Sokaktan Buldugum Kediye Tuvalet Egitimi Verme

Sokaktan buldugum 1.5 aylik yavru kediye gecici evde bakiyorum.Ilk gun kumu kullandi.Daha sonradan kuma koydugumda kumu yemek istiyor.Nasil alistircam kum kullanmayi acaba, tecrubesi olan bilgi verebilir mi?

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11583

Yetersiz beslenme, vitamin eksiliği sebebi ile kumu yemeye çalışıyordur büyük ihtimalle vitamin/taurin içeriği yüksek yavru kedi maması ve gerekirse vitamin macunu ile destek vermeye çalışın. tuvalet eğitimi için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok kediler doğada yalnız yaşar ve çoğunlukla av konumundadır bu yüzden kendi doğası gereği avcılarına iz, koku bırakmamaya programlıdır dışkısını gömüp saklayabileceği bir yer arar, sizin kumu göstermeniz yeterli yani oraya yapması için.

Hilss yavru mama aldım.Vücut olarak toparliyor.Enerji olarak da epey yüksek.Sadece kum olayı kaldı.Zamanla onuda hallederiz, insallah.

Fistik23
Fistik23

3377

Kum olayını şöyle hallettim ben kakasını çişini mendile silip alıp tuvalete attın üstünü kapatmadan sonra yaptıgı yerleri karbonat sirkeyle iyice temizleyin tuvaletini yapacağını anladığınız zaman tuvaletine koyun hemen alışacaktır tek seferde

Ilk eve geldiginde diger kedinin bentonit kumdu.Ona girip yapti.Evde yeni kum olarak bastet kumdan (volkanik madde ) koydum.Icerisinede kaka ve cisini koydum.Onun kokusumu farkli geldi,bilemiyorum.

kirke
kirke

919

surekli araliklara kumunun ustune goturup patisinden tutup kazdirtmaya calisin oyle oyle alisiyorlar. benim kedimde kumunu yiyor vitamin eksikligininden kaynaklanabilecegi gibi psikolojik sorunlardan da olabilir benimkinin psikolojik sorunlardan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR