Kedim İyileşti (İp Yutmuştu)

wutlu
wutlu

231 Puan

Öncelikle bu konuyu bilinçlendirme amaçlı açıyorum.


Geçtiğimiz 1 hafta boyunca british kızımızla uğraşmıştık. Her şey haftasonu halının kenarından söktüğü ipi bir şekilde yutmasıyla başladı. (İp 50 cm uzunluğunda) İp yuttuğunu farkedemedik ama 2 gün boyunca yediğini kustu.


Gece Ankara Çayyolunda 7/24 WestVet adlı veterinere götürdük. O gece gerekli iğnelerini vurup sabah kontrol ettiler. Sonuç olarak kusma sebebi; yuttuğu ipin bağırsaklara kadar gitmesi ve bir ucunun da dilinde takılı kalmasıymış.


Vetimiz acil ameliyat olması gerektiğini ve benim "100% tek çare ameliyat mı?" soruma da "Evet" diyerek yanıt verdi. Hatta daha önceden yaptıkları bir ameliyat videosu da attı.


Allah'tan yaklaşık 400km mesafede tanıdığım bir vet vardı. Aradım, bana dediği şey şuydu; hemen ameliyat olmaz. İpin boğazından kurtarabildiğin kadarını kurtarılıp, daha sonra doğal yoldan atmasının gözlemlenmesi gerekiyor. Atamazsa son çare ameliyattır.


Hemen gidip kızımı vetten aldım. İp kesildikten sonra yarım gün mama yemedi. Aradım tekrar vet'imi, sıvı mama vermesini söyledi. Ve gerçekten dediği gibi sıvı mamayı severek yedi. Ayrıca su içmekten bile korkuyordu tekrar kusarım diye. 2 gün boyunca taze mama ve taze su tuttum kaplarında ve bir sabah mama kıtırdamalarıyla uyandım. Evet! mama yemeye başlamıştı. Ama hala büyük tuvaletini yapmamıştı. Ve hala durgun, oyun dahi oynamıyordu.


Artık son çare ameliyata götürecem diyodum ki kendime, son çare dediğim gün wc'sinde çukur kazma sesleriyle uyandım bu sefer :) Ve sabahın 6'sında koşarak fırladım wc'yi kazmaya başladım.


Evet! Orada 2 parça dışkı ve ikisini birleştiren bir ip vardı. Çok mutluydum ve kızım eskisi gibi oyuncaklarıyla koşa zıplaya oynamaya başlamıştı! Evet bir çocuğum yok ama çocuk duygusunu acı gününde ve tatlı gününde 2 zıt duyguyu bana küçük kızım yaşatmış oldu.


--


Gittiğiniz vetleri iyi seçin! Ya tecrübesizlikten, ya da para için yavrularınızın canını yaktırmayın!

2 CEVAP

bsecnl
bsecnl

9779

valla iyi beklemişsiniz ben olsam dilinde kalan ipi tutup çekmeye çalışırdım

Mischka
Mischka

116595

Gözünüz aydın, çok geçmiș olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 705 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR