Fip Hastalığından Sonra Aşı Takvimi

gokhansultan
gokhansultan

13926 Puan

Merhabalar. Birkaçınız hatırlayacaktır, ablamın kedisi fip hastasıydı ve gs tedavisi sonrası hastalığı atlatmıştı. Tedavinin üzerinden 10 ay geçti ve Lokum'un durumu gayet iyi. Bu sürede düzenli olarak iç dış parazit uygulaması yapıldı ancak karma aşısının yıllık tekrarı geldi ve geçti 4 ay. Karma aşının ne kadar önemli olduğu tartışmasız ancak veterinerlerde fip hastalığı atlatmış kedinin karma aşı olup olamayacağı konusunda emin değiller. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?

5 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

@stellabenett karma aşının bağışıklık üzerindeki etkisi ve gs tedavisinden sonra fip in tekrarlama ihtimali tehlikeli.


@cook lokum da s5 titresindeyken fip oldu. Dediğiniz gibi bi titrarson testi yaptırmak karar vermek açısından önemli aklımda bulunsun

gece18
gece18

13011

Ben kedime bir doz karma aşı yaptırdıktan 2 dozuda yaptırmadım. Bağışıklığı düşüp kan değerleri sıfırlandı yan etkilerinin bedeli çok kötü ödedi oğlum 2 yıldır aşı dahi yaptırmadım. Veterinerimizde yapmak istemedi zaten bağışıklık açısından.
Bağışıklığını yüksek tutmak için takviyeler veriyorum bilhassa fip atlatmış bir kediye karmayı bende önermem.

stellabennett
stellabennett

119987

böyle bir şeyi ilk defa duydum ne gibi bir tehlikesi varmış ki

Cook
Cook

121946

Benim kedim fip olmadı çok şükür fakat şiddetli bir korona atlattık,titresi S5 ti.2 yıl oluyor iç dış parazit hariç hiçbir aşı yaptırmadık bağışıklığının düşmemesi için,hatta iç dış paraziti de sadece damla halinde yapıyoruz,iğneyle yaptırmıyoruz.Evet çok zor,özellikle karma aşısının olmaması çok korkutuyor fakat mümkün olan en hijyenik şartları sağladık,dışardan gelen kıyafetler UV yle dezenfekte ediliyor,hiçbir hayvana dokunmasak bile eve gelir gelmez elimizi yıkayıp dezenfekte ediyoruz.Ayakkabılarla teması yok.Böyle böyle geçireceğiz bi 3 4 yıl daha inşallah.Sonrasında bi korona testi yaptırıp tekrar başlayabiliriz belki aşılara

geçen hafta fip tedavisi atlatmış bir kediyi lösemi aşısı sonrası hastalığın tekrarlaması yüzünden kaybettik. fipli kediler çok iyi korunmalı, temizliğe son derece dikkat edilmeli ve bence bundan sonra aşı olmamalı. tabi bana göre.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR