Sarman Kedim İçin Öneri

Kedim Güneşe alınabilecek en iyi kuru mama nedir Yaş mama gibi yiyebileceği bir marka kuru mama yemiyor.


9 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

En iyi mama diye bir şey yoktur, kedinize iyi gelen mama vardır. Pahalı diye en iyisi denilen ND, Orijen, Acana gibi mamaların şikayet oranları çok yüksektir mesela. Kağıt üzerinde harika içeriği var gibi dururlar, ama şikayet oranları çoğu mamaya göre yüksektir. Ama özellikle kendini içerik profesörü sanan kişilerin ''yiaaa içinde tahıl var'' diyerek kimseye tavsiye etmedikleri Royal Canin, Hills gibi markaların şikayet oranları, bu ''en iyisi'' denen Orijen gibi markalara göre çok daha düşüktür. Hills, Royal Canin gibi markalar boş yere dünyada en çok kullanılan markalardan biri değiller yani :)


Deneyip görmek lazım. Hangi mama olursa olsun, hiçbir mamanın yüzde 100 garantisi olamaz. Belki kediniz tadını sevmez, belki kedinize iyi gelmez tüy dökümün artırır, belki kontrollü bir şekilde geçmenize rağmen ishal yapar? Deneyip görmek gerekiyor o yüzden. Benim tavsiyem Hills, Royal Canin ve Virbac olur. ND, Orijen, Acana gibi özellikle tahılsız mamaları da kimsenin kedisine tavsiye etmem. Kendini içerik profesörü sanan insanların tahılsız mama en iyisidir gibi laflarına da inanmayın. O kendini içerik profesörü sanan arkadaşlar yüzünden memnun olduğu mamayı bunların gazına gelerek değiştirip, ondan sonra ''kedimde bitmek bilmeyen ishal var napmam lazım'' diye başlık açıp zırlayan çok insan var. Virbac alacaksanız da sadece veteriner kliniklerinden alabilirsiniz, firma prensip olarak sadece veteriner kliniklerinde satışa sunuyor mamalarını.

Emirrckr
Emirrckr

12923

N&D ya da Hill's öneririm hem kaliteli olup hem de kediler tarafından genellikle beğenilen.
Daha üst segment olarak;Acana,Orijen gibi markalar da var ama bazı kediler burun kıvırabiliyor ayrıca yine bazı kedilere bu mamalar ağır gelebiliyor.
Deneyip seçmek lazım.

Psotniw
Psotniw

69

Siteye girer girmez başka bir Güneşle karşılaştım muhteşem :D. Ben kendi Güneşimi oldu olası Royal Canin ile besliyorum oldukça severek yiyor benim için biraz tuzlu olması dışında kötü bir yanını görmedim. Ayrıca veterinerimin de tavsiyesiydi. Ancak bir dönem Hill's ile beslemek durumunda kalmıştım o da oldukça kaliteli bir mama ancak Royal Canin kadar beğenmemişti.

Nrynrynry
Nrynrynry

1178

Bütçen varda nd, uygun fiyat dersen brit care. İçeriğinde mısır mısır gluteni buğday pancar pancar küpesi yok. İçeriğinde bunların olmaması tercihim.

HisaNur
HisaNur

736

Royal canın
Pro plan
Pro permonmancr
Sanabella
Hills veya ND
Petline
Acaan
Gibi markalar iyi

aycaderinn
aycaderinn

781

Benim de sarman kedim var, tüm kedilerim için Felicia kullanıyorum

deniznergis
deniznergis

12866

royal canin ,acana ,schesir ,meo, pro plan gün içerisinde farklı olarak veriyorum

Midnightoil
Midnightoil

1127

Ben Bozita kullanıyorum, dönüşümlü bazen N&D ama Bozita daha iyi geliyor bizimkine.

cibvesushi
cibvesushi

1871

Benim kedim yaş mamayı bile seçer ama N&D marka mamaları severek yiyor denemediyseniz denemenizde fayda var :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR