Kedimin Bir Ağrısı Mı Var?

SirKukla
SirKukla

774 Puan

Kedim gün içinde zaman zaman eklediğim fotoğraftaki pozisyonda duruyor. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Ağrısı mı var?


13 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Benim kedim de bu pozisyonda uyuyor, çoğumuzun kedisi uyuyabilir bu pozisyonda. Sizin kedinizin acı çekmesinin sebebi pozisyon değil. Bu cinsler hayatları boyunca acı çekmeye mahkumlar çünkü engelliler. İnsanlar da ''yaaa çok tatlıymış'' diyerek sakat kedileri satın alıyorlar, satın alımlar olduğu için de her zaman bunları fabrika gibi üreten şeref yoksunları da bitmiyorlar. Yani sorunuzun cevabı evet kedinizin bir ağrısı var ve ömür boyu da devam edecek, ömür boyu acı çekecek. Ama yattığı pozisyon sıkıntı değil :)

tengrist
tengrist

11568

Oxy'nin hakkında kısmında yazanlar çok hoş, tüyü kadar ömrü olur umarım♥
*Kalıtsal rahatsızlıklar konusuna gelirsek bu durum yapay seçilimle üretilen tüm cins kediler için geçerli, çünkü bu hayvanlar hep aile içi çiftleştirilecek çoğaltılıyor ve sonrasında da hep kendi cinsiyle çiftleştiriliyor gen havuzu daralıp, bağışıklığı çöküyor ve bu durum genetik hastalıklarının çoğalıp nesilden nesile aktarılmasına sebep oluyor. İran kedilerinin basık yüzü de yapay seçilimin ve aile içi üremenin sebep olduğu gen mutasyonun kalıtsal hale gelmesidir. Yani durum sadece scottishlere özel değil ☺

SirKukla
SirKukla

774

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ayrıca Oxy'nin hikayesini okumanız beni çok mutlu etti. Exotic shorthair kediler hakkında çok az bilgi sahibiyim, dediğiniz doğru. Bunun nedeniyse internetten arattığımda hep çok korkutucu şeylerle karşılaşmam. İnanın okumayı ve daha fazla araştırmayı isterdim ama yazan şeyler sadece beni üzüyor ve elimden de bir şey gelmiyor açıkçası. Her gün düzenli olarak malt tüketiyor, çim bir kere almıştım ve kullandı da ama daha sonra hiç almadım.


Oxy maalesef henüz kısır değil. Para biriktiriyorum en yakın zamanda kısırlaştırmak için uğraşıyorum. Kızgınlığa girip girmediğini anlamak pek mümkün değil, sadece geceleri çok miyavlıyor ve ara sıra kalın tonda miyavlıyor. Onun da mutlu olabilmesi için olabildiğince çabuk kısırlaştırılmasını istiyorum tabii ki.


Oxy'nin bu duruşu yakın bir zamanda ve aniden başladı hala da gün içinde böyle dururken görüyorum. Nefesini dediğiniz gibi kontrol edeceğim.


Su tüketimine daha çok özen göstermeye başladım, teşvik ettikçe daha çok tüketmeye başladı. Yaş mama veriyorum hafta içi bir iki defa. Gelecek aşısını yaptırırken veterinerimize soracağım bu sefer. Buraya da yazarım neyle ilgili olduğunu. İyi geceler!

Lalis
Lalis

2867

Sebebi çok tatlı olmasından olabilir mii💜
genelde uykuluyken böyle duruyor benimkilerde

SirKukla
SirKukla

774

Normalde hiç böyle durmazdı, son zamanlarda sürekli böyle durunca biraz korktum açıkçası. Cevabınız için teşekkür ederim✨🌸

SirKukla
SirKukla

774

Cevabınız için teşekkür ederim. Oxy hakkında profilimde ailemin onu nasıl satın aldığını yazmıştım. Ben de satın almalarını, buna bir şekilde destek olmalarını istemedim. Ancak gidip petshoptan almadılar, internetten evde kedisi doğum yapmış bir kadından aldılar. Scottish bir kedi değil, eklem rahatsızlığı yok. Exotic shorthair. O cinsin de kendine has rahatsızlıkları olduğunu biliyorum. Veteriner kontrolleri de hep yapılıyor. Ben sürekli böbreklerinde bir rahatsızlık var mıdır diye endişe duyduğum için bu fotoğrafları paylaştım. Bunun normal bir duruş olduğunu ifade ettiniz. Tekrardan bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.

Ahraz
Ahraz

943

Kediniz birdenbire mi böyle yapar oldu.Disi kediler kızgınlık dönemine girdilerse bazan boyle çöküyorlar. Kızgınlık döneminde değilse dinfirim sisteminde sıkıntı olabilir

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346

Dakikada kaç nefes alıyor onu kontrol eder misin? 35 40 üzerindeyse ya solunum sıkıntısı vardır ya ağrısı.

Cennet29
Cennet29

123836

İran kedileri hakkındaki yazıları hiç okumadınız sanırım :) herkes sadece scottishlerin sorunları olduğunu sanıyor. Cins kedilerin hepsinin sağlık sorunu var yada olacak. Böyle bi hata yapmışsınız çevrenize bari doğruyu anlatın cins kedi sevdası bitsin artık yazık.

Cennet29
Cennet29

123836

Bu arada oxy ile ilgili yazdıklarınızı okudum çok hoştu 😊 umarım herkes sokaktaki zavallılara yönelir de cins kedi üretimi tamamen biter.

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Bende okudum yazdiklarinizi kediniz maşallah cok guzel malesef cins kedilerin sorunlari da cins oluyor bitmek bilmiyor bende de sahibinin yurtdışına giderken birakacagim deyip apartmana bıraktığı!! ve benim sahiplendigim bir british kedim var.
Kızgınlık doneminde yapabilir bu hareketi kisirlastirmanizi dilerim kisa zamanda zaten sizde bahsetmissiniz bi de biraz kilolu gibi geldi bana kısır değilken icin biraz fazla gibi kilosu ameliyattan sonra mutlaka kısır mamaya gecmeniz lazim daha fazla kilo alirsa saglik sorunlari iyice artar nefes almasi şu an bile zordur kilo olursa daha da zorlaşır

tengrist
tengrist

11568

Bir de evde çimen var mı diye soracaktım, atlamışım. Büyük ihtimalle ağrısı var

SirKukla
SirKukla

774

Fotoğrafta öyle duruyor gerçekten de ancak üç buçuk kilo henüz. Yemeğini kontrollü veriyoruz. Kısırlaştırdıktan sonra da tabii ki aşamalı olarak mamasını değiştireceğiz. Cevabınız için teşekkür ediyorum, kısa zamanda kısırlaştırmayı umut ediyorum ben de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 495 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR