Sakin Kedim Bana Saldırdı Yardım

2 tekir kedim var erkek ve dişi. Erkek olan 2 yaşında ve kısır. İkisi de çizme ısırma huyu olmayan birbiriyle harika geçinen kediler. Hep yanımda uyurlar evde hep peşimdeler yani hiç sorun yaşamadım. Kedilerimi sokmadığım küçük depomuz var, bugün erkek kedimi oraya girmesin diye her zaman yaptığım gibi tutacaktım ama daha tutamadan çok ani ve agresif bir şekilde elime saldırdı. Elim kıpkırmızı ve baş barmağımı yarım saat hissedemedim. İyi ki tırnakları kısaydı ama dişleri sanırım sinirime denk geldi. Böyle bir şey hiç yaşamadım. Veterinere daha 2 hafta önce gittik her aşısı kontrolü tam. Bu neden olabilir ve ben ne yapabilirim?

4 CEVAP

Mini2019
Mini2019

12243

Bu durum tekrarlayacak mı önemli olan o. Anlık ve 1 kez olan bir şeyse çok önemli değil. Bebekliğinden beri sizde mi

@Mini2019 evet ikisi de bebekliğinden beri bende

blue_hpood
blue_hpood

128941

yani anlık bir tepki, üzerinde çok durmamak lazım. kedinize korkuyla yaklaşırsanız o da buna karşı tepkiyle cevap verecektir, bilginiz olsun. en iyisi hiç olmamış gibi davranın. belki o anda elinizi yabancı bir cisim olarak algılayıp saldırdı, üzerinde durmayın. günlük aktivitelerini yaptırıp geçin. devam edeceğini sanmam, siz korkuyla yaklaşmadığınız sürece.

aslihan_e
aslihan_e

130952

O depoya girmesini istemiyorsunuz, kedinizi uyarıyorsunuz, o da acaba orada bir tehlike mi var da beni uzak tutuyor diyor. Kediler içlerinden konuşamasalar da bir düşünce sistemleri var. Anne kedinin yavrusunu götürüp bir yere bıraktığında yavrunun oradan ayrılmadan annesini beklemesi gibi. Bir fikir oluşturabiliyor. Orası onun için yabancı bir yer ve uzak durması isteniyor. Oradan tehlike gelme ihtimaline karşı içgüdüsel olarak saldırıya hazırlık ruh haline girmiş. Siz de tutunca o an korkuyla size zarar vermiş. Daha önce yapmamıştı ama bir anlık korkuya kapıldı. Hayvanlardaki ürkme içgüdüsü kendilerine ve çevrelerine zarar vermelerine neden olabilir. O kısımda tutmaktan kaçının. Tam kapı eşiğinde ürken kedilerim yüzünden defalarca saldırıya uğradım ama şuan öyle bir problem yaşamıyorum. Psikolojileri değişebiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 214 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR