Kedim Etrafa Tuvaletini Yapmaya Başladı Ne Yapmalıyım

Mikunicchi
Mikunicchi

187 Puan

Merhaba, kedim geçtiğimiz pazar gününden beri etrafa tuvaletini yapmaya başladı.
İki ay önce yeni bir eve taşındık ve ev giriş katta, dolayısıyla sokak kedileri sürekli balkona geliyor ve benim kedim de dışarı çıkmak istiyor. Biz de dışarı çıkmasını istemiyoruz çünkü maalesef yakın bir zamanda tekrar taşınma durumundayız ve taşınacağımız ev 3.katta olacak.
İki aydır pek bir şey yoktu ama son zamanlarda dışarı çıkmak için çok bağırıyor. Kedim dişi, iki buçuk yaşında, kısır. Normalde çok sakin ve asla dışarı çıkmayı istemeyen ve sevmeyen bir kediydi. Veterinere götürdük, herhangi bir sağlık problemi yok. Kumunu da değiştirdik. Ama durum hala devam ediyor. Ne yapmamız lazım bir öneri var mıdır? Ya da ne kadar sürebilir bu olay çünkü bütün ev halkı sabaha kadar oturuyor onun bağırmasından dolayı ne yapacağımızı bilmiyoruz :(

5 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

yeni taşınacağız evin cam ve balkonlarına şimdiden file veya tel yaptırın, bu hayvan cama veya balkona yönelecek ve üzücü şeyler yaşamak istemezsiniz. bunun dışında bağırmasını oturup beklemenin anlamı yok, bırakın bağırsın, kimse başında beklememeli, bu daha fazla bağırmasına sebep olur sadece. bir diğer önerim dışarı çıkarmak fakat bunu tasma kullanarak ve kutuya koyup dışarı çıkararak yapmanız gerekli fakat şu durumda hiç makul değil, anladığım kadarıyla orada bir sürü kedi var, bence taşınana kadar bırakın bağırsın. gittiğiniz yerde dışarı çıkarmayı tekrar düşünebilirsiniz. gün içerisinde de mutlaka gereken aktiviteyi yaptırın ki bağıracak enerjisi kalmasın. fırsatınız varsa vakit geçirebileceği yüksek kedi evlerinden edinin. gittiğiniz yerde de balkonu onun için düzenlerseniz daha sakin olacaktır. balkondan dışarıyı izlemeyi çoğu kedi sever. file yapımı için örneklere suzionline web sitesinde bakabilirsiniz.

Emirrckr
Emirrckr

13016

Taşınacaksanız dışarı çıkarmamakla iyi yapmışsınız,
Çünkü yeni evde üçüncü kata taşındığınızda da muhtemelen dışarı alışmış olacağı için yine çıkmak isteyecek.
Tuvaletini etrafa yapmasının bir çok sebebi olabilir.
Kum değişiminden sonra da durum devam ediyorsa psikolojik olması da muhtemel.
Dışarı çıkamadığı için stres yapıp protesto ediyor olabilir.
Kısır bir kedi de bu kadar inatçılık çok ilginç gerçekten.

blue_hpood
blue_hpood

128183

çiş konusuyla ilgili, bence diğer kedilerin kokularını aldığı için böyle yapıyor fakat tam olarak neden yaptığını anlamadım, kısır sonuçta. siz bunu da bir veterinere danışın mutlaka. kumunu sık değiştirmeyin, kabı da mümkünse rahat girebileceği bir kap olsun. kumu da kokusuz olmalı.

Mikunicchi
Mikunicchi

187

Taşınacağımız ev kendi evimiz, boşalınca ilk iş balkon files yaptırmayı planlıyoruz. Şu anda kirada olduğum için ev sahibi izin vermiyor yaptırmamıza biz de çıkartmıyoruz dışarıya.
Kumu kokusuz, kutusu yarım açık ve kum kutusunun bulunduğu yer evin en sakin yeri.
Herhangi bir sağlık sorunu yok çünkü kumunu da kullanmaya devam ediyor bir yandan. Veteriner ile de konuştuk o da strestendir diyor... Biz de bütün gün oynatıyoruz, hatta ben çalışıyorum evde annem oynatıyor bütün gün akşam ben gelip tekrar oynatıyorum ama hiçbir sakinleşme belirtisi göstermiyor 😭
Yapabileceğim her şeyi yapmış ve başarısız olmuş gibi hissediyorum 😭

blue_hpood
blue_hpood

128183

bağırırken başında beklememelisiniz, dediğim gibi. eve taşınana kadar biraz sabredin, onun dışında oyun oynatıyormuşsunuz zaten. yapılabilecek pek bir şey yok. yeni evde kendine gelecektir diye düşünüyorum. bir de kedi çişini güzel çıkarabilecek ürünleri araştırmanızı öneririm.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 209 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR