Yavru Kedim Neden Isırıyor?

bayanpigme
bayanpigme

295 Puan

Arkadaşlar kedim oyunarken ısırıyor ancak dozunu çok kaçırıyor bazen beni sevmediğini düşünüyorum. Bir de tuvaletini hem kumuna hemde başka bir köşeye yapıyor. Anlayacağınız nere kolayına gelirse. Nasıl vazgececek bu huylardan?

2 CEVAP

alacatekir
alacatekir

643

Kumunu gün aşırı ya da iki üç günde bir değiştirin, bazı zamanlarda kumunu beğenmezse kakasını kumuna, sidiğini ise başka yerlere yapabilir. Erkek kediyse ve büyüdüyse işaret bırakıyor olabilir.(alan seçimi) Isırma huyu ise yaş ve alışkanlıklarıyla ilgili olabilir. Eğer kediniz yavruysa, diş döküp, diş çıkaracaktır. Bu durumda damağı ve diş etleri kaşınır ve ısırma huyu gerçekleşir. Bunun dışında sonradan bu durum ritüel halini almaya başlarsa, ileride kediniz dişi kaşınmasa bile aynı hareketi yapmaya devam edecektir. Yavaş yavaş bu hareketi kesmesi için uygulamalar yapabilirsiniz (su atmak, uyarmak, tıs sesi çıkarmak vs.) ya da başka oyuncaklarla oynatıp, bu huyu bırakmasına yardımcı olabilirsiniz.(kulaklık, iplik, yumak, oyuncak toplar, lazer vs.) Üzülmeyiniz, iyi günler.

elifdmz
elifdmz

6430

yavru kedılerın genelde dişleri çıktığı için ısırabilirler.veya size oyun olsun dıye de yapabılır bazen.kum olarak bentonıt mı sılıka mı kullanıosunuz bılmıyorum ama temız tutmaya özen gösterin.bazı kediler pis yada temızlenmeyen kuma yapmazlar bazıları hiç önemsemez.sanırım sizin kediniz biraz daha temızlıge düşkün :) dişleri 5 aydan sonra tamamlanır eger fazla ise ilgi göstermenizi istiyor olabılır daha kucuk ıse dıslerı cıkıyordur ve kasındıgı ıcın ısırma ıstedıgı duyabılır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1258 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR