Hastalık Bulaşma Riskine Karşı

Lalis
Lalis

2867 Puan

Merhaba, gözümüz gibi baktığımız hayvanlarımızın aşıları olmasına rağmen veterinere götürdüğümüzde klinik şartları gereği (her türlü hastalıkla gelen çocuklar virüs bakteri mantar fib vs ve hijyen koşullarının aşağı yukarı nasıl olacağını düşündüğümüzde nasıl koruyabiliriz? Hiç evden çıkmamış bir hayvan veterinerde fib kapabilir.Bunlari yaşamamak için aldığınız önlemleri bilmek isterim ben eldiven takmalarini muayene masasını dezenfekte etmelerini istiyorum surat yapanlar oluyor tabii, çoğunlukla kendi örtüsünü götürüp onda muayene ettiriyorum sizlerin de neler yaptığınızı öğrenmek isterim teşekkürler herkese.

3 CEVAP

ugurcil
ugurcil

2372

ısırık geçirmez büyük eldivenlerin pislik içindeki haliyle her kedi ya da köpeğe kullanıldığına şahit oldum. ayrıca makattan ölçülen ateş ölçerin hala kaka artığının temizlenme iş olduğuna. geneli üzülerek söyleyebilir mi PİS! endişenizi çok iyi anlıyorum. sonrası demiyorum bakın; daha tuvalete girmeden önce bile el yıkamanın önemini bilmeyen çoğunluk var maalesef. Allah düşürmesin.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Gerçekten ya, eldiven giyiyorlar, masayı dezenfekte ediyorlar sonra da gidip o parçalanmaya başlamış eldivenle hayvanları tutuyorlar. İlk kez gördüğümde "Bu ne şimdi?" olmuştum. Mecbur kalmazsam asla götürmem çocuklarımı öyle yere, iç dış parazitmiş vs. kendim yaparım. Bir aşı için, bir hastalık için, bir de kısırlaştırma mecburen. Bazıları diyor ki internette "Kedim çok sağlıklıydı, parazit iğnesi vurdurdum, bir iki hafta sonra kedim hastalandı öldü, parazit iğnesi falan yaptırmayın" vs. E senin kedin parazit iğnesinden ölmedi ki, hastalık kaptı işte. Ama fip çok ayrı konu. Hayatında hiç vet. yüzü görmemiş, evden çıkmamış kedi de fip olabilir. İstediği kadar Korona negatif çıksın. Nesilden nesile geçiyor o. Kedi nezlesi de öyledir mesela, bir kez hayvanın vücuduna girdiyse bağışıklığı düşene kadar yıllarca bile bekler gitmez.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Gittigim veterinerde her kediden sonra tarti ve masa dezefekte ediliyor gozumle goruyorum ates 1 defa olculde onda da dezenfekte edildi , ama diger gittigim vetlerde bu kadar dikkat edildigini gormedim:(( , ve evet 1 defa arkadasimin vetinde o korkunc tuylu kusmuklu eldivenle arkadasimin kedisini tutmaya kalkmislardi derhal kediyi alip cikmistik
Benim en cok urktugum sey uyuz zaten :( vete gidince tasima pusetimizi asla yere koymuyorum korkudan hep kucagimda odaya gecince de arkiya asiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR