Kedim 16 Yaşında, Çok İştahsız. Su Ve Vitamin Takviyesi İle Duruyor. Ne Yapmalıyım?

nerlun
nerlun

645 Puan

Kedim 16 yaşında, çok iştahsız. Bir yediğini bir daha yemiyor. Örneğin bir gün tavuk göğüs yemişse ertesi gün balık yiyiyor. Üstelik çiğ. Veteriner, yaşlı bir kedi olduğu için yiyebileceğini söyledi. Şimdi onları da istemiyor ama buzdolabının kapısından da ayrılmıyor. Kuru mamalar sert geliyor, ıslatınca bile yemiyor. Sadece su ve vitamin takviyesi alıyor. Bir süredir evde minik bir misafir (gözleri görmeyen bir kedicik) var, kedim çok kıskanç olduğundan misafiri kabullenemiyor. İştahsızlığın bir nedeni de o. Ne yapabilirim, ne yedirebilirim?

6 CEVAP

Lalis
Lalis

2867

Merhaba işiniz biraz zor ama imkansız değil çiğ yedirmemenizi tavsiye ederim tenyaların resimlerine bir bakın isterseniz :// kimi zaman parazitler bulantı yapar ve kedinin iştahsız olmasına sebep olur ayrıca kedinizin yediklerine ortak olarak kilo vermesine sebep olurlar veterinerin de söylemini çok doğru bulmadım kaç yaşında olursa olsun sağlıklı beslenme hakkına yanlış müdahalede bulunamaz.Diger kediyi de kesinlikle kiskanmiş uzun yıllardır sizinleyse ve tekse kabullenmesi zor tabii diğer kediyi başka bir odada bakma şansınız varsa gün içinde ikisini çok ayni ortamda tutmazsanız belki daha iyi olabilir

ugurcil
ugurcil

2372

Maşallah 💜 Kediler yemeklerini de kıskanır, benimkilerden biri saklı perdenin altında diğeri de tek başına ben yanındayken mama yiyor. Hindi göğsünü 45 dakika düdüklüde kaynatın, kuşa yedirecek gibi didin ve hindinin suyundan ekleyin içine. Şipşip bayılıyorlar içmeye sonra etlerini yiyorlar. Sonra bundan da sıkılacak =) Gönüllerini hoş tutmak görevimiz =), değişik şeyler sunun. Onlar efendiliği hakkını veriyor, siz de köleliğin hakkını verin =)

nerlun
nerlun

645

Teşekkürler Lalis, açıklamaların veterinerden daha mantıklı, çiğ vermeyi ben de tercih etmiyorum ama "denize düşen yılana sarılır" örneği benimki. Yumuşak mamalarla desteklemeyi deneyeceğim, belki işe yarar. Diğer kedi ise ayrı bir odada yaşıyor, ama kedim onu görmese de huysuzluk yapıyor. Tekrar teşekkürler.

nerlun
nerlun

645

Teşekkürler Ugurcil, denemeye değer bir öneri. Hemen kalkıyorum...

Lalis
Lalis

2867

@nerlun Allah yardımcınız olsun özellikle gözleri görmeyen bir kediye bir muhtac hayvana bakan insanlar benim için çok kıymetlidir💜💜💜

Lalis
Lalis

2867

@ugurcil çok tatlısın ya😁 köleyiz aynen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR