Kedim Yeni Mamasını İştahlı Yemiyor Bu Bir Sorun Mu?

balbonibon
balbonibon

705 Puan

Merhaba. 3 ay önce bir yaşında bir kedi sahiplendim, dişi ve kısır.Eski sahibi Royal canin kısırlaştırılmış kullanıyormuş bana da kalan mamasını verdi bitene kadar yedirdik o ara ben araştırdım ettim o rcnin içeriğinin iyi olmadığını öğrenince değiştirmek istedim. N&d düşük tahıllı aldım denemek için küçük paketlerden. Yaş mama da konserve acana aldım her çeşitten bir kaç tane. 1 haftadır deniyoruz yemesine yiyor, öğünlü besliyordum yine aynı şekilde sabah akşam koyuyorum mamasını 2'ye bölüp ancak RC verirken o mama bir saatte yok olurdu şimdi 7-8 saat sürüyor bitirmesi. Hatta bugün akşam mama zamanını geçirmişiz normalde hemen gelir miyavlardı hiç gelmedi. Mamasını koydum ilgilenmedi. Eşim bunların tadını sevmiyor diyor. Market maması almıştı önceden onu gösterdi koşarak gitti yemek için izin vermedim zararlı diye. Kendi mamasını nazlanarak yedi. Acanayı daha severek yiyor ama whiskasa çıldırıyordu. Eşim arada alıyordu ben çok zararlı olduğunu öğrenince aldırmıyorum artık . O mamaların içindeki yapay şeyler mi cezbediyor yavrumu? İyi beslemesin sağlıklı olsun istiyorum ama tadını da beğense içime daha çok siner eziyet etmek istemem bebeğime. Büyük boy almakta kararsız kaldım bu yüzden. Bu arada düşük tahıllı tavuklu narlı almıştım rc tahıllı sert bir geçiş olmasın diye onunla karıştırıp veriyorum zaten hâlâ. Tuvaletinde bir sorun olmadı kontrol ediyorum. Bir taraftan da mama tok tutuyor geç acıkıyor o yüzden mi böyle diye düşünüyorum.

8 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

yetişkin bir kedi için gerekli aktiviteyi tamamlaması lazım. mümkünse günde 1-1.5 saat oyun oynatılmalı. aşırı yorulduktan sonra koyun önüne bakalım ne yapıyor:) her beğenmediği içeriği değiştirirseniz işiniz zor. doğada yemek seçimi yoktur, siz enerjisini atmasını sağlayın ve mamayı her öğünde bırakıp yarım saat içinde yemezse kaldırın. bir gün bile dayanamaz muhtemelen:) ayrıca asla market maması kullanmayın, rezalet şeyler. acana da n&d de iyi mamalar, siz devam edin. bu arada yaş mamalar 40 lira falan. o parayı vermektense ciğer, kuzu, dana, balık, tavuk haşlama öneririm, suyuyla birlikte. 40 liraya 400gram tavuk alınabiliyor. yaş mama şu an akıldışı kalıyor. ben schesir’dan kutu kutu alırdım, tanesi 5 liraydı. artık çok gereksiz..

balbonibon
balbonibon

705

Teşekkür ederim cevabınız için devam edeceğim yedirmeye büyük boy alıp. Yaş mama da 20 liraya almıştım geçen ay kampanya vardı petlebide keşke daha çok alsaymışım sever mi bilememiştim. Çalıştığım için malesef çok vaktim olmuyor ama mesela 1 kilo tavuk göğsü alıp hepsini haşlayıp öğünlük yapıp dondurup çıkarsam yedirsem olur mu acaba o geçiyor aklımdan. Çok seviyor çünkü tavuk haşlama. Balık da çok seviyor ne haşlayabilirim balık olarak airfryerda sıfır yağla buğulama da yapabilirim paketli balıklar olur mu mevsimi değil şimdi çünkü.

blue_hpood
blue_hpood

128292

mevsimi olan herhângi bir balığı yağda değil suda haşlayıp haşlayıp verebilirsiniz. her türlü etin haşlamasını suyuyla verebilirsiniz. imkânınız el verdikçe yapabilirsiniz, öneririm. tavuk haşlayıp buzluğa atmak da mantıklı fikir.

Cemalchief
Cemalchief

12112

Sevmiyorsa Nd ye zorlamanin anlamı yok ama gündr 40 gram falan yiyorsa normal gercekten

balbonibon
balbonibon

705

Merhaba soruyu sonradan gören olursa diye yazıyorum. Mamasına alıştı iştahlı bir şekilde yiyor. 6.5 kilo bitirdik kışa girdiğimiz için aynısının somonlusuna geçeceğiz balığı çok seviyor. Tüyleri kuş tüyü gibi yumuşacık oldu.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Sevindim alışmasına;
N&D kim ne derse desin kedinize iyi geliyorsa iyidir,temiz bir içeriği var.
Bizde 1 yılı aşkın süredir kullanıyoruz,uzun tüylü kedim yumuşacık ve pasparlak tüyleri var.Gören neyle besliyorsun diye soruyor resmen,maşallah kilosu da yerinde zaten kemikleri falan iri bir kedi.
Kedinizde severek yiyorsa artık N&D ile serüveninize devam edebilirsiniz,sağlıklı günler :))

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

kedilere haftada 2 kez 85gr yaş mama verilmeli, mama değişimi 10 gün süretle diğer mamaya karıştırılarak verilmeli kediler ayrıca mama değişimindende yemez bende oldu daha önce proplandan vazgeçmeye çalıştık ama olmadı 2 kedim asla yemedi

balbonibon
balbonibon

705

Benim kedim bana geldiğinde Royal Canin kısırlaştırılmış yiyordu eski sahibi arada sadece yoğurt veriyormuş. O kadar çok tüy döküyordu ki anlatamam. İki parmağımla çekiyordum abartısız 15-20 tüy geliyordu elime. Şimdi kuru mamaya ek acananın yaş mamalarından veriyorum haftada bir ikiye bölüp, yoğurt, haşlanmış yumurta veriyorum yine haftada/iki haftada bir ve haşlanmış tuzsuz tavuk veriyorum suyuyla haftada en az bir iki kez tüy dökümü 0 nerdeyse, yumuşacık pamuk gibi oldular. Keşke yavruyken bana gelseydi diye üzülüyorum bazen. Bana bir veteriner de çok proteine gerek yok ev kedisi bu propolan ver dedi ama ııh değiştirmeyeceğim. Hareketli enerjik keyfi yerinde bir sağlık sorunu yok kilosu normal çok şükür. Size de sağlıklı günler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR