Kısırlaştırma Sonrası Yaş Mamaya Ne Kadar Süre Devam Etmeliyim?

mrayT
mrayT

3093 Puan

Arkadaşlar dün kedimi kısırlaştırdım,bunu o kadar söyledim ,o kadar çok soru sordum ki bence herkes biliyor,hakkınızı helal edin 😅😅
İştahı hâla iyi değil bu yüzden dün geceden beri arada bir yaş mama veriyorum.Bu yaş mama olayına 2-3 gün daha devam etsem sorun olur mu? Yakalık da taktığı için mamasını tek başına rahat yiyemiyor.Bu yüzden mamasını ben kaşıkla veriyorum.Yavas yavaş da kuru mamaya alıştırmaya çalışıyorum,yutma refleksi gayet iyi ama ben elimle mama vermesem ne mama kabına ne de su kabına yaklaşıyor,kuru mamaya da pek istekli değil.bir süre daha yaş mamaya devam etsem sorun olur mu?

8 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

hiçbir sorun olmaz. maddi durumu iyi olan herkese önce çiğ besleme, sonra sık sık et ve türevlerinin haşlamasını, ardından yaş mamayı en son kuru mamayı öneririm. yaş mamadan ziyade tavuk, ciğer, kuzu alıp minik minik parçalayıp haşlayıp verebilirsiniz. hiçbir yaş mama şu anki fiyatını haketmiyor zannımca.
ben sadece yemek yiyeceği zaman başlığını çıkarıyordum, ardından hemen takıyordum. yine de hiç çıkarmamak daha iyi, sizin için sorun olmuyorsa bu şekilde beslemeye devam edebilirsiniz.

mrayT
mrayT

3093

Bu süreçte kaç saatte bir mama yemeli? Cevabınız için teşekkür ederim bu arada :)
@blue_hpood

blue_hpood
blue_hpood

128183

şu süreçte bence istediği kadar yemesinde bir sakınca yok. toparlandıktan sonra kısır mamaya geçip üç öğünde besleyebilirsiniz. şimdilik toparlansın yeter, dişi kedilerde ameliyat biraz daha sancılı geçtiği için biraz daha uzun sürede toparlanıyorlar, o yüzden bence 4-5 saatte bir yedirmek mantıklı. zaten kendisi yiyemiyor, siz yediriyorsunuz, o sebeple siz sunun, yemezse birkaç saatte bir tekrarlarsınız. çabucak toparlanır umarım:)

mrayT
mrayT

3093

Çok teşekkür ediyorum :)))

Minminik
Minminik

13975

Yalniz kasiga alisan kedinin sonra kendi kendine yemege donmesi cok zor oluyor 2 arkadasimin kedisi kendi baslarina yemiyor sahiplerinin yedirmesini bekliyorlar

aslihan_e
aslihan_e

128384

Kısır kedinin hayatında her zaman yaş ürünler olmalı. Ne kadar su içerse içsin kuru mamanın taş yapma ihtimali var. Yaş mamanın içine ekstra mineral eklenebildiğinden, önerildiği gibi kuru mamanın yanında kendiniz et türevi yedirseniz daha güvenli olur.

Kiko
Kiko

181

Et içeriği yüksek (şahsi fikrim %4-8 et içeren mamaları sadece fiyatı nedeniyle sokağa veriri) mamalarla birkaç gün daha besleyebilirsibiniz.

Sevimcolak
Sevimcolak

10646

Yaş mama vermenizde sorun olmaz aksi takdirde aç kalır çünkü kuru mamayı yemiyorlar yaş mamaya az miktarlarda su katarsanız iyi olur bağırsak açısından da az az sık sık besleyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 206 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR