Kedim Kuma Direniyor

Kekekek
Kekekek

200 Puan

3 yaşında erkek bir kedim var. Sokaktan sahiplendik. Nuh diyor peygamber demiyor kuma tuvaletini yapmıyor tuvaleti gelince dışarı çıkmak için kafayı yiyor. Çok uyumlu bir kedi ama bu tuvalet sorunu gerçekten bunaltıcı olmaya başladı. Çığlıklar yardım çığlıkları böyle bir şey yok sanki lava atıyoruz kediyi. Neler yapabilirim kum kabını nereye koyabilirim nerde sorun var anlamiyorum. Kabı gayet geniş ama kumu koklamaya bile yeltenmedi. Biz patilerini koyduk kazma hareketi yapıyoruz ama sadece bize kızıp bağırıyor. Lütfen destek.

6 CEVAP

tengrist
tengrist

11566

Tuvaletinin yanında yemek su kapları varsa ikinci seçeneği olan hiçbir kedi oraya yapmaz.
Dışarı çıktığında nereye gidiyor, dışarıda yaptığına emin misiniz? İdrar yolu enfeksiyonu ya da çeşitli sağlık sorunları olabilir, kullandığınız kumdan toprağın hissiyatını almıyor olabilir siz ne kullanıyorsunuz bilmiyorum yine de söyleyeyim **ince bentonit ** kum kullanın. Şimdilik bu kadarı geliyor aklıma.

Minminik
Minminik

13911

birde kimsenin girmediği bir odaya mümküse kapısı çok az açık olarak kapalı olsun yerini öğretin.
kapatı tuvalet mi açık tuvalet mi buda önemli

Kekekek
Kekekek

200

Ustu kapalı tuvalet ama klipsleri var istersek üstü açık olabiliyor iki şekilde de kabına girmiyor. Odamın uç köşesine koydum kabını ama bilmiyorum.

aslihan_e
aslihan_e

127942

Bahçe toprağı denediniz mi? Kenar köşe bir yere tuvaleti koyun, utanmayacağı. Alışana kadar bahçe toprağına yapsın. Bitkiler için satılan torf topraklardan alabilirsiniz, hem onlar sterilize ediliyor. Sokak kedileri toprağa alışık olduğu için kedi kumuna alışmaları zor oluyor. Baktınız dışarı diye tutturdu, kapatın gece tuvaletin bulunduğu odaya, balkon olursa çok daha iyi olur, daha az çekinir. Merdiven dairesi gibi bir yer de olabilir. Yalnız kalsın orda, siz yanında olursanız çekinebilir, sizden yardım ister. Mecbur kalınca yapacak ama toprak olmalı. Tuvaletini yapıncaya kadar kalsın. Sonunda yapacaktır mutlaka toprak kokusunu alınca. Tuvalete yapmayı alışkanlık haline getirince kuma yapmaya başlar ama parfümsüz tercih edilmeli. Tuvaletin üstü açık olsun.

Kekekek
Kekekek

200

@tengrist ince betonit kum aldık zaten kabı da odanın en uç köşesinde yemek kabı vs yok yanında evin arka bahçesinde gözümüzün içine baka baka tuvaletini yapıp geri geliyor.

Kekekek
Kekekek

200

@aslihan_e bu aklıma hiç gelmemişti teşekkürler denemeye çalışacağım bunu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 182 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR