Yavrularım Kaka Yapmıyor

22 martta yaklaşık 2.5 haftalık olan 2 tane yavru kedi sahiplendim. geldiklerinden beri yarı yarıya sulandırılmış keçi sütü veriyorum. çiş yapıyorlar ama henüz kaka yapmadılar. yavrular çok hareketliler bu arada. kaka yapmamaları normal mi?

8 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

3haftalık bebekler kaka yapmaz, daha doğrusu katı bir dışkılama olmaz idrar gibi sıvı dışkılarlar.Ancak keçi sütü vermemenizi öneriyorum.Yavru kedi sütü vermelisiniz ve her beslenmeden sonra @gunosarinin dediği gibi anüs bölgelerine ılık suya batırılmış pamukla hafifçe masaj yaparak dışkılamaları sağlanmalıdır.Katı şekilde dışkılamaya katı gıda tüketmeye başladıklarında geçecekler.Benim bebeklerim 1ay 1günlükler henüz katı gıda tüketmedikleri için yalnızca sıvı dışkılıyorlat.

veterinerimiz keçi sütünü suyla yarı yarıya vermemde sakınca olmadığını söyledi. çiş yapıyorlardı. kaka yapmıyorlardı. biraz önce ikisi de kakasını yaptılar. hatta dişi olan kendisi yapabiliyor kakasını. yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Keçi sütünün aslında normal sütten farkı yok kediler için.Yavru kedi sütü anne sütü eksikliği nedeniyle kaybettikleri besinleri sağlar.Ama yine de siz bilirsiniz.Muhtemelen keçi sütü verdiğiniz için katı dışkı yapmaya başlamışlar.Ya da bebekler aşağı yukarı 1aylıktırlar.

gunosari
gunosari

2936

Normal ortamlarında anne kediler yavruların idrar ve dışkı yapma isteklerini tetiklemek için yavruların arka bölgelerini yalarlar. Öksüz yavrularda bu uyarımı hafif ıslak mendilin bu bölgenin yavaşça silinmesi ile sağlanır. Her öğün sonrası nemli bir pamuk veya bebekler için özel olarak hazırlanmış ıslak mendil (alkolsüz) ile bölge yavaşça silinir. Birkaç silme sonrası ufaklığın idrar yapması gözlenir. Dışkılama için buna ek olarak karın bölgesine de aynı anda masaj uygulanabilir. Çok hızlı ve sık olarak yapılan silme hareketi deride tahrişe neden olabilir. Yine bölgede dışkı ve idrarla bulaşık alanlar tahrişe sebep olur. İdrar yapımı ve dışkılama sonrası bölge iyice temizlendikten sonra temiz bir bez bölgedeki nem alınır.

gunosari
gunosari

2936

Süt tozu satılıyor kediler için sulandırıp veriyorsunuz.Alabilirseniz onu alın.

gunosari
gunosari

2936

Yavrular çok küçükmüş sahiplenmek için.
http://www.petist.net/oksuz-yavru-kediler-icin-bakim-rehberi-1-6-haftalik-yavru-kedi-bakimi/
okursanız belki yardımı olur.

peki çok teşekkürler

sahiplendiğim gün veterinere gittim fakat veteriner yoktu(erkek arkadaşı vardı) pazartesi günü tekrar gideceğim bende. henüz kaç haftalık olduklarını bilmiyorum. 2.5 da olabilir ama dişleri yavaş yavaş çıkmaya başladı. bakalım artık veteriner ne derse.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 616 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR