Evde Büyüyen Tavşan Doğaya Bırakılı Mı

Bullefprof
Bullefprof

2873 Puan

Aslında bana kalsa asla onları bırakmam ama gerçekten zorlanıyoruz artık :( ormana filan değil bir çiftlik gibi yeşillikli biryerde yiyecek bulabilirler mi ? Yani bebekliklerinden beri mama ce havuç yiyorlar . Yeşillik olarak da marul , maydonoz . Orada ot yemeye vs alışabilirler mi acaba ? Yoksa yemek götürmem mi gerekir ?

10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bakın size bir örnek vereyim;
milli parklarda en vahşi hayvanları (ayı, aslan gibi) kontrol, tedavi vs. için uyutup aldıklarında, uyandıkları zaman insanla mümkün olduğunca az veya hiç iletişime geçmelerine izin verilmiyor ki doğalarından kopmasınlar. İnsanla iletişime geçen bir vahşi hayvanın doğası bozulur, bir daha insan gördüğünde (avcı bile olsa) yakınlaşabilir diye bu önlemi alıyorlar.
Yani en vahşi olanı bile insana kolayca alışıyor. Size ne kadar alışmış olabileceklerini bir düşünün.


Kediler bile evde yaşadıktan sonra sokaklara uyum sağlamakta çok zorlanıyorlar.
Ki tavşan çok naif ve korkak bir hayvan.

gunosari
gunosari

2936

Mevzu bahis tavşan ama tüm evcil hayvanlar için aynı şeyi düşünüyorum.Ev ortamına alışan bir canlıyı ha pencereden atmışsınız ha sokağa salmışsınız farkı yok.Hem psikolojik hem fiziksel olarak şiddete maruz kalıyorlar.doğası ev ortamı olan canlılar sokakta yaşamayı bilmiyor kendini koruyamıyorlar.Çok üzgünüm ama bende sahiplendirmenizden yanayım.

Bence bırakmayın doğa da bu kadar kötü insan var yaşayamaz diye düşünüyorum diğer hayvanlar falan saldırır baka bilecek kişi varsa sahiplendirin ya da bu site de paylaşın isteyen çıkıyor çünkü hani çiftlik bile olsa yaşayamaz tanıdık yoksa korkar çok çiftlik çok büyükse onu bulamazsanız açlıktan ölebilir ama siz bilirsiniz yine de :)

Bullefprof
Bullefprof

2873

Çiftlik çok güvenli ve hiç vahşi hayvan da yok . Bir kaç tane daha tavşan var . Zaten görevli insanlar filan da var . Yani güvenebileceğim bir yer . Ben sadece yemek konusunda çok endişelendim

Bullefprof
Bullefprof

2873

2 tane ama sahiplendirmek istemiyorum . Ben zaten orada hep ziyaret edeceğim onları .

Bullefprof
Bullefprof

2873

Arkadaşlar ben yemek sorununu sormuştum . Yemek hariç herşey hakkında bilgim oldu ; ) şu yemek işine de bilen biri el atabilir mi

Öyleyse pek emin değilim ama hiç mi bakma şansınız yok kaç tane

Myfurballs
Myfurballs

1334

Sahiplendirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu zamana kadar evde beslemiş olduğunuz bir hayvanı "güvenli çiftlik evi" dediğiniz yere bıraksanız bile onun için güvenli olmayacaktır, sahiplendirdiğiniz zamanda ziyaret edebilirsiniz hem içiniz rahat olur beslenmesi konusunda, onu tanımadığı ve alışık olmadığı yabancı ortama bırakmak yerine en azından alıştığı ev ortamını, en önemlisi bir insanla olan yakınlığını elinden almayın.

zero002
zero002

369

ev yaşamına alıştığı için bırakılmasını önermiyorum onun yerine sahiplendirme yapmanızı öneririm.

Yukarda alışamazlar falan denmişte hayvanın dogal yaşam alanı orası ve zaten sız bırakınca dogaya inanın umrunda olmuyorsunuz ve pesinizdeb falan gelmiyor otlada dalmış oluyor o arada

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9701 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR