Köpeğim Ve Sokak Köpekleri...

Whitedog
Whitedog

2551 Puan

Merhaba, oğlum ile gezerken doğal olarak bir sürü sokak köpeğiyle karșılașıyoruz. Fakat Gümüş'ün onlarla iyi anlaştığını söyleyemem. Tanıdığı köpeklere karşı çok iyi ama diğer köpeklere karşı o kadar hırçın.
Küçükken sosyalleştiremedim, evet. Lütfen ' sosyalleștirseydiniz' gibi yorumlar yapmayın çünkü ben geçmişteki hataları telafi etmeye çalışıyorum. Mesela bugün beraber gezerken peşimize bir kangal takıldı. Onu tam oraya atlattık derken karşımıza bir köpek sürüsü çıktı. Onlar bize doğru gelirken arkamızdan kangal geldi ve araya kıstırıldık. Hepsi bize doğru hırlayarak gelirken Gümüş'te oldukça saldırgan bir tavırla onlara hırlıyordu. Tam bir tanesi üzerimize atlamaya hazırlanırken birkaç adam geldi ve onları kovaladı. Böyle böyle daha bir sürü husus var. Dominant bir köpek, lider içgüdülü. Bu yüzden sokakta gördüğümüz sahipli/sahipsiz tüm köpeklerle aramız kötü oluyor. Genelde diğer köpek nasıl tepki verirse öyle tepki veriyor ama cinsiyet ayrımcılığı yaparak. Erkeklerle kavga ediyor, dișilerle iyi anlaşıyor. Beraber büyüdüğü komșumuzun köpeğiyle(erkekti) geçen sene büyük bir kavga etti ve hala anlașamadı. Köpek parkı bizden bir buçuk saat mesafede, gittiğimizde birkaç köpekle anlașamadı, geri dönmek zorunda kaldık:( Pek çok araştırma yaptım, uyguladım ama bir ilerleme kaydedemedik. Belki aranızda benim durumumda olan veya ne yapmam gerektiğini bilen biri vardır. Çok teşekkür ederim.

2 CEVAP

bsecnl
bsecnl

9779

liderliği elinden almalısınız ona hayır bekle komutları verdiğinizde sizi dinlemeli diğer köpeklere atlamaması gerektiğini bilmeli. yani onunla dolaşırken siz sürü lideri olmalısınız. köpeğiniz diğer köpeklere havlayıp atlamazsa karşıdaki köpekler hiç bişey yapmaz. birde köpeğinizi karşı cinsi olan köpeklere yaklaştırın çoğu köpek hemcinsiyle anlaşamayabilir.

Whitedog
Whitedog

2551

Çok teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 711 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR