Sizce Etkisi Aynı Olur Mu?

emrezrtrk
emrezrtrk

13605 Puan

Kedimin iki tane aşısı kaldı. Ve iki aydır yaptırmadım ve yarın yaptiricam maddiyattan dolayı yaptırmadım. Geç yaptırdığım için etkisi aynı olur mu?

7 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Karma aşıları 2 doz olarak yapılır ve dozların arasında belli bir süre vardır eğer o süre aşıldığı taktirde ikinci doz yapılırsa ilacın etkisi gerçekleşmez ya da etkisi çok daha zayıf olur. Kuduz tek dozdur onda sıkıntı olmaz. Lösemi aşısını biz 2 doz yaptırdık diye hatırlıyorum yine sanırım 1,5 hafta ara ile ama çoğu veteriner lösemi aşısının gereksiz olduğunu söylüyorlar. Kist aşısını da ilk defa duydum veterinerimiz bize bahsetmemişti. Şimdi anlattıklarımı açmak gerekirse. Karma aşısı tarihleri asla ama asla kaçırılmamalı. Ama sizin sorunuza gelirsek lösemiyi ha şimdi yaptırdınız ha 2 ay sonra etkisi yine aynı olacaktır ama eğer ki 2 doz yapılacaksa arkasındaki tarihlere yine uymanız gerekir yanı 1,5 hafta ise sizin tam o tarihte 2.doz için götürmeniz gerekir ki etkisi olsun. Yani her kedi bebekliğinden itibaren aşılanmaya başlanacak diye bir şey yok. Bazı kediler2,3 yaşında sahipleniliyor ve o zaman aşılanmaya başlıyor. Yani siz 2 dozluklarda tarihlere uyduğunuz şekilde ve yılda 1 olan aşılarınızı vaktinde yaptırdığınız sürece sıkıntı oluşmaz.

goknur
goknur

18247

Hangi asilari yaptirdin hangi asilar kaldi

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Karma be kuduz aşıları yapıldı.losemi ve kist aşısı kaldı.

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Karma aşıları tam vaktinde yaptırdım kuduz aşısını da öyle. Birde dış parazit damlasimin

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Dış parazit damlasinin 3. Sü geldi sizler 1 yılda kaç kere yaptiriyordunuz?

nyssa
nyssa

1300

benim vetereinerin karma aşılarını ve kuduz aşısını yaptı,lösemi ya da kist aşısı diye bi aşı yazmadı,ayrıca parazit damlaları,bugun son paraziti var,sanıyorum bunlar yılda bir tekrarlanıyor

yasement
yasement

119858

Dis parazit yaptirmiyorum ben. Pire gordugumde yaptim sadece. Kist asisi dediginiz ic parazit oluyor onu aksatmayin 2-3 ayda bir. Igne olmasi sart degil hap formunda da var alip evde yutturabilirsiniz ucuz bisey zaten. Kilosuna gore yarim hap yutturuyoruz biz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 588 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR