Kedim Daha 2 Aylık, Kuşuma İlerde Alışabilir Mi?

EbrarKvrc
EbrarKvrc

260 Puan

kedim daha 2 aylık ve yeni aldık, muhabbet kuşumda yaklaşık 4 aylık ve neredeyse 3 ayı bizimle geçti, birbirlerine alışmalarını çok istiyorum ve çok yaklaştırmadan alıştırmaya çalışıyorum ama kuşum kedime doğru uçuyor kedim de ona pati atıyor. birbirlerini umursamamalarını tercih ederdim ama merak ediyorum ilerde böyle bir ihtimal var mı ya da sakince yan yana durabilirler mi

7 CEVAP

sevvalay
sevvalay

6507

Bizim de evde kuş ve kedimiz var. Evde doğan yavru kedim şu an 3.5 aylık ve ne yazıkki kuşlara yakalamak amaçlı yelteniyor. O yüzden kuşlar açıkken kedileri odadan dışarı çıkartıyorum. Bence riske atıp kuşları kediyle aynı odada bırakmayın, iç güdüsel ne olacağı hiç belli olmaz .

Mmtklndr
Mmtklndr

123898

Üç kuşum ve tekir kedim var. Bizde kedimi yavruyken sahiplenmiştik maalesef kuşları hâla kabullenemiyor ve
her fırsatta kuşların kafesini açmaya çalışıyor. Üzgünüm ki sizinkilerin de ayrı odalarda yaşamaları gerekiyor

Emirrckr
Emirrckr

12875

Kedilerin engelleyemedikleri içgüdüleri gereği kediniz maalesef her koşulda kuşunuzu bir av olarak görebilir.
Kedi-kuş dostlukları çok nadirdir ama imkansız da değildir.
Bizzat örneklerini de gördüm ama yine de tek bırakmaya gelmez bence.

byzkpln
byzkpln

4731

Şuan 3 kuşum var benim kedim onlara akıştı. Başta yavruyken yakalayıp oynamak istiyordu. Şuan 1 buçuk yaşında kafesin yanına gider burun buruna koklaşırlar patisini uzatır kuşumda onu ısırmaya çalışır 😄 Fakat kuş açıkta iken asla yanyana getiremem. Bu kadar iyi anlaşmalarına rağmen bu denli güvenemem. Aynı odada bırakırım kafese zarar vermez yanına yatar. İkiside canım ve ikisinede zarar gelsin istemem. Sürekli yan yan getirerek koku transferi yapabilirsiniz. Bu alışmalarını sağlayabilir. Fakat açıkta yan yana bırakmayın. Ne olur ne olmaz. Kedi iç güdüsü uçan kaçan her şey onların gözünde avdır yemesede bir patisi kuşa zarar verebilir 😊

Coconutbey
Coconutbey

15086

Çok düşük bir ihtimal bence ama kedi bu ne yapacağı belli olmuyor malesef. Benim kedim de 2 aylıkken geldi evimize ve kuşları görünce küçücük haliyle bile kafese atlamaya çalıştı kızsam da engellesem de gözü hep onlardaydı yani eviniz büyükse ya hep kuşları ayrı tutacaksınız. Ya da aynı evde olmaz yani çok zor :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Benim kedim 1.5 aylıkken geldi küçükken kafeslerini düşürüyordu artık ellemiyor ama kuşlar dışarıdayken avlamaya çalışıyor. Maalesef alışmıyor kedi avlanma içgüdüsü yüzünden.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Benim iki aylık kedim bahçede bülbül yavrusu tutmuştu, elinden almaya kalkışınca elimi ısırıp kanatmıştı. O şekilde yanında uçmasına müsade etmemelisiniz, bir anlık tutarsa saniye içinde zarar verebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 244 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR