3 Yaşındaki Kedimiz Bize Tıslıyor Saldırıyor Korkar Olduk Artık

Berkaybalci
Berkaybalci

199 Puan

Kedim 3 yaşında tekir kısır dişi aşıları çipi herşeyi tam işyerimde kedinin bir tanesi bana sürtündü sadece iş çıkışı eve gittim kedimiz beni kokladıktan sonra evdeki herkeze saldırıp bağırmaya başladı derin yara darbeleri vuruyor bacaklarımızın heryeri derin çiziklerle dolu kız kardeşime birşey yapmıyor bizi görünce saldırıyor 2gün oldu eve girmeye korkuyorum onu çok seviyoruz 5 veterineri aradık önemli bişey değil bi kaç güne düzelir diyor fakat eve misaferler geliyor ve çevremizdeki çoğu insanın kedisi köpeği var üzerlerinde illaki kokuları olucak bide misafirlerin çocuklarıda var ilerde düzeldi desem çocuklara aynı şeyi yapmayacağı ne malum çözüm önerileriniz varmı yardım edin teşşekkür ederim

1 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

öncelikle kedinize korkuyla yaklaşmayı bırakın, siz korktukça korkuya aynı tepkiyle cevap verecektir.
burada en önemli şeyin enerjisi attırmak olduğunu düşünüyorum. gün içerisinde muhakkak aktivitesi tamamlanmalı, yorgun kedi mutlu kedidir. ekstra olarak ona uygun alanlar yaratmalısınız. tırmanıp vakit geçirebileceği bir yeri olmalı. yukarılara tırmanmayı seviyorsa tüm duvarları kedi için oyun evine çevirecek düzenekler var, öneririm. aynı zamanda yukarıdayken daha güvende ve özgüvenli hissediyorlar. bir diğer nokta camlar ve balkonların file/telle kapatılması. şayet böyle değilse yine öneririm çünkü vaktinin çoğunu balkonda geçirecektir.
dışarıdan geldiğinizde temas etmeden giysilerinizi değiştirip ellerinizi yıkayın, size sürtünen bir kedi varsa bu hijyen için zaten önemli.
dışarı çıkarabileceğiniz güvenli bir alan varsa bir ay göğüs tasmasına alıştırdıktan sonra bir iki haftalık denemeyle dışarıya alıştırmayı deneyebilirsiniz. sessiz, mümkünse çevresi kapalı, kedi ve köpek olmayan, çoğunlukla çimenlik bir yerde yine enerjisini atabilir.
benim belalı kedim programına da mutlaka göz atın derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 226 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR