Kedim Aniden Öldü, Dayanamıyorum Lütfen Akıl Verin

PaSuNe
PaSuNe

677 Puan

Evdeki iki kedimden biri iki gün önce uyuduğu yerde aniden ölmüş , ne bir kusma, ne bir hastalık belirtisi . Ona o kadar çok düşkündüm ki , aramızda o kadar güçlü bir bağ ve sevgi vardı ki , tüylerine dokunmaya bile kıyamazdım . Daha bi kaç saat önce mama yedirdim ellerimle, sonra dışarı çıktım , eve geldiğimde en sevdiği yatağında yatıyordu, koltuğun üzerine ona battaniyeden yuva yapmıştım , uyuduğunu görünce dokunmadım , diğer kedim beni kapıda karşıladı , ortada hiç bir sorun yok gibiydi, saatler geçti pamuğum uyanmadı, baktım burnu akmış ne oldu sana kuzum hasta mısın yoksa demeye kalmadı , ölmüş kaç saat önceden, vücudu kaskatı olmuş, bağırdım şok oldum , diğer kedim sütlaç da çok korktu , bahçeye gömdğm ama öpmeye kıyamadığım kuzum bir anda melek oldu, zaten huyu da melek gibiydi. 2 yaşındaydı gençti sağlıklıydı. 4-5 saat yalnız kaldı sadece, ki normalde daha uzun süreler de kaldıkları oluyordu. Evde hiç anormal bir durum yoktu zaten ben evden çıktıktan sonra hiç bir yere kalkıp gidemeden 😔😔 Can vermiş benim melek pamuğum. Sütlaç çok üzgün , aşırı derecede korkuyor bir çıt duysa. Her yerde pamuğu gözü arıyor ama öldüğünde gitti kokladı. O da benim gibi kabul edemiyor. 2 gündür birşey yiyip içemiyorum uyuyamıyorum 😔 sütlaç kafasını oraya buraya sokuyor yanlız kalmak istiyor , pamuğun adını ansam kafasını kaldırıp gözüme bakmıyor. lütfen bana bir fikir verin, pamuğuma benzeyen bir can almalı mıyım , acım diner mi, sütlaç ona alışabilir mi? Onsuzluk beni yaralıyor, çok özlüyorum, bu ani gidişin kalbimde açtığı yangın her saat artıyor😭


4 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Cins kedilerin hazin sonu. Uykusunda ani bir kalp krizi olmuştur yüksek ihtimal. Çok üzüldüm başınız sağolsun. 2. kedi alacaksanız da cins tercih etmeyin lütfen.

blue_hpood
blue_hpood

128941

ölüm sebebini niçin araştırmadınız acana? veterinere götürüp mutlaka öğrenmenizi önerirdim, birden ölmesi çok enteresan. bulaşıcı bir şeyden vs ölmüş olabilir, diğer kedinize de kan testi yaptırın derim.
bu arada kedi/köpek gibi canlılar ölümü anlamlandıramaz, kediniz diğer kedinizin öldüğünün farkında bile değil çünkü ölüm üzerine düşünebilecek tek canlı insandır. sadece rutin ve alışıklığının dışındaki olaylara tepki veriyor, bir de sizin durumunuza tepki veriyor. duygusal krizlerinizi kedinizin yanında yaşamamaya çalışın. bu durumda fazla kalmayın ki diğer kediniz de etkilenmesin.
kediniz belli ki uyumlu bir canlı, diğer kedinizle anlaşabildiğine göre bir başka kediyle de anlaşma ihtimali yüksek. sahiplenmek istiyorsanız önceliği engelli canlara tanıyın derim. normal bir kediden hiçbir farkları yok, yalnız sokakta yaşamalarının hiç şansı yok..
diğer iki kedinizi birbirine nasıl alıştırmıştınız? benim önerim genelde iki kedinin de baskın olmadığı bir ortamda ilk kez bir araya getirilip bunun birkaç kere tekrarlanması. bu ikisinin de bilmediği bir ev olabilir. birkaç hafta mümkünse bu şekilde alıştırdıktan sonra birbirlerinin baskın oldukları ortamlarda birbirleri yokken bulunmalılar. örneğin bu sürede sahiplenmek istediğiniz kedi bir arkadaşınızda kalabilir ve kedileri birbirlerinin kaldıkları eve götürüp birbirlerini görmeden önce kokularına alışmalarını sağlayabilirsiniz. en son yabancı kediyi ortama getirmenizi öneririm. daha rahat uyum sağlayacaklarını düşünüyorum.
diğer yandan ölüme de duygusal değil mantık açısından bakmanızı öneririm, doğanın bir gerekliliği bu, bir gün tüm canlılar ölecek maalesef. elbette üzülmeniz normal fakat bunun ‘doğal’ bir olgu olduğunu, üzülmenizin de doğal bir olgu olduğunu her zaman hatırlayın.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Dendiği gibi cins kediler kalp rahatsızlıklarına yatkın oluyorlar. Daha birçok rahatsızlıklık taşıma riskleri var. Sürekli kendi içlerinde çiftleştirildikleri için kalıtsal hastalıkların taşıyıcısı haline geliyorlar. Yeni bir benzer cins kedi alarak üretimlerine destek olmayın. Ayrıca Japon balığı gibi ölenin aynısını alıp koymak da eski kedinize haksızlık olur. Belki ismini başka bir kediye verip bu sayede onun ismini sürekli anarak anısını yaşatabilirsiniz. Diğer kedinizin rahatsızlığının psikolojik olduğundan emin olmalısınız. Hayvanlar hastalandıklarında da saklanma davranışı gösterebilirler. Ölüm nedeni mikrobiyal hastalıksa bulaşmış olma ihtimali var. Tabi ki arkadaşı aniden gittiği için üzülüyor da olabilir ama öncesinde genelde evin içinde bir arama süreci olur. Başınız sağolsun, duygularınızı derinden anlayan biri olarak süreci çabuk atlatmanızı dilerim. Başlarda dayanılmaz gibi gelse de zamanla hafifliyor, yine de bu acı sizin bir parçanız halinde kalbinizin bir kenarında kalıyor, onunla yaşamayı öğreniyorsunuz. Düşünülecek en iyi şey onun şuan huzur içinde olduğu. Sizin yemeyip içmemenizin duruma hiçbir faydası olmayacak, kediniz sizin bu şekilde acı çekmenizi istemezdi. Ancak bu şekilde düşünerek bu durumu daha kolay atlatabilirsiniz. Kendi kendinize yardımcı olmaya çalışmalısınız. Sizin yerinizde çok sevdiğiniz biri olsaydı, onun bu şekilde üzülüp acı çekmesini, aç kalmasını ister miydiniz? Kendi kendinizin en yakın arkadaşı olmalı ve kendinize en iyi şekilde bakmaya çalışmalısınız. Artık kediniz gitti, onun çektiği acı geçti. Şuan önemli olan geride kalan sizin ve diğer kedinizin iyi durumda olmanız. Kedilerim hastayken "O yiyemiyor, o yemezken ben oturup rahat rahat yiyemem, o acı çekerken uyuyamam." diye düşünürüm ama artık öldüklerinde uzun süre tuttuğum yası tutmaz oldum, eskisi kadar kendimi hırpalamıyorum. Elbette ilk gün istemsizce kendinize acı çektiriyorsunuz ama sonrasında kendime bakmaya çalışıyorum. Aynı acıyı defalarca yaşadıktan sonra ölümü kabullendim. Onlar öldüklerinde tüm dünyevi ihtiyaçlardan, acılardan kurtulmuş oluyorlar. Tabi ki daha uzun süre birlikte kalmak isterdik ama dünya bu şekilde çalışmıyor maalesef. Birgün mutlaka her canlı gibi ölecekti, sadece daha erken gitti. Yine de ona yaşayabileceği en iyi hayatı yaşattınız. İnancınız varsa bir gün tekrar buluşmak için dua etmekten başka bir şey elimizden gelmez.

Cennet29
Cennet29

124614

Çok üzüldüm gercekten 😭 her hayvan sahibinin başına gelmesinden korktuğu şeyi yaşadınız. Sırayla malesef ki bizde yaşayacağız :(((( bazen onun bi gün benden gideceği aklıma gelince bile boğazım düğümleniyo. Çok aciz varlıklarız ölümü bildiğimiz halde bağlar anılar bizi yerle bir ediyor. 1 yıl önce diğer kedimi kaybettim hala da burnumda tüter onu çok özlüyorum. Şimdi onun oğluyla yaşıyorum ömrü uzun olsun sağlıklı olsun diye dua ediyorum. Şuan biraz boşluğa düşmüş gibisiniz o yüzden hemem başka bir kedi almanızı önermem acınızı cok uzun tutmamak kaydıyla yaşayın. Sonra 2. Bi kedinin sorumluluğunu alışma süreci ve bir takım başka şeylerle baş edebilir misiniz ona bakın. Kesinlikle tekrar cins kedi almayın gercekten yapmayın bunu. Sokakta ki o kdar sevgiye aç mama dilenen kedileri görmediniz mi :( alacaksanız da gercekten bir can kurtarın ve sokak kedisi alın. Size duyduğu minneti göreceksiniz her gün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR