Kedi Fiv Ve Lösemi

zehra88kkam
zehra88kkam

2562 Puan

Merhaba öncelikle. Kedimin boynunun altındaki lenfler şişti ve ultrasonda kötü bir şey görünmedi 1.5 ay antibiyotik tedavisi uygulandı ama inmedi. Hayvan hastanesine götürdüm lab testi yaptılar fiv (fib değil bakın farklı şeyler) pozitif çıktı hatta hekim five bağlı lösemi olabilir ama lösemi testi yapamıyoruz biz vs dedi sanırım imkanları yokmuş. Ben de kendi vetime götürdüm ve fiv ve löseminin beraber olduğu bir hızlı test kiti vardı ikisi de negatif çıktı. Yaklaşık 8 ay geçti ve kedimin lenfleri hala şiş olmasına rağmen (artmadı ama azalmadı da) durumu tamamen normal kötü hiçbir belirtisi yok. Benim içimde hala bir şüphe var merak ettiğim sizin fikirleriniz. Benzer şeyler yaşamış olan var mı? Bu test kiti sonucu doğru mudur yoksa ilk sonuç mu doğrudur emin olamıyorum.

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Fiv testinin yanlış çıkma ihtimali var, ayrıca eğer virüsü yendilerse de sonuç negatife dönebilir. Onlarca kedi baktım bakıyorum, çoğu zaman lenf bezleri şişer, bazen az bazen fazla. Viral enfeksiyon geçirdiklerinde daha fazla şişebiliyor. Eğer durum ağırsa ateş ve kansızlık da eşlik eder genelde. Zaten vücutlarında barınan viral enfeksiyon kaynaklı bir şişme varsa ikincil bakteriyel enfeksiyon oluşmadığı sürece antibiyotik ona etki etmez ki antibiyotik indirsin. Ama kanında yoğun bakteri çıktıysa bilemem. Ben farklı semptomlar da eşlik etmediği sürece lenf bezi şişmesinden korkmuyorum. Daha önce de size yazmıştım, kendi lenflerim de bayağı şiştir hep ama sorun yaşamıyorum. Şuan evdeki kedilerimi kontrol etsem illa ki aralarından birkaçının lenfleri elime büyükçe gelir. Alerji de lenf bezlerini şişirir. Benim çoğu şeye alerjim var, belki de kedide de öyle bir durum vardır. Tabi siz farklı veterinerlere götürüp kontrol ettirebilirsiniz, belki de gerçekten ciddi bir problem vardır, ben oturduğum yerden gerçeği bilemem tabi ki. Ayrıca ara sıra B vitamini kompleksi kullanmanızı öneririm. Çoğu virüs kedilerin vücutlarına girdiklerinde bağışıklıklarının düşmesini fırsat kolluyorlar ve bazen pozitif sonuç çıkaracak kadar etkin olmasalar da vücutlarında hayat boyu barınabiliyorlar. Geçirdiğim ciddi seviyede ağır Korona'da serumlardan sonra iyileştiğimde içeriğe baktığımda B vitamin kompleksi de bulunduğunu gördüm. Sonra internette araştırdığımda B12'nin enfeksiyonlarda çok etkili olduğunu öğrendim. Ondan sonra kedilerim hastalandığında hemen B vitamin kompleksi vermeye başladım ve eskiye oranla kedilerimde 1 gün gibi süren çok hızlı iyileşme gördüm. Evet mamalarında B vitamini var ama B vitaminleri ışık, ısı, nem nedenli çok kolay şekilde bozulabiliyor. O nedenle takviye alabilirler.

zehra88kkam
zehra88kkam

2562

B vitamini takviyesini nasıl veriyorsunuz acaba vete mi gidiyorsunuz eğer kullandığınız bir şey varsa söyler misiniz lenf şişmesi dışında kedimde bir belirti yok ama yine de korkuyorum maalesef

aslihan_e
aslihan_e

130952

Siz veterinerden ya da internetten kedi için B vitamin kompleksi alıp arada verebilirsiniz. Ben eczaneden bizim için satılan B vitamin kompleksi hapından alıp (Apikobal) küçük parça yutturuyorum kedilerime. Vitamin standart olduğu için doz aşılmadıkça hayvanlara da verilebiliyor. Eczane vitaminlerine de hayvan için satılanlardan daha fazla güveniyorum çünkü sağlık bakanlığı denetiminde oluyorlar, bozulma gibi bir durumları olmuyor. Ama gerçekten çok faydasını gördüm. Yavrular mesela arada rahatsızlanıyor, bakıyorum lenf bezlerinde de büyüme var, normalde 1 hafta sürer gripleri, vitamin desteğiyle ertesi güne düzeliyorlar. Hasta olmasa bile illa ki faydası olur, haftada bir falan yutturuyorum. Benim iki kedimin bir ara lenfleri çok büyüktü mesela, o zaman 1-2 yaşlarındaydılar, şuan 4'e girdiler indi zamanla. O yüzden bence korkmayın yani illa lösemi ya da lenfoma olacak diye bir şey yok lenf bezi şiş diye. Sadece bağışıklığını yüksek tutmaya çalışın. Ama farklı test yaptırırsanız siz bilirsiniz, ben sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem. Kendi deneyimimi yazıyorum.

zehra88kkam
zehra88kkam

2562

Teşekkür ederim lenfleri şiş olup inen kedilerinizin süreci ne kadar sürdü acaba 6-7 aydır şiş çünkü hala inme ihtimali var mıdır

aslihan_e
aslihan_e

130952

Evet var çünkü bizimkilerin yavruluktan şişti, hatta annem "Bunların lenf bezleri bir tuhaf, yapısı mı iri, misket gibi hep ele geliyor." diyordu. Arada hastalanılardı ama normal zamanlarında da şişti. Aslında indiklerinden emin bile değildim, bugün siz söyleyince bizimkilerin de şiş diye boğazlarını kontrol ettim, baktım bayağı inmiş, yani yine buluyorum ama eskisi gibi değil. Ben ne zaman endişelenirim, koltuk altlarında ateş olur, kulakları sürekli soğuk olur, iştahsızlık görürüm, özellikle tek taraflı lenf bezi daha fazla büyür. O zaman enfeksiyon gelişmiştir, ciddi ise veterinere gideriz. Bunların vücutlarında o virüsler hep barındığı için lenf bezlerinin şiş olması normal zaten. Kedi nezlesi olur, Korona olur bunlara karşı bağışıklıkları sürekli aktif olarak çalışır. Annelerinden geçiyor, hayat boyu taşıyorlar. Ama ne zaman güçsüz düşerler o zaman artış başlar. Belki gizli diş çürüğü olabilir mesela, o da boğazlarındaki lenfleri şişirebilir. Çürük diş bazen röntgende bile görünmeyebiliyor. Sizi korkutan fiv pozitif çıkması olmuş. İçinizin rahat etmesi için başka yerde test yaptırabilirsiniz ama sadece semptomsuz lenf bezi şişkinliği için endişe etmenize gerek yok. Başkası "Kedimde lenf bezi şişmesi oldu şöyle oldu böyle oldu" diyebilir ama onlarca, yüzü geçkin kedi bakmış biri olarak kedilerimden hiçbiri lenf bezleri aylarca şiş kaldığı için ölmedi. Her zaman şişmiş lenf bezleriyle karşılaşıyorum, mesela o iki kedimde düzelme olmuş olabilir ama bağışıklıkları düşerse yarın yine çıkabilir. Başka kedilerimde de aynı şeyi yaşadım. Başka üç kediminki cevizden büyük şişip patladı da ama onlar bile iyi oldu. Ama dediğim gibi bu Fiv'e bağlı değildir diye garanti edemem. Sadece dediğim gibi yanlış pozitif sonuç çıkma ihtimali de var, kedinin hastalığı yendiği için sonucun negatife dönme ihtimali de. Mesela bazen de başta negatif çıkar sonra pozitife döner. Sizde tam tersi olması çok daha güzel bir durum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR