Scottish Kedilerde Ağrı

Hurmisimm
Hurmisimm

924 Puan

Arkadaşlar scottish fold cinsi kedilerin ağrı çektiğine dair bircok yazı okudum . Bu yuzden cok hareketsiz olduklari belirtiliyor . Annesinin babasinin saglikli olmasina ragmen yavrularda bircok genetik bozukluk yuruyememe gibi olaylar yasadigini gordum veteriner videolarinda . Yada anne baba scottish fold ise yavrularin engelli dogdugu gibi . İnsanlar neden bu aci ceken hayvanlari cogaltan kisilerden satin aliyor yazik degil mi ? Bu konu hakkinda aciklik getirebilecek bana dogru kaynak sunabilecek birileri var mi ??

6 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123875

Üreticiden alınmasa bile komşu, akraba verse bile sonuçta bu gurur duyulacak bişey değil. Cins kediler yüzünden sokak kedilerinin sahiplendirilme şansları düşüyor. Herkeste bi cins sevdası siyam, iran, Scottish ne fark eder. Ayrıca çoğunun da hasta olduğu ve acı çektiği doğru. İran kedileri nefes bile alamıyor burunları yok resmen. İran cinsi normalde nasılmış araştırın hiç şuan ki halleriyle alakaları yok. Gayet normal görünümde bir kedi. Ama insanlar zamanla genlerle oynaya oynaya basık suratlı mutsuz kedileri ürettiler. Allah aşkına şu iran kedilerine bakıpta onların mutsuzluğunu görmeyen kördür. Şu hayvanların dili olsa imdat diye bağırırlar. Hayvan istiyorsa herkes gitsin açlıktan bayılmak üzre olan bi hayvana evini açsın. Bi akrabamın cins kedisi vardıda onun yavrusunu aldım gibi laflarda saçmalık. Almicaksınız uyaracaksınız kedinizi kısırlaştırın boş işlerle uğraşmayın diye.

aslihan_e
aslihan_e

128288

Sadece Scottish değil Siyam kedileri de birçok genetik rahatsızlık riski ile dünyaya gelirler. Genetik havuz ne kadar daralırsa kalıtsal hastalıklar o kadar yaygın olur. Bu yüzden Tekirler, cins kedilere göre daha az kalıtsal hastalık riski taşırlar. Britishler, İran kedileri gibi daha birçok tür de kalıtsal rahatsızlıklara yatkındır. Scottishlerin üretimi pek çok ülkede yasaklandı. Bu durumda rahatsız olmadıklarını iddia etmek mantık dışı olur.

Hurmisimm
Hurmisimm

924

Hayvanlar esya gibi satin alinmamali gosteris icin beslenmemeli . Yasamlari kisitlanmamali . Uretilmemeli . Bunlar sonucta birer canli gorunuse onem vermek cok yanlis . Cok haklisiniz keske herkes anlayabilse . Fakat benim sorum bu hayvanlarin agri duymalarinin gercek olup olmadigi

Hurmisimm
Hurmisimm

924

Yani genetik problemi olan hayvanlar agri ceker doye dusunuyorum bu yanlis bir dusunce mi

Hurmisimm
Hurmisimm

924

Ureticilerden alanlarin hicbiri hayvansever degildir bana gore . O hayvanlarin az cok ne sartlar altinda nasil iskenceler cekerek uretildigini biliyorsun bir de gosteris icin para veriyorsun . Birkac ay sonra bu hayvanlarin kaderi sokak yada barinak oluyor cok uzucu bir durum . ( icimde kalmasin soyleyim istedim ben de )

Trifane
Trifane

12042

Benim çocuklardan biri burun basık, kulaklar kırık, arka partilerde kemik uzamalari ws var. Burun ameliyatı oldu parilere bişey yapamıyoruz. Eklem ilavlari ws kullanıyoruz. İnsanlar acımasız almayın ki çoğaltılmasın diyoruz. Ben sahiplendim bile bile. Almasam satacaklardi. Ve direkt kısırlaştırdim. Cuftlestirmeden.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR