Kedim Kızgınlığa Girmiş Olabilir

eccakir
eccakir

3113 Puan

Merhaba kedim 6 aylık dişi. Bu sabah fazlasıyla bağırmaya ve yerlerde yuvarlanmaya başladı birde poposunu havaya kaldırıyor. Kızgınlığa mı girmiş nasıl emin olabilirim ? Eğer kızgınlıktaysa ona nasıl davranmamız ve ne yapmamız gerekiyor? Tecrübeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim ne yapacağımızı bilmiyoruz bağırmasıda acı acı insan üzülüyor onu böyle görünce.

7 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Kısırlaştırmayı düşünüyorsanız, kızgınlık geçtikten sonra kısırlaştırın. Düşünmüyorsanız da kızgınlık belirtilerine alışmanız lazım. Çiftleşip gebe kalana kadar belirli aralıklarla kızışacaktır çünkü.

limtrf
limtrf

836

Bir hafta-on gün kadar bu şekilde olacak. Gerçi bilemiyorum bir arkadaşımın british kedisinin kızgınlığı 3 gün sürüyordu. Ona yapabileceğiniz hiçbir şey yok ne yazık ki bu dönemde :( Bizimki 10 gün kadar bize uyku uyutmamıştı. Benim dişi kedim tuvaletini kumun dışına yapmaya başlamıştı. Davranış bozuklukları üst seviyeye çıkmıştı bu demek olmuyor ki her kedide böyle olacak.. Kolay gelsin ve geçmiş olsun diyeyim. Kızgınlığın bittiğinden emin olduğunuz an kısırlaştırın emin olun en iyisi. İstanbuldaysanız vet önerebilirim. Malum dişi kediler için yüklü miktarda para isteyip bir gün bile klinikte tutmayanlar var

eccakir
eccakir

3113

Kısırlaştırmayı düşünüyoruz.

eccakir
eccakir

3113

Teşekkür ederim malesef İstanbul da yaşamıyoruz. Samsunda hayvan hastanesinde yaptırmayı düşünüyoruz aşılara gittiğimizde çok ilgili ve alakalılar. Geçmesini beklemekten başka çare yok o zaman.

Miniminimini
Miniminimini

2972

Kizginlik donemi boyunca oyun oynatin enerjisini baska seylere yonelendirin, biraz unutmasina yardimci olur daha hafif gecirebilir.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Saydiklarinizin hepsi kızgınlığa girdiğinin birer göstergesi. Aslında çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız pek de yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü şu an iç güdüsel olarak bir erkek kedi arayışında. Bu dönemde onunla daha çok oyunlar oynayıp o hareketlerini yarıya indirebilirsiniz çünkü oyun sırasında akılların da sadece oyun oynamak oluyor. Bir de daha fazla sevgi ve ilgi gosterebilirsiniz

eccakir
eccakir

3113

Oyun oynamıyor ki bi türlü ilgisini çekemedik oyuna. Sevgi ve ilgi gösteriyoruz kucağıma alınca biraz sakinleşiyor yüzünü yüzüme sürüyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 660 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR