Kedim Asi Olmasina Ragmen Hala Pire Var Acil Yardimm

Merhaba arkadaslar kedim luna 2 bucuk aylik bize ilk geldiginde pireli gelmisti hemen asisini yaptirdik ve pireler 48 saat icinde olerek dokulduler gecen hafta lunayi tararken yine pirelendigini farkedip hemen veterinere gittik.Asi oldu 550 tl ye ben parasinda degilim zatende sabah yine kedimi severken gezen bir pire gordum 1 hafta gecmesine ragmen pirelerin olmedigini gordum geziyor 1 tane neden olabilir hafif sicak suyla banyomu yaptirsam acil yardim edermisinizz

18 CEVAP

Lalis
Lalis

2867

Parazit aşıları 2 ya da 3 ayda bir yapılır arka arkaya sakın yaptırmayın kediniz zehirlenir.Yapalım diyen bir veterinere de itibar etmeyin lütfen.Aşi damla hangisini olduysa dediğim gibi 2 ay en az etkili sizin gördükleriniz kedinizin kanını emip ölecekler canlı gördükleriniz dışardan getirme ihtimaliniz var ayakkabilarınızla ya da dışarda bir kediyi köpeği sevdiniz diyelim eve çok rahat sizinle gelir pireler.Pire tarakları var sık dişli onunla tarayın ölü pireler dökülecek zaten.2 buçuk aylık kedinizi yıkamayın usutup hasta olur ishal olur o zamanda keşke pireli kalsaydı dersiniz aman dikkat edin ne olur.

Yanlis anladiniz kedim 2 bucuk aylik degil ilk geldiginde o kadardi simdi 5 aylik

zey940
zey940

10580

Dış parazit ilaçları birkaç gün etkili oluyor sonra kediye ağır gelmesin diye en erken 3 hafta içinde yapılabiliyor. Her yerde daha uzun süre etkili olduğu ve pirenin gezerken değil ısırınca öldüğü yazar ama ben gözlemlerim sonucu böyle olmadığını düşünüyorum. Kedim dış parazit ilacı ıslakken değen pirelerden kurtuldu sonra ilaç hiçbir işe yaramadı. 3 canlı pire bırakıyordum bir gün ertesi gün baktığımda 3'ü duruyor. 5 bırakıyordum 5'i ertesi gün duruyor. Kedim beyaz olduğu için takibini daha iyi yapabildim. Tavsiyem öncelikle bir pire tarağı edinmeniz. Kedinizi gün içinde sık sık tarayıp çıkan pire ve varsa pire yumurtalarını iki tırnağınızın arasında ezmeniz lazım. Kedinizde herhangi bir hastalık yoksa yarı yarıya seyreltilmiş sirkeli su pirelerin tüylerden yüzeye çıkmasını kolaylaştırır, taramadan önce spreyle üzerine püskürtebilirsiniz. Bu pireler ya kedinize bir şekilde bulaşmış üzerinde ürüyor ya da evin içine yayılmış kontrolü zor. Kedinizin üstünde pire olmadığına emin olduğunuzda hâlâ pire bulaşıyorsa evi ilaçlatmanız lazım. Eve bulaştıysa etkili ilaçlarla evi ilaçlatıp birkaç gün kedinizle farklı bir yerde kalmak daha mantıklı, basit ilaçlar çok işe yaramıyor. Solunmasında sıkıntı olmayan Charmsamed vs denedim çok bir etkisi göremedim. Tabi isterseniz satın alın bir deneyin, denemesi kolay en azından. Pire tasması düşünürseniz sadece Bayer'inkine bakın. Onu da bulmak zor, ürün pahalı ve bazı şikayetleri var. Çok uygulanabilir değil. Dediklerimi uygularsanız (düzenli tarama +gerekirse evi ilaçlama) kurtulabileceğinizi düşünüyorum. Ayda bir dış parazit damlasını yardımcı olsun diye kullanabilirsiniz. 550 tl dış parazit aşısı çok pahalı. Broadline 400-450 bandında şu an en kaliteli hem iç hem dış parazit olarak geçiyor. Veterinerlerin kazıklamasına fırsat vermeyin, hiçbir parazit ilacını da aşı şeklinde yaptırmayın damla yaptırın derim. Aşı şeklinde yapılan uygulamalar bazen apse oluşumuna sebep veriyor ve oradan kiste dönüşebiliyor. Damla varken riske gerek yok.

zey940
zey940

10580

Yazım çok uzun olmuş pirelerden çok çekince bildiklerimi yazmaya çalıştım :) derecesine göre kullanabilirsiniz belki de bu kadar yazıya gerek yok sadece taramak işinizi görecek gözünüzü korkutmayayım :)

Cok tesekkur ederim yanitiniz icin sirkeli suyu denemeyi dusunuyorum bugun umarim etkili olur ama taramak cok zor hem taranmayi sevmeyen hemde yerinde durmayan bir kedim var insallah sakin dururda hallederim cok tesekkurler yanitlariniz icin

blue_hpood
blue_hpood

136605

5 aylık olduysa uğraşmanıza gerek yok, tekrar iç dış parazit yaptırabilirsiniz. yaz geldi, dışarıya çıkan bir kediyse de kolaylıkla pirelenebilir. yazın genelde 2-3 ayda bir yaptırılması gerekiyor. bu arada siz de dışarıdan getirebilirsiniz fakat o süreçte ilaç etkili olduğu için pirelerin hiçbir etkisi kalmıyormuş. ben de kedimi dışarıya çıkarıyorum, bu sebeple sormuştum veterinere. iç dış parazitten sonra pire atlasa bile üzerinde barınamaz demişti.

blue_hpood
blue_hpood

136605

ekleyeyim, kedide iç dış parazit aşısı varsa evdeki veya üzerindeki pireler barınamaz demişti bana. bu sebeple eve pire bulaşması önemli değil. barınamayacağı için öleceklerdir. tekrar söyleyeyim 5 aylık olduysa uğraşmanıza gerek yok, gidip yaptırabilirsiniz.

Ahraz
Ahraz

943

Bende ne denediysem pireler uzerinde etkili olmadı.bende çaresizlikten sinek ilacı kullandım. Kedim baygınlık geçirdi.zor kendine geldi.cok üzülmüştüm.yasasinda ben onun piresine razıyım dedim.zor bir durum

Anlamamissiniz soyle anlatayim kedim gecen hafta asi oldu hala pire olmasi garip degilmi sizcede

Lalis
Lalis

2867

AYDA 1 PARAZİT AŞISI YAPTIRILMAZ. Hayvana zehir yüklemenin mantığı yok.Teşbihte hata olmaz pire için yorgan yakmak gibi bir şey bu.Yukarida denilen gibi süresi içinde etki eder ilaç.

zey940
zey940

10580

@Lalis Ayda 1 parazit uygulamasını ilk defa mı duydunuz bu kadar abartı tepki veriyorsunuz? Parazit ilaçlarının etki süresi 1 ay diye geçer. 2-3 ayda bir yapmak ev kedilere mahsustur. Sokağa çıkan kedilerin sahipleri de bilinçliyse 1-1,5 ayda tekrarlar. Ev kedileri o kadar risk altında olmadığı için gereksiz ilaç almasın ve genele yayıldığında daha masrafsız olsun diye 2-3 ayda bir uygulama yapılır. 3 ay koruduğu için değil yani. Parazit tedavisi gören kediye de tedavi boyunca ayda 1 dış parazit veriyor veterinerler, ömür boyu değil. Bu kadar temel bilgileri de bilmiyorsanız bilginiz olan başlıklarda fikrinizi belirtin bence. Daha sürecin nasıl işlediğinden haberiniz yok. Kimse keyfiyeten kedisine ilaç vermiyor. Pire gibi kanla direkt teması olan dış parazitler önemsenmezse hastalık kaptırabilir ya da iç parazite sebep olabilir. O zaman asıl zehrin ne olduğu belirlemeye çalışırsınız.

Cennet29
Cennet29

124689

@Ahraz AY NE DENEDİNİZ DE GEÇMEDİ ACABA ÇOK MERAK ETTİM ÜFLEDİNİZ Mİ? BİRDE SİNEK İLACI SIKMIŞ HAYVANA AKLINIZDAN ZORUNUZ MU VAR?
benim kedim dışarı cıkan bi hayvan sürekli pirelenip keneleniyo dış parazit damlasını yaptığım an ölüyo hepsi üstüne bile çıkamıyolar. Kaliteli ürün alın veterinerden bakın bakalım nasıl ölüyo... 1-1,5 ayda bir tekrar iç dış yapıyorum. Dışarıya giden kedilerin daha cok korunmaya ihtiyacı var..

Cennet29
Cennet29

124689

@lalis katılıyorum bende sık yapılmasına karşıyım. Dış paraziti yaptım 1 ay sonra kenelendi veterinere söyledim tekrar yapabilirsin dedi yaptım. Aslında gerekmedikce kullanmamak lazım. Benim ki üstünde 100 keneyle gelince mecbur ilaçladım

Lalis
Lalis

2867

SÖZ KONUSU HAYVANLARSA kusura bakmayın abartı tepkimi her zaman verdim vereceğim de.İlaç üreticileri bu sokak kedisi bu ev kedisi dur şuna daha az kimyasal koyalım demiyorlar.Siz benim bilgilerimi sorgulayacağinıza parazit ilaçlarıyla ilgili yurtdışı makalelerini okuyun lütfen.Temel bilgileri bilmememden bahsetmişsiniz siz bu konuda bilirkişi misiniz? Denediginiz yöntemler sizde de pek işe yaramamis anlaşılan.Merak etmeyin zaten bilgim olan konularda fikrimi her zaman belirtiyorum.👍 Amaç üzüm yemek olsun bağcıyı dövmek değil.

Lalis
Lalis

2867

@Cennet29 haklısınız 💜

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap