Yavru Kedi Saglik Sorunları

zerooo
zerooo

169 Puan

3 günlük yavru kedilerimden birini malesef ki kaybettim. Çok harektli çok sağlıklı görünüyordu 4 yavrunun icinde en irisi en hareketlisi oydu. Bi tane zayif ve küçük olan vardi onu kaybetmekten korkarken en sağlıklı olduğunu dusundugum minigimi kaybettim. Sizce sebebi ne olabilir? Bazen anne kedinin bogabilecegini soylediler annesi yapmis olabilir mi? Gun icinde yavruyu alip baska yere tasidi sonra tekrar yuvaya getirdi fakat ona arkasini dondu ben de alip diger yavrularin yanina kucagina biraktim. Emiyolardi. Tekrar baktigimda yine arkasini dondugu yerde ölmüştü yavrucuk. Digerlerini de kaybetmekten korkuyorum. Ve surekli kendimi sucluyorum keske hep basinda bekleseydim diye cok uzgunum.

3 CEVAP

zerooo
zerooo

169

Cok tesekkur ederim en azindan diger yavrular icin gec kalmamis olurum. Aslinda yavru sahibi olmadan once bilgilenmemiz gerek ki saglikla buyutebilelim masum canlari ama veterinerimiz bu konularda uyarmadi hic. Ben de ilk defa yavru bakiyorum. Cok tesekkur ederim.

Elifoo
Elifoo

10743

Bircok sebep olabilir bunun icin. Corona ve kan paraziti hastaliklariyla ugrasiyoruz mesela biz. Mico ilk sahiplendigimde asiri hareketli eglenceli bir kediydi fakat bu soyledigim hastaliklar icin tahlil yaptirdigimizda vucudunda normali 100 olan bir deger 20 cikti. Bu da kan parazitinden kaynaklanan bir durummus. Eger ozellikle kan paraziti tahlili yapilmazsa ortaya cikmiyormus. Veterinerim sagolsun en bastan butun tahlilleri yaptigi icin ortaya cikti eger hareketli zaten diyip suphelenmeseydi ya da tahlili yapmasaydi Allah korusun su an Mico’yu kaybetmis olacaktik. Kardesi mesela sahiplenen kisinin veterineri bu tahlili yapmadigi icin hayvancagiz aci icinde hayatini kaybetti. Sizinkinde sebep bu olmayabilir fakat hareketli diye aldanmamak lazim. Cok uzuldum bebisinize ama en azindan farkindaliginiz olustu digerlerine bi veteriner kontrolu yaptirsaniz cok iyi olur :)

Elifoo
Elifoo

10743

Rica ederim hatanin buyugunu veterineriniz yapmis malesef sizi uyarmaliydi, ama ne yazik ki yapacak bir sey yok digerleri icin daha cok caba gosterirsiniz ve bir seycik olmaz insallah :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 544 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR