Kedilerde Ateş Belirtileri Ve Çözümü Nedir?

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

MERHABALAR;
KEDİLERİN ATEŞLENDİĞİNİ NASIL ANLARIZ VE NASIL ATEŞİNİ DÜŞÜREBİLİRİZ?

17 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Kulak uçlarına bakın aşırı soğuksa, burnu çok kuru ve yüzünde normalden fazla sıcaklık varsa, gözleri baygınsa ve halsizse ateşi vardır.Eklem yerlerini nemli bezle ıslatmayı öneriyorlar ateşi düşürmek için ama ateşin nedenini veteriner desteğiyle öğrenip o doğrultuda tedavi uygulamak bence daha sağlıklı bir çözüm.

abdullahd
abdullahd

1224

Buraya gelip okuyacaklar için yazıyorum. Bebek aspirini kedinizi zehirler. Bir şey bilmeden şuraya yazı yazmayın

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bazen aşılamadan sonra ateş görüldüğü oluyor. Karma ve lösemiden sonra özellikle. Bununla ilgili pek yapılacak bir şey yok, o süreçte kedinizi kendi haline bırakmak en iyisi. Ama herhangi bir aşılama olmadan normal bir zaman diliminde ateşi çıkarsa bu çok yüksek ihtimalle enfeksiyon kaynaklıdır ve vakit kaybetmeden veteriner desteği almak gerekir. Bunun dışında bir de eğer zehirli bir madde yediyse/yaladıysa kusmanın ve ishalin eşlik ettiği ateş görülebilir.Burada da yine vakit kaybetmeden profesyonel destek almak gerekir.

İyi akşamlar. Kedimin 3 gün önce 39.9 derece ateşi vardı ateş düşürücüyle 37.2 ye kadar düşürdük 2 gündür düşük ateşi fakat bu gün tekrar 39.7 ye çıkmış. Kusma, ishal yok yemek yiyor su da içiyor azda olsa. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı ne yapmam gerekir?

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim. cumartesi günü karma aşısının 2. sini yaptırmıştım. demekki halsizlik filan ondan . çok sağolun

goknur
goknur

18247

Patilerinin altinada bakin cok sicak ise patilerinin altinida islatabilirsiniz. Peki sikintisi nedir. Suanda bisey yoktur insallah. Onlem amacli soruyorsunuzdur insallah bunu.

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. önlem amaçlı soruyorum. dün baktım kulaklarına normaldi . heralde bizimki arkadaş istiyor yanına yalnızlıktan sıkılmış olabilir. ama bugün bir sarman geliyor evimize bakalım inşallah anlaşırlar. zaten vitamin de veriyorum.

mmuratyilmazz
mmuratyilmazz

1172

Aspirin tehlikeli olacaktir. Atesin nedenleri cok fazla ama agirlikli olarak enfeksiyonlar. Yüksek ates sirasinda iştahsızlık hareketsizlik saklanma görülebilir

mmuratyilmazz
mmuratyilmazz

1172

Ateşe neden olan diğer unsurlar dan bazilari corona virüsü, akdeniz anemisi, eklem iltihabı, travmalar, kanser...
Benim kedimde basladiginda haftalar sürüyor kesin sudur diydmiyorlar

LEOMM
LEOMM

631

Kulak uçlarına bakın aşırı soğuksa, burnu çok kuru ve yüzünde normalden fazla sıcaklık varsa, gözleri baygınsa ve halsizse ateşi vardır.

DEMET92
DEMET92

18608

peki kediler neden ateşlenir? bunu da bilsem önlem alırdım önceden ?

@kedilimadam zaten belirtilerini yazmış. Düşürmek için patisinin altına ıslak bez koyabilirsiniz

Ailem bir kaç gün önce memlekete gitti evde tek kediyle ben kaldım. Bunalıma girdi diye düşünüyordum çünkü evde bir anda sessizlik hakim oldu. Yine de bilmiyorum bu gün biraz daha iyi gibi.

Benim kedimde öyle ateşi var veterinere götürdüm dusurduler ama hala devam ediyor ateş ilaç verdi verdim ilaci ama bbilmiyorum nolucak

TarcinBey
TarcinBey

13649

Karma aşı üç etkenli bir aşı olduğu için yan etkileri yüksektir. Aşırı bir şey olmadıkça müdahale etmeyin. Derece olmadan pati altı kulak vs ile ateşi çıktı, düştü gibi yorumlar yanlış. Bayağı yanıltıyor. Düşüreyim derken daha kötü olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 68529 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR