Mantar Olabilir Mi ?

Mukaddess
Mukaddess

5872 Puan

Kedimin tüylerinde bazı yerlerde dökülme gördüm yani tamamen tüy gitmiş ordan herhangi bir kızarıklık yara yok bu neden olabilir ?

8 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Belki resmini koyarsanız yardımcı olabiliriz ama nasıl bir şey olduğunu görmeden mantar veya mantar değil demek doğru olmaz bence geçmiş olsun :)

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Kaşıyor mu surekli oralari

Mukaddess
Mukaddess

5872

Daha önce dışarı çıkiyordu kisirlastirdiktan sonra dışarı çıkmiyor suan ve benim gördüğüm bir yerde yara vardı o yara kabuğu düştükten sonra orası Tüysüz kaldı ama başka yerinde de gördüm yaralanma ardından görülür mu boyle bir sey yoksa mantar mı acaba ?

Mukaddess
Mukaddess

5872

Yok kaşımıyor yara sonrası Tüysüz kaldı :(

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Yara vardı yara kabuğu düşünce tüysüz kaldı dediğinizden ben şunu söyleyebiliyorum. Kediniz son zamanlarda antibiyotik tedavisi gördüyse deri bazen tepki gösterir ve enjeksiyon olduğu kısım önce yara kabuğu olur daha sonra da o yara kabuğu düşer ki bu yuvarlaktır orada da bir daha tüy çıkmaz. Ama mantarda tüy çıkar yara iyileştikten sonra ve kabuk şeklinde değildir :)) dediğimin olduğunu düşünüyorum ama resimle daha yardımcı olabilirim bu konuda eğer mantarsa tedavi görmesi gerek çünlü ama anlattıklarınızdan yola çıkarak mantar olmadığını söyleyebilirim geçmiş olsun

Kedimekim
Kedimekim

11068

Bence yaradan kaynaklı olmuş olabilir. Kabuğu da düştüğüne göre yeni tüyleri çıkması gerekir. Süreci biraz takip edip tüylenme olup olmadığına bakın. Eğer olmuyorsa bence direkt veterinere gösterin farklı bizim anlayamadığımız bir şey olabilir.

Mukaddess
Mukaddess

5872

Evet mantarı biliyorum bir yakınımın kedisi oldu onun gibi değil ama neden tüy çıkmadı yara sonrası anlamadım :/

Mukaddess
Mukaddess

5872

Yara izi vs. Hiçbir şey yok düz pürüzsüz deri kaldı tüy de çıkmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 691 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR