9 Aylık Kedim Her Sabah Isırıyor

Merhabalar, denemediğim yöntem danışmadığım kişi kalmadı. Biraz özet geçip derdimi anlatayım; belki derdime derman olan bir cevap alırım diye buraya başvurdum en son . Yardımınıza ihtiyacım var 🙏🥹


Benim oğlum 9 aylık smokin bir erkek tekir. 2 aylıkken kedi sahiplendirme sayfalarının birinden sahiplendim. Birkaç haftalıkken inşaat çöplüğünde bulunmuş ve sonrasında bakan kişi veterinerde kontrollerini aşılarını yaptırıp bir mimarlık ofisinde bakmış ama tabii geceleri iş yeri olduğu için 2 aya yakın yalnız kalmış kedi anladığım kadarıyla… Sonrasında bir evde 2-3 gün kalmış, sonra ise 2 aylıkken ben sahiplendim. 7 aydır çiçek gibi bakıyorum. Vitaminler, oyuncaklar, ilgi şefkat… fakat ilk geldiğinde de aşırı agresifti ne zaman elimi uzatsam diş pençe atardı. Hayırlarla, ödül mamalarıyla, olumlu pekiştirmeyle filan artık o dönemi aştık. Eğer isterse kendi seviyorum göbeğini filan da istemezse yine diş atıyormuş gibi yapıyor ama ısırmıyor artık. Fakat şimdiki sorunum şu:


7 aydır beraber uyuyoruz. Geçen ay da kısırlaştırdım. Fakat şimdi Her sabah bazen 4’de bazen 7-8’de yorganın altına kafasını sokup bacağımı ısırıyor ve etimi çekiyor. Şiddeti giderek artmaya başladı. Ne denesem olmuyor. Sprey su, hayır diyip yer değiştirmek, ısırmasını görmezden gelmek veya burnuna dokunup dokunup hayır diyip odamın kapısını kapatmak hiçbiri işe yaramıyor. Yine yapıyor yine… Dişler büyüdüğü için de bacağım mor yeşil olmaya etim delinip kanamaya başladı ve canım çok yanıyor. Üstelik bunu sadece sabahları yapıyor ben rüya görürken.


Veterinerim birine yönlendirdi o kişi de psikolog olduğunu söyleyip evinize gelmem bakmam lazım dedi kedinize ortamına filan başlangıç için 3.000 TL gibi bir rakam verdi. E öyle bir durumum da yok. Zaten Işık’da bir de saklanma huyu var. Mesela bir arkadaşım ya da akrabam gelse ilk günden beri o gidene kadar çıkmaz saklanır.


Bu durumu nasıl çözeceğim lütfen yardım edin her sabah kan ve acı içinde uyanmaktan psikolojim bozulmaya başladı? 😔


Teşekkür

14 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

öncelikle o 3000 liraya kedinizi ciğer, tavuk, kuzu etiyle beslersiniz, onu geçin. bu resmen bir sektör olmuş.
size birkaç tavsiyem var. bir tekir aşırı enerji dolu bir kedi demek, genetik mirası avcılık üzerine, koşmak, tırmanmak ve öldürmek için yaratılmış. bunları yapamadığı için sizin üzerinizden enerji atıyor. öncelikle gün içerisinde oyun oynamalısınız. 1-1.5 saat, ne kadar daha vaktiniz varsa bu süre o kadar daha artabilir. kediler tırmanmayı seviyorlar, tırmanıp vakit geçirebileceği bir kedi evi, hatta mümkünse duvarları kedi oyun evi hâline getiren düzeneklerden edinin. böylece tüm evde enerjisini atabilir. cam/balkonlarınızda mutlaka file/tel olsun. balkona birkaç yastık ve hamak atınca emin olun vaktinin çoğunu orada geçirecek. mutlaka ilgisini çekecek oyuncaklar edinin fakat tüm gün yerde durmasınlar, sadece oyun zamanında çıkarın, mümkünse her şeyini bir düzene sokun.
yorgun kedi mutlu kedidir, unutmayın.
dışarı çıkarabileceğiniz sessiz, temiz ve güvenli bir alan varsa haftanın belli bir günü için göğüs tasmasına alıştırıp çıkarabilirsiniz. bunun için bir kutusu her zaman açıkta durmalı ve ona alışmalı, kutusunu sevmeli. tasmaya bir aylık bir alıştırma sürecinden sonra güvenli alana götürüp kutusu açıkken birkaç deneme yapabilirsiniz.
benim belalı kedim programına mutlaka göz atın. 3000 lira sanıyorum bunların hepsine yeter:)

Minminik
Minminik

14131

merhaba,
benim kedide böyle , bir anda depar atıp gelip elimize ayağımızı ısırıyor.
tekir ilk 2 ayı dışarda geçmiş annesiz, ayakla, elle oynatmış ilk bakanlar şuan 10. aydayız hala devam ediyor. sormadığım veteriner kalmadı, enerji patlaması dedi bir veteriner royal canin calm mama ve kısırlaşma önerdi, calm mamayı alamadık ama erken kısırlaştırdık şuan kısırlığının 2 ya da 3. ayındayız biraz duruldu ama saldırı devam sizi o yüzden çok iyi anlıyorum.


ama enerji atması için oynuyorum bol bol, işten eve geldikten sonra siz yatana kadar uyumasına kestirmesine izin vermeyin.


birde oyuncak alın şu kelebek gibi uçanlardan bol bol enerji atsın, ben bazen tavana ip yapıştırıyorum(yutamayacağı jut ipi) ona çıldırıyor enerjisini atıyor, ha enerjisini atsada gelip ısırıyor.


kediler geç öğreniyor 3 ayda mesela daha anlamadığı şeyler var, yapmaması gereken şeyi onu odasına kapatarak ceza vermeye çalışıyorum bazen işe yarıyor, bu oda kapatma veteriner önerisi vet önerisi yine hiç acımayın dezenfektan içine önce su koyun fıs fıslayın üzerine her yapmaması gerektiği şeyi yaptığında demişti, suya bağışıklık kazanırsa dezenfektanlı su koyun öyle fıs fıslayın demişti işe yarıyor.


sonuç olarak huyları değişmiyor ama yapmaması gereken şeyi anlıyorlar

Minminik
Minminik

14131

şunu kaçırmışım kedinin en çok tetiklendiği şey bişeyin kıpırdaşması, bizimkide yorgan altında ayağım azıcık kıpırdasın manyak gibi saldırır, siz büyük ihtimal ayağınızı oynatıyorsunuz uykunuzda o da oyun zannediyor saldırıyor, o yüzden özellikle bişeyleri gizleyerek avcı içgüsü ile bence oyun oynatmayın çünkü sürekli her kıpırdayan şeyi av olarak görüyor.
10 aydır ayaklarımı yorgan içine hapsedip uyuyorum :( başucumda dezenfektan ile

blue_hpood
blue_hpood

128941

asla su ile ürkütüp ceza adı altında odaya kapatmayın, yaptığı şeyin yanlış olduğunu kavrayabilecek bir zekâya sahip değiller. bahsettiğim programa mutlaka göz atın.

Kısırlaştırdım zaten 7,5 aylıkken. Şu an 9 aylık. Dışarı ben de düşünmüyorum, şehrin göbeğindeyim ve çok işlek burası. Kolonyayı deneyeceğim hiç sevmiyor kokusunu belki caydırıcı olabilir 😄 Çok teşekkürler destekleriniz için. 🌸

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12498

Benim smokinim de oyle gece topugumu isiriyor tirnak atiyor ama yas aldikca sakinlesti, oyle olacagini umuyorum

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Tüm cevaplarınızı incelikle okudum ama ne yazık ki hepsi mevcut ve yapıyorum. Zaten freelancer olduğum ve evden çalıştığım için gün içinde 5-6 kez 10-15-20 dk oyunlar oynuyoruz. En az 15-20 oyuncağı var. Tırmanma evi, kulübesi, tüneli, yumoş oyuncaklar, topları, telli balkon hepsi mevcut zira kendi hiç oynamıyor hep benim oynatmamı bekliyor. Zaten tüm bunları sağlayıp vaziyet böyle olduğu için bir arayış içerisindeyim.


Peki, dişlerini bacağıma geçirdiğinde napmalıyım sizce? Yani nasıl bir tepki vermeliyim. Hayır diyip uyumaya devam mı etmeli yoksa kalkıp diğer odaya mı geçmeliyim? Bu sefer de işte kalkarsam onu sanki iletişimi kesmek rahatsız olmak gibi değil de beni bu şekilde kaldırabilecekmiş gibi algılıyor. 🤦‍♀️ Ya da uyumaya devam etsem yine şansını deniyor valla allak bullak oldu tecrübelerim denemelerim. Napcamı ben de şaşırdım hanımlar…

Ahudr
Ahudr

12303

Kapinizi kitleyin bir sure yaninizda yatmasin :) benimkiler sabahlari yas mama yemeye aliskin mesela uyuyup uyandiklarinda saat 4 5 6 7 artik kacsa erkek olan kedim uyanmam icin burnumu isiriyor adet edinmis ama benimkilerin amaci belli yani kalk bize mama ver :) mutlaka sizinkinin de bir talebi vardir ve bu huyundan vazgecirmek zor gorunuyor en iyisi kapinizi kitleyip bir sure birlikte yatmayin bakalim ne olacak

Az önce annem de aynı şeyi söyledi kapını kapat diye ama işte 7 aydır beraber uyuyoruz ne kadar doğru bilemiyorum şu an. Küsmüş ya da cezalandırıyormuşum gibi de hissetsin istemiyorum bu sefer başka problem doğar diye korkuyorum henüz 9 aylık olduğu ve 7 aylık uyku rutinimiz bu olduğu için…

theyusra
theyusra

16477

dişleri kaşınıyordur. ayrıca kısırlaştırma zamanı gelmiş ve şu an ergenlik döneminde yani kişilikleri oturuyor. kısırlaştırıldıktan sonra, max 1 yaşından sonra sakinleşir. ayaklarınızı uyurken hareket ettiriyorsanız dikkatini çekiyordur. birkaç ay daha idare edin düzelecektir, zaten yaz aylarında hepsi durgun oluyor. kedi otu da kullanabilirsiniz eğer oyuncaklarından sıkılıyorsa.

Cennet29
Cennet29

124614

Kapınızı kapatmanızı önermem bence cok zalimce. Bacaklarınıza ayağınıza kolonya sürüp yatabilirsiniz limon kokusunu hiç sevmezler. Benşm kedimde bi dönem aynı şekilde yatağın içine kollarını sokup her yerimi çizerdi oyun zannederdi bunu ama zamanla düzeldi. Bunlar yavru kedi değil o yüzden oyuncaklarla kendi başlarına oynamazlar sizin oynatmanız gerekli akşam evde onunla beraber koşun yorulsun ki gece de rahat uyuyun. Bu arada dışarı çıkarmanızı da önermem bide dışarıyı evden daha cok severse yandınız bu sefer dışarı çıkarın diye size etmediğini bırakmaz 😂😂😂😂😂😂

Minminik
Minminik

14131

ben çok merak ettim değişiklik var mı,

Azalma var ama tamamen geçti diyemem maalesef. Şu an 11 aylık oldu ve kısır ama yine ısırmalar devam ediyor. Kur yapıyor sanırım uyanmam için 🤦‍♀️

Minminik
Minminik

14131

2 yaşa kadar sabredin, 2 de devam ederse 3 yaşa sabredin diyeceğim :)
bizimkide hala aynı değişme yok, sabır diliyorum hepimize:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 640 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR