Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Kedim 2 yaşında pire sorunu var daha önce damla denedim yararı olmadı dış parazit iğnesi ne kadar güvenli ? tercih edilebilir mi?
hangi damlayı denediniz kuvvetli markaları deneyin. ben broadline kullanıyorum hem iç hem dış aynı zamanda. hiç enjeksiyon olarak yaptırmadım genellikle broadline ara sıra da param daha azsa advantage multi yine iç dış damlası bu da. enjeksiyon yeri şişebilir problem yaratabilir diyorlar burda öyle bi kedi sahibi vardı kesinlikle damla yaptırın diyen. aşılar da enjeksiyon yeri sarkomu kuduz lösemi özellikle yapabiliyor en azından iç dışı damla olarak yaptırmak çok daha risksiz.
Dış parazit için iğne çok lüzumsuz. Aşılardan dolayı ztn yeteri kdr derileri deliniyo hemde yazık yani. Kaliteli damla kullanmanızı öneririm. Broadline, advantage, frontline hepsni kullandım cok etkililer. Maddi durumunuza göre veterinerden bunlardan birini alın. Asla ucuz diye başka markalara yönelmeyin cünkü işe yaramazlar
Aşı ve damlalar pire bulaşmasını ortadan kaldırmaz, eğer pireler kedinizi ısırırsa ölürler fakat kedinin tüyleri arasında kalırlar siz tarayarak ölü pireleri alırsınız. Kedinizi ısırmaz ise yaşamaya devam ederler.
Önemli olan pirelerin kedinize nerden geldiğidir. Aşı ve damladan önce buna yoğunlaşmalısınız.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.