Çip Takımı İle İlgili Bir Sorum Var

beguss
beguss

635 Puan

Herkese merhabalar. 3 ay önce sokaktan bir sarman sahiplendim. Veteriner 2 yaşında olduğunu söyledi. Çip taktırmak istiyorum ancak ilçe tarım siz aralık 2022 ye kadar taktırmadınız 3600TL ödeyeceksiniz diyor. Ben daha 3 ay önce sahiplendim. Süreç nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba?

8 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Yanlış bilgi verilmiş size, yeni sahiplendiğiniz kediye çip taktırdığınızda ceza uygulanmaz aksi bir durum saçma olur. Bu konuyla ilgili mevzuatta bir karmaşa var tarım müdürlükleri de ne yapacağını bilmiyor.

tengrist
tengrist

11583

öncelikle en yakın hayvan barınağına/geçici bakım evine gidip yeni sahiplendiğinizi söyleyin sahiplendirme formu doldurun, daha sonra size verilen belgeyle ilçe tarıma gidin cezasız takarlar. aksi taktirde önce cezanızı ödeyip daha sonra çip taktırırsınız konu ile ilgili tüm soruların yanıtı ilçe tarım bakanlığının sitesinde mevcut.

beguss
beguss

635

Evet aynen öyle ancak bunu barınaklar ısrarla veremiyoruz diyor bir türlü anlamadım gitti gerçekten. Ankara da yaşıyorum bildiğiniz bir barınak var mı bu belgeyi veren

tengrist
tengrist

11583

"Sahiplenilmek istenen hayvanların kimliklendirme işlemi yapılmamışsa, hayvan barınaklarına başvuru yapılarak "Sahiplendirme Belgesi" ile kimliklendirilmesi sağlanacak, herhangi bir ceza uygulanmadan il/ilçe müdürlükleri tarafından PETVET'e (Ev Hayvanı Kayıt Sistemi) kaydedilebilecek." KAYNAK

blue_hpood
blue_hpood

128183

benim de bir sorum olacak, şu an bana 200 lira gibi fiyat yazan sms geldi tarımdan. 70 lira değil miydi bu? zam mı geldi? bilgisi olan var mı?

enopro12
enopro12

761

Bazı belediyeler bunu ücretsiz yapar.2bide siz 3ay önce sahiplendim derseniz tabii öyle derler yeni birkaç saat önce sahiplendim diyin

blue_hpood
blue_hpood

128183

arkadaş doğru söylüyor, yeni sahiplendiğinizi söyleyin fakat yanıldığı nokta şu, hiçbir belediye bunu ücretsiz yapmıyor, güncel fiyatı 215 lira aklınızda bulunsun, zamlanmış.

Fistik23
Fistik23

3377

Ben 30 liraya yaptırmıştım 5 lirada el emeği aldılar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR