Kisir Kediye Yetiskin Mamasi Kullanilabilir Mi ?

RukiyEmre
RukiyEmre

528 Puan

Merhabalar iyi geceler herkese kedim kisir disari cikmayan erkek kedi. Brit care kullaniyorum uzun zamandir degistirmek istiyorum sanabelle en aklima yatan oldu kisir bir tavuklu var sanirim onda yetiskin kullansam sorun teskil eder mi acaba kilosu 5.4 ve hareketli bir kedi.. Herkese tesekkur ediyorum simdiden cevaplar icin 😊😊

15 CEVAP

Ahudr
Ahudr

11335

Kisir olan kediye kisir kedi mama verilmesindeki asil amaç kilo almamasi değil fosfor kalsiyum ve magnezyum oranlarinin dusuk olmasidir bu oranlarin yuksek olmasi kisir kedilerde uriner rahatsizliklara sebep vermektedir diye diye diye bir söylem var fakat buna rağmen yine de kisir mama yiyen kedilerde de uriner sorun oluyorsa dogrulugu tartisilabilir :)

byzkpln
byzkpln

4731

Sorun teşkil etmez. Kısır kediler hormonları alındığı için daha az hareket etmeye başlarlar. Buda onlara yol yemek su kilo olarak dönüş yapar 😄 kısır mamalar karbonhidratı düşürülmüş mamalardır proteini daha fazladır sadece doygunluk hissi verir kilo kontrolünü sağlar. Verilebilir mi diye sorulacak olursa verilebilir. Benim obur oğlum yeri geliyor yavrunun mamasını tartaklıyor. Uzun süreli kullanımda kilo artışı yapabilir fazla kiloluk mama almamanız daha sağlıklı olur

İnsanlar genelde kilodan zannediyor ama üstte bir arkadaşın da yazdığı gibi, kısır kedi mamalarının asıl gerekliliği içeriğinin sağladığı idrar yolu sağlıdır. Ama kısır bir kedinin de çok uzun yıllar sabit bir şekilde yetişkin mamasıyla beslenmediği sürece bir sorun yaşaması çok nadirdir. Arada bir yetişkin kedi maması da verebilirsiniz. Birkaç defa kullanmak büyük bir sorun yaratmaz. Sadece kısır mamadan verdiğiniz miktardan daha az verin.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Şimdi Acana mamalarda örneğin pasifika ürününde tüm yaşam evreleri için. Yani kısır, yetişkin olanlarda kullanabiliyor. Bu gibi mamalarda adı üstünde demek yanlış olur. : )

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

@mehtapkaplan


Sizin dediğiniz mamada zaten pakette yazıyor hepsi için olduğu. Abla dememiş ki kısır kediye acana verilirmi diye bas baya kısır kediye yetişkin mama verilir mi demiş. İkisi ayrı şeyler.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Değerlerinin kısır kediye uygun olması önemli. Fosfor, kalsiyum ve magnezyum değerleri özellikle çok önemli. Protein oranı, yağ oranı... İnternetten bakarsanız bununla ilgili çok daha fazla bilgi bulursunuz.
Yine tamamen yetişkin maması yerine onu da kullanıp başka mamalarla da rotasyon yapmanız çok daha mantıklı. Değerlere tek tek baksam da benim içim rahat etmezdi sanırım.

RukiyEmre
RukiyEmre

528

@KimJeongguk merhabalar evet haklisiniz ben de biliyorum kisirlastigindan beri kisir mama kullaniyorum acanaya butcem yetmiyor maalesef brit care kullaniyorum onda da tavsanli ve ordekli kullandim hep skldi gibime geliyor tahilli ya da royal canin hills gibi isim yapmis ama kaliteli olmayan mamalardan da kyllanmak istemiyorum bu yuzden sormustum 😊

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Tüm yaşam evreleri olan mamalarıda kullanabileceğini belirttim ben aslında. Bu ayrıntıya dikkat edince kısır veya yetişkin yada yavru hepsi kullanabiliyor bu tarz mamalarıda kullanabilir.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12248

Veterinerim kedimin stres olmamasi icim bir sure mamasina devam ettirmisti ama cok kilo aldigi icin 2 ay sonra kisir mamaya gectik

burcingltkn
burcingltkn

1005

normal mamalar kisir kedilerde uriner rahatsizliklara sebep vermektedir.Bu sebepten kısır mamasını tercıh etmelısınız

RukiyEmre
RukiyEmre

528

Fosfor brit care kisirda 0.9 begendigim sanabellede 1.0 cok sorun teskil etmez o halde 🤗

RukiyEmre
RukiyEmre

528

0.7ymis ozur dilerim

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Kısır kedinize yetişkin maması kullanırsanız kedinizin böbrekleri gereksiz yorulur ve idrar yollarında kristalleşme ile karşılaşırsınız. Adı üstünde kısır kediye kısır mama verilmeli bu kadar zor değil.

burcingltkn
burcingltkn

1005

ayrıca erkek kedılerde kısırlastırma ıslemı sonrası böbrek tası vs cok sık rastlanıyor kesınlıkle ıhmal etmeyın rıskede hıc gırmeyın

MerveDuma
MerveDuma

277

Kısırlaştırılmış kedi maması kullanmanızı öneririm. Bazen evde mama kalmayınca yetişkin kedi maması verdiğim oluyor ama bunu sürekli hale getirmiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR