Kedim Sadece Bir Kişiye Saldırıyor

fistik-pati
fistik-pati

242 Puan

merhaba, kedim yalnızca erkek arkadaşıma durduk yerde hızlı hızlı pati vurarak saldırıyor onu hiç rahat bırakmıyor. Ona kitleniyor odadan çıkarken mutlaka bacaklarına saldırıyor çoğu zaman da kanatıyor. Normalde evdekilerle ya da başka misafirlerle bu durumu yaşamıyoruz. Nasıl çözebiliriz böyle bir tecrübesi olan var mı?

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

erkek arkadaşınız kedinize korkarak mı yaklaşıyor? kediniz ortamdayken tedirgin davranışlar sergiliyor mu? kedinizin yanındayken korku ve tedirginlik içeren davranışlarda bulunmamalı, zira çok çabuk algılayıp savunma davranışına girebiliyorlar. benim 2 yaşındaki kedim de bana ömründe iki kere saldırdı, ikisi de savunma hâlinde gerçekleşti. arkadaşınız soğuk kanlı olmalı ve bana kalırsa saldıracağını anladığında diz çöküp elini koklatmayı denemeli. bunun dışında birkaç kez mamasını verip oyun oynatabilir. saldıracağını sezinlediğinizde panik olup kaçışmayın, bu durumu körükler. benim belalı kedim programında mutlaka bununla ilgili bir fikir bulabilirsiniz, ben faydasını çok gördüm.

SirKukla
SirKukla

774

Jackson Galaxy'nin videoları faydalı olabilir ayrıca. Bu tarz durumlarda olayı daha iyi analiz etmek için öneririm. blue_hpood'a katılıyorum. Benim kedim de sadece bana saldırıyordu, bu durumu önlemek için çok fazla jackson galaxy izledim, kedim kendisini güvende hissetmediği zamanlarda yapıyormuş bunu, onun güvende hissetmediğini anladığımda hemen onun seviyesine iniyorum ani hareket etmiyorum sakince yapıyorum işimi ve artık hiç saldırmıyor.

Cennet29
Cennet29

123716

Oyun oynayarak mı yapıyor sinirlenerek mi

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Eğer kısır değilse yapıyor olabilir. Erkek kediler çiftleşme konusunda aktif oldukları için asabi olabiliyor. Benimde geçici olarak baktığım erkek kedim sadece ve sadece bana saldırıyordu, kısırlaştırınca düzeldi

fistik-pati
fistik-pati

242

Direkt çok sinirlenerek kanatacak seviyede yapıyor, 8 aylıktan beri kısır. Şu anda 2 yaşını geçti :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR