Kedimin Karnını Ve Arka Bacaklarını Tarayamıyorum...

privacy031
privacy031

974 Puan

11 aylık british shorhair cinsi kedimin karnını ve arka bacaklarını taramama izin vermiyor.. devamlı mırlayıp kaçmaya çalışıyor.. sırt ve diğer bölgelerinde sorun yaratmıyor..arka bacaklarıyla devamlı elimi ittiriyor.. sizce bu normal midir? nasıl alıştırabilirim acaba?

6 CEVAP

erkan_eser
erkan_eser

9126

Merhaba. Bunun cinsle alakası yok. Ben de aynı şekilde kendi kedilerimin karnını ve arka bacaklarını tarayamıyorum ki kendileri sokaktan teşrif ettiler evimize. Kullandığınız tarağın markasıyla ilgili olabilir. Bazı tarakların iğne kısımları sert ve oldukça sivri. Canları yanıyor veya gıdıklanıyor olabilirler. İki alternatif var. Eğer korkmazsa elektrik süpürgesini en düşük güçte çalıştırıp o bölgedeki tüyleri toparlayabilirsiniz. Bazı kedilerin hoşuna bile gittiği oluyor ama tabii yüksek ses, çoğu kedi için korkutucu. İkinci alternatif yapışkanlı tüy toplama ruloları. Tabii bunlara da direnecektir. Ensesinden canını yakmadan tutup karnındaki ve arka bacaklarındaki tüyleri, en azından kısmen, toparlayabilirsiniz.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

british kedileri için cok zorlamayın bence psikolojisini bozmayın zaten kıtık vs olusacak bir durum olamaz , arka bacaklarına ellenmesine benim kedimde hoslanmıyor bende sırt ve yan tarıyorum sadece yetiyor .

Bence gerek yok oraları taramaniza o yatarken elinizle hafif tarayiverin

Heiter
Heiter

115202

Kediler, karınlarına ve bacaklarına dokunulmasını sevmezler zaten. O yüzden yadırgamayın bu durumu, neredeyse tüm kediler böyledir :) Bacak tüyleri daha kısa olduğu için taramanıza gerek yok bence. Zaten sürekli yalayarak taramış oluyorlar. Karın bölgesinde memeleri olduğu için çok da taramamak lazım zaten, tedbirli olmak adına.
Küçük bir not olsun: Kediler, dillerindeki tırtıklı yapı sayesinde sadece tüylerini temizlemekle kalmıyor, hem de taramış oluyorlar.

nyssa
nyssa

1300

uykuluyken deneyin ama evet british de kıtık oluşmaz ben iran kedimde neler çekiyorum neler

Amedsoner
Amedsoner

7898

Kedilerin büyük çoğunluğu zaten arka kısımlarını ve göbeğini taratmayi sevmez hatta kızgınlık sonrası dönemde arka bacaklar ve kuyruk arasındaki bölgeye dokunursaniz mırlar size. O yüzden çok zorlamayın. Hatta hiç zorlamayın. Taraginizin da ucuna dikat edin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 828 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR