Merhabalar;
4 buçuk aylık kızım var. evde yalnızlıktan çok mutsuz olduğunu hissettim. Arkadaş arıyor.
Ben de 7 aylık sarman kısır bir erkek kedi sahiplendim. bugün evimizde olacak. Peki onları nasıl kaynaştırabilirim?
Birbirlerine zarar vermesinden korkuyorum. kızım çok masum ve sakin gelecek sarman da iyi huylu ve çok iyi diyor alacağım kişi.
sizin önerilerinizi bekliyorum.
Öncelikle yeni geleni bir odaya kapatın, Kendisine güvenli bir bölge edinsin. O odaya yaklaşık iki gün kadar diğer kedinizi almayın. Diğer kediye gidip şefkat gösterin, bu sürede sizin kedinizin kokusuna alışması için kedinizin oyuncaklarını onunla paylaşın, kendi kedinize odadan çıktığınız zaman ellerini koklatıp o kokuyu almasını sağlayın, mümkünse yeni kedinin kokusunun olduğu objeleri de diğer kedinize verin, İki günün sonunda kapıları açın fakat o kedinin mamasını suyunu o odadan almayın. Kendisini güvensiz hissettiğinde o odaya kaçacaktır ve o odaya kaçtığında güvenini zedelememek için diğer kedinizi sokmayın. Bir hafta kadarda böyle idare edin. Kendilerine kıhlayıp tıslayacaklardır elbette. Çok diyaloglarını bölmeyin. Alışmaları iki hafta kadar sürecektir.
Soruyu ikinci kediyi sahiplenmeden önce sorsaydınız yaşları birbirine çok daha yakın/aynı olmasını tercih etmenizi tavsiye ederdim. Kedilerin yaşlarının, karakterlerinin birbirine yakın olması anlaşmaları açısından genellikle daha iyi oluyor çünkü.
Umarım sizde sorun olmaz, erkeğin kısır olması çok iyi olmuş ayrıca.
Kademeli olarak alıştırma süreci uygulamanızı tavsiye ederim kesinlikle. Şuradan yardım alabilirsiniz https://kedilibirhayat.com/2017/05/20/2-kedi-nasil-tanistirilir/
Ablanızın söylediklerine katılıyorum ben.Ben hiç ayrı odalarda ya da taşıma çantalarında tutmadım sahiplendiğim kedileri birbirleriyle tanıştırırken. Belki çok şanslıydım bilmiyorum ama evde misafir kediler de oldu ve hiç problemimiz olmadı. Sadece ilk gün genel bi tedirginlik ve tıslama durumu oluyordu ertesi günse hemen sanki 40yıldır birliktelermişçesine oynamalar, sarılıp uyumalar şeklinde tecrübe ettim ben bu süreci.Ama bazı kediler mizaç olarak yalnız olmayı istedikleri için başka kediyi kabullenmezler ve süreç çok sert geçebilir. Bunu zaten aslında ilk andan anlarsınız, çok sert şekilde tepki verirler birbirlerine ya da istemeyen tarafın tepkisi çok bariz olur. İki kedisi olan bir arkadaşıma kedilerimden biriyle ziyarete gittiğimde bunu gözlemlemiştim. Dişi kedisi asla başka bir kedi istemiyordu ve benim kedime çok kötü davrandı, kendisi de çok büyük stres yaşadı. Yani dediğim gibi aslında en başından belli ediyorlar nasıl olacağını.
Hemen birbirlerini görmesinler.İkisini farklı alanlarda muhafaza edin.Arasıra yer değiştirin.İkisini aynı elinizle Sevin kokularını taşıyın birbirlerine.1 gün sonrayeni geleni taşıma çantası
teşekkür ediyorum cevaplarınıza fakat evinde 7 kedi besleyen çok bilgili bir ablam var ondan sahiplendim sarmanı da zaten. daha öncede bu soruyu ona sormuştum sahiplenmeden önce. o da kendi haline bırak kedileri onlar tıslar filan ama daha çabuk alışırlar dedi. sizde ayrı odalarda tutun diyorsunuz kafam karıştı:)
evet kediliadam. bir müddettir annemler bizde ve smokin tuxsedo cinsi dişi kedileri var. en başından beri bizimkini sevmiyor. geçen gün karşı karşıya gelmişler. ben işteyken. anneminki bizim kıza tokat atmış. zaten bizim kızın varlığını hissedince ya da sesini duyunca hep tıslıyo ve çok asabi oluyor. yakında gidecekler kendi evlerine ama benim kzım inşallah sarmanla anlaşır . çok korkuyorum
Bunu en basit şöyle anlayabilirsiniz. Eğer kediniz başka bir kedi istemiyorsa size karşı davranışları da 180 derece değişir. Arkadaşımın dişi kedisi benim kedimi istemediği için bizlere de saldırmıştı örneğin. Sürekli tek başına kalacağı köşelere çekilmiş biz yanına yaklaşınca kanatacak şekilde bizleri tırmalamıştı.Ama birbirlerini kabulleneceklerse süreç çok daha yumuşak geçiyor.İlk anda yakınlaşmalarda tıslamalar, pati atmalar bazen ısırmalar olabilir ama bariz bir sertlik olursa zaten anlaşamayacaklarını siz de görürsünüz.
Bizim kızı almadan önce bir sarman getirdik eve.Kapıdan girer girmez taşıma çantasının kapağını açıp oğlum sana arkadaş getirdik diye bıraktık ortama sabaha kadar ne biz yattık ne onlar.Kız sabaha kadar çıkmadı çantadan sindi kaldı oranın içine.Sabaha kadar tısladı huzursuz oldu.Hiçbir şey yemedi su içmedi.Korktuk hastalanacak diye.Sabahın köründe geri götürmek zorunda kaldık sahibine.O yüzden diğer miniği getirdiğimizde kademeli bir tanışma süreci izledik.Her kedi aynı olamaz tabi.
Erkek tuxedo kız ege kedisi.Tuxedo olan ilk kedimiz.O değil hep gelen sıkıntı çıkardı tam tersi.Şimdiki kızdan bayağı dayak yedi yavrum.Cüssesi var ama kofti :)
Hemen birbirlerini görmesinler.İkisini farklı alanlarda muhafaza edin.Arasıra yer değiştirin.İkisini aynı elinizle Sevin kokularını taşıyın birbirlerine.1 gün sonrayeni geleni taşıma çantası
Bir gün sonra yeni geleni taşıma çantası içinde çıkarın ilk karşılaşma sırasında mutlaka yaş mama yada ödül maması olsun karşılıklı koyun biri taşıma çantasında diğeri dışarda mamalarını yesinler.Mama yedikleri an keyifli bir andır.Birbirlerini güzel bir anla özdeşleştirirler. 1-2 saat arayla 10 15 dakika görsünler birilerini.Böyle böyle 3. gün serbest bırakın.Kavga edebilirler tıslayabilirler korkmayın.Kavga şiddetlenirse ellerinizi çırparak yüksek sesle hayır deyin.Böyle böyle alışırlar inşallah.
gunosari sizin kız tuxoda heralde. anneminde kedisi sizinkinin cinsinden. onlar kabul etmiyorlar başka kedi diye biliyorum. çünkü benim kızım annemin kedisiyle oynamak istiyor yanına gidiyor. annemin kedisi tıslıyor onu dövmeye kalkıyor. anladım ki bu cinsler yalnızlığı seviyor sanırım
canım benim :) :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor