Kedim Ne Zaman Doğum Yapar Nasıl Anlarım?

Osubusu
Osubusu

1142 Puan

Merhaba, 56. Gününde olduğunu tahmin ettiğim bir hamile kedim var. Doğumun yaklaştığını nasıl anlarım kaçınca günde doğum yapar bir gün öncesinde ya da o gün anlar mıyım? Takip ediyorum ama son bir haftadır hareketlerinde hiçbir değişiklik yok. Karnı epey gergin bebekler hareket ediyor çok sık yemek yiyor oyun oynuyor kendini sevdiriyor. Kendisine yer hazırlamıştım o kutuda hiç durmuyor ama bir yer arayışında gibi de görmüyorum. Sizler neler yaşadınız doğum yaklaşınca?

4 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Umarım bebekler de anne de sağlıkla birbirlerine kavuşurlar. Benim kızım da onun için hazırladığım kutuları dolap içlerini hep görmezden gelmişti:)ama doğumdan bir gece öncesi yer aradığını hissedilecek şekilde belli etti.Hazırladığım kutuların içlerine ya da dolaplara girip miyavlıyarak beni yanına çağırdı yanında gittiğimdeyse guruldayarak kendini okşattı. 56. günde ise bir hafta içinde doğum gerçekleşecektir. genel olarak 60-62. günde doğum meydana gelir. Hazırladığınız yere girmesi için onu zorlamayın, o kendini en güvende ve rahat hissettiği yerde yapacaktır doğumu. Her kedi inanın aynı davranışları sergilemiyor. Ama benim kızım dediğim gibi bir gece öncesinden bariz şekilde artık doğum zamanının geldiğini miyavlamasıyla, beni sürekli yanında tutmak istemesiyle belli etmişti.Kimi kedilerse doğumu yalnız gerçekleştirmek istedikleri için uzaklaşı sakin ve karanlık bir yerde kalmak isteyebilir, eğer böyle bir davranış gözlemlerseniz onu mümkün olduğunca yalnız bırakın.Kimi kedilerin doğumdan birkaç gün önce iştahının azaldığı hatta doğumdan birgün önce yemeyi tamamen bıraktığı söyleniyor ama benim kızımda hiç öyle bir durum olmadı.Yapmanız gereken şey, onu çok iyi gözlemlemek, o size zaten sürecin nasıl gelişeceğini davranışlarıyla anlatacaktır. Her şeyin sorunsuz ilerlemesini dilerim.

Osubusu
Osubusu

1142

Teşekkür ederiz inşallah sağlıcakla gelecekler. Kedim bu sabahtan beri karnını okşatmak için kucağıma yatıyor yanımdan ayrılmıyor çok miyavlayan bir kedi değil ama sevmeyince göbeğini birşeyler söylüyor daha önce yapmıyordu bu kadar elletmiyordu göbeğini. Onun dışında sakin gözüküyor. Hazırladığım kutuya sokmaya çalışmıyorum bir iki yer daha hazırladım battaniyelerle vs hepsi aynı odada çok kullandığımız bir oda değil yemeği suyu orada onlar için gidiyor yanımda durmayı tercih ediyor ben de ilgileniyorum onunla doğum yaptığında oraya taşımayı düşünüyorum bebeklerle orda olması daha sağlıklı olacaktır orada sakin yalnız kalabilir. O rahat gözüküyor da ben çok heyecanlıyım bir an önce atlatsın istiyorum gün sayıyorum resmen ^^

Amedsoner
Amedsoner

7898


  1. Günden sonra kendine yer arayacaktır. Özellikle dolapların gardıroplarin içine, kuytu ama sıcak yerleri seçecek. Siz onu bu günlerde doğuma hazırlayacak bir kutu hazırlayabilirsiniz. Çok sık rahatsız edilmeyecegi bir yerde olsun.icine bir yatak yapın yatağın üzerine de doğum esnasında ki kanamalar ve sıvılar için bir şey serin. Doğumdan sonra hemen atin bunu. Kedileri temiz yatağında yatırın. Umarım kutusuna alışır. Arada sırada kucağınıza alıp oraya götürün. Kutuda sevmeye çalışın. Umarım sorunsuz bir doğum olur.

Amedsoner
Amedsoner

7898


  1. Günden sonra diye yazacaktım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4737 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR