Hills Karbonhidrat Oranı

Cemalchief
Cemalchief

12106 Puan

Selamlar, rasgele hills in kendi sitesinde dolanirken science plan serisinde mamalarin %44 karbonhidrat oldugunu gördüm. Bu oran çok yüksek degil mi bir kedi icin


13 CEVAP

simsim1713
simsim1713

4243

Sezgek 'in yazdığına katılıyorum kaliteli diye ND aldım deri hastalığı ortaya çıktı, kaşıntılar başladı. Veterinerimiz bu mama fazla protein içerdiği için tavsiye etmiyoruz Hills veya RC deneyin dedi. Zaten kedim için daha önceden de Hills ve RC dönüşümlü kullanıyorduk ve sorunu yoktu. Hillse geçtik tüm şikayetlerimiz düzeldi.

Ahudr
Ahudr

11263

Hills icerigine bakinca gercekten ben de anlam veremiyorum istisnasiz butun cesitlerinde neredeyse ayni icerik balikli alayim diyorsun icerisinde sadece %4 balik unu diger taraftan kullananlar cok memnun ( ben hipoalerjenigini kullaniyorum su an neredeyse kel kalacak derecede tüy dokumu var iki kedimde de ) diger tarafta sanebelle hatta optimeal gibi mamalarin icerige bakiyorsun hills icerigi ile kiyaslanamayacak kadar iyi gorunuyor ama cogu kisi memnun degil biz bir yerde hata mi yapiyoruz acaba kedi kuru mamasi normalde gercekte et vs icermemesi gereken bir urun mu hills gibi :) valla şu mama piyasında olan biri bizi guzelce bir aydinlatsa hayrına çok makbule geçer

Superisi814
Superisi814

125092

@ahudr
Sorun şu ki , ülkemizde veterinerler kedi beslenme konusunda yeterince bilgiye sahip değil.Onlar üniversite içersinde bunu okumuyorlar .
Dünya da son zamanlarda kedi ve köpekler için çiğ beslenme savunan beslenme uzmanı veterinerler dinledim.Onlarin siralamasi şu
1 .Çiğ besleme
2.Evde pişir
3 . konserve yaş mama
Onların anlattığına göre en kötü hazır yaş mama , kuru mamadan çok daha iyi .
Hadi adamlar yanılıyor, alttaki yorumları okuyorum Kuru mamayi kesinlikle terk eden , patili dost sahiplerinin hepsi de mi söyle iyileşti, böyle sağlık buldu diye yalan söylüyor.
Nasıl ki bir zamanlar yumurta yemeyin dedi bilim adamları ve sonra yeniden yumurta yiyin dedi, onun gibi..Kuru mamayi üreten insan zararlarını anladı ve şimdi başa dönüyor.
Çiğ besleme de Amerika'da fare satılıyor, şaka değil.
Bu mide bulandirici gibi gelse de , kediler doğada yiyor mu, yiyor.
Çiğ besleme ciddi emek istiyor.
Maddi açıdan ülkemizde insanlar ailesine o kadar et alamazken, bir cogumuzun kırmızı et ve tavuk etini karıştırip, üzerine yumurta ve bazı mineraller ekleyip öğün hazırlaması kolay değil.
Kuru mamaya bir anlamda devam ediyoruz.
Bazı kuru mamalar soğuk iklimde yaşayan ulkelerin kedileri için üretilmiştir ve bizim ulkemizdeki kedilere uymayabilir.Emin olun yazdıklarım saçma gelebilir.
Saatlerce araştırdım, okudum, dinledim
Her mama her kediye uymuyor.
Maalesef kuru mama piyasasında çalışanlarda , kendi markalarini savunacaktir.
Bu nedenle biraz kendi kedimize uygun olan neyi bulduysak sanırım onunla ilerleyecegiz

Minminik
Minminik

13970

sokak köpeği derneklerinde çalışan bir arkadaşım kuru mama sektörünü anlattı içeriklerin kötü olduğunu en iyi kuru mamanın bile içeriğinin kötü olduğundan bahsetti
bende hills kullanıyorum yavru kısır tavuklu serisi kabız yaptı, balıklı aldım yemedi
tek yemek istediği konserve ton balığı artık yaş mamada yemiyor bizimkiler

Sezgek
Sezgek

16482

Hills tahıllı bir mama be bitkisel protein kullanıyor dolayısıyla karbonhidrat evet yüksek ama bunun kediye bir zararı olduğunu sanmıyorum yani hills en eski ve köklü mamalardan biri bunca senedir sıkıntı olsa piyasa da kalamazdı mesela benim kedimde alerji var ve alerji yapmayan tek mama hills oldu bende çok isterdim kızıma acana nd gibi protein içeriği yüksek mama vermek ama çok kötü deri egzamalı oluyor mesela dolayısıyla mama konusunda kedinize iyi geliyorsa çok da sorgulamayın derim ben

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
İtirafimdir içerik okuyarak Hillsi eleştiren birisiydim.4 Kedimde farklı sağlık sorunları vardı ve köklü bir marka olmasının yanı sıra tüm dünyada klinik mama diye biliniyor diyerek, bir şans verdim.
Şöyle gözlemledim, mamayı öğünlü veriyorum ve her öğün ardından enerji patlaması yaşıyorlar.Fayda ediyor mu etmiyor mu derken, biri mama ile doğalinda tedavi olmuş..Uzun süreli kullanım da ne olur bilemiyorum.Mamalara o kadar farklı tepkiler veriyorlar ki .

bende kısır kedi maması arayışındaydım. geçen vete sorudum. nd çok proteinli kısır kediler için böbrek sorunu yapıyomuş dedim. sorun olmaz dedi. kısır kediye göre ayarlı dedi. her vet farklı konuşyor. oda rc, hills önerdi. dedim içerikleri iyi değil.bunlar iyi mamalar dedi. bozita, brit care sordum. bilmiyorum hiç duymadım bişey diyemem dedi. sanabelle dedim. kullanan müşterilerim var memnun çoğu dedi. bende sanabelle sipariş verdim. her vet farklı konuşuyor. biz içerikleri iyi dediğimiz mamaları vetler bilmiyor rc, hills diyorlar bakıyoruz içerikleri kötü . anlamadım valla.

_Catlover_
_Catlover_

2631

Biz hills tavuklu Yavru mama kullanıyoruz yakın zamanda kısıra geçeceğiz veterinerimiz yine hillsten devam etmemizi önerdi, ND, Sanabelle gibi markaların protein oranı yüksek geliyor ve böbreklerde sorun oluşturuyormuş. Ayrıca hills tüylere çok iyi gelen de bir markaymış gerçekten kedinizin tüyleri mevsim geçişleri hariç pek dökülmüyor ve yumuşacık,parlak.

Palyaco
Palyaco

218519

Biz tüm mamaları kullandık en iyi happy cat Atlantik somonlu geldi süper içeriği çok iyi faydalı ürünler var

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Şunu gözden kaçirmamak gerekir, ülkemiz genelde iliman ve kedilerimiz evde , cok kuduruk olanlar disinda sadece mama kabina yuruyenler var, sokakdakiler evet farecik bulursa yerler ama onu yemek icin tum gun dolasip kosmalari lazim, bizimkiler yavruluk doneminden sonra kisirlasip evde gün yapiyorlar, öyle çig beslenme yas mama filan imkansiz, bir de hangi yas mama standardi var, diş çurutuyor cogu , kizlarima maksimum 3 defa yaş mama verdim sonra pisman olupr vermeyi biraktim ikiside fit :) kurumams yiyorlar , biri ev yemegine merakliydi herkesin benim de dahil bayilarak verdigim haslanmis tavuk ispanak kabak vb sonucu alerji belasina bulastim en son 3 kilosu bin tlnin ustunde olan virbacda olayi bitirdim.yok o takviye yok su vitamin , yok bunlar etcil taze etli taze proteinli mamaderken ortalama sicakligi 20 derecenin ustunde olan evlerde , çocuklar hasta oluyor bence ekstra takviye verilecekse de nadir verilmelibdiye dusunuyorum heleki yuksek proteinli mama????

Superisi814
Superisi814

125092

Benimkiler sokaktan eve transfer ve hepsi birbirinden kuduruk 4 kısır sıpam var .
Ekonomik mumkunatim yok olsaydı inanın çiğ beslerdim.
Çiğ beslemenin kuralları var, bilmem kaç derecede dondurmak gibi .
Konserve yaş mama en iyi kuru mamadan iyidir diyor beslenme uzmanları .
Kedilerimi kuru mama, ev yapımı yaş mama ve bazen konserve mama ile besledim .
En büyüğü gingivit oldu ama mamadan değil.
Bir kez farklı gel n gördü, nasıl bu kadar fitler ne ile besliyorsunuz dedi .
Ancak benimkiler genç ve hepsi çok enerjik.
Vibrac hayalimdir ama ben 4 taneye 10 kg almak durumundayım .Fiyatını soramiyorum bile .
Benimkiler den biri de tavuk alerjisi yaşadı hem de Nd yerken sadece.
İklim ki nusu çok etkili tamamen katılıyorum.
Fakat kuru mamalar da çok sağlıklı değil, bundan eminim.
Bir çok hastalığın da sebebi..

AhsenAise
AhsenAise

114761

Superisi814 yazdiklariniza tüm aklım ve kalbimle katılıyor doğruluğunun sorgulanmaya kapalı olduğunu düşünüyorum
Burada yıllardır kuru mama zehir marka,yerli ithal fark etmeksizin yazdım ,peki ben kullaniyormuyum maalesef evet ,ama illaki haşlanmış et ,kemik suyu, yumurta ile destekliyoruz

Cemalchief
Cemalchief

12106

Bende baktım Nd de çok kaşında, hills te biraz dışkı cıvıktı, proplana güvenmiyorum dedim virbac alayım aldım. Birkac veterinere sordum tanimadigim sosyal medyada ünlü kendi kedilerine virbac kullandiklarini söyledi. Dedim bildikleri vardır, bende baktım kaliteli bir marka aslında

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 483 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR