Sahiplendirme İlanlarındaki Tuhaflık

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436 Puan

Merhaba dostlar.


Sahiplendirme ilanlarına bakıyorum geçici evlerinde kalan çocukların can güvenliklerinden korkuyorum resmen. Açıklamaya öyle tuhaf şekilde şeyler yazıyolarki. Gerçekten bu insanların hayvan sevgileri varmı şüphede kalıyorum. Bu şüphede beni korkutuyor..


Misal bugün gördüğüm ilanın açıklaması şu;


Van Ankara kırması, kulakları sağır, evde başka kedi ve çocuk sevmeyen, kendini sevdirmek için gelip karşılığını sizi tırnaklayarak veren,mobilyanızı tırnaklamaktan çekinmeyen huysuz ama ama çok güzel dişi kedi. 6 aydır bizimle yaşıyor. Alışır diye bekledik ama çocuklar ondan korkuyor. Sahiplenecek olan bunları göz önüne alıp sahiplensin lütfen.


Ne denir ne söylenir ne yapılır hiç bilmiyorum.

14 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123914

"" "" "Van Ankara kırması, kulakları sağır, evde başka kedi ve çocuk sevmeyen, kendini sevdirmek için gelip karşılığını sizi tırnaklayarak veren,mobilyanızı tırnaklamaktan çekinmeyen huysuz ama ama çok güzel dişi kedi. 6 aydır bizimle yaşıyor. Alışır diye bekledik ama çocuklar ondan korkuyor. Sahiplenecek olan bunları göz önüne alıp sahiplensin lütfen."" "" "


**Bu yazı yerine şunu da yazabilirdi **


Güzel kızımız sağır olduğu için başka kedi ve küçük çocuklardan korkup hırçınlaşıyor. Sakin bir hayatı olan bu kızı sevip anlayacak bir yuva arıyoruz. 6 aydır bizimle yaşıyor ama çocuklar onu ÜRKÜTÜP KORKUTTUĞU İÇİN VE ZAVALLI DUYMADIĞI İÇİN bize alışamadı........


O zaman böyle yazsalardı

tengrist
tengrist

11583

Bu ilanı bilemiyorum ama bin bir takla atarak, çok istiyorum diye yalvarıp sahiplendikten sonra sürekli taciz edip 1 hafta sonrada hayvanı aç susuz perişan kendi pisliği içinde kapımıza atıp gidiyorlar saçma sapan sebepler ile. Sahiplenecek olan insanlar nasıl bir sorumluluk aldıklarının bilincinde değil geçici hevesler ile hem bizi hem de o çocukları çok yıpratıyorlar.
Sırf bu yüzden ben artık sahiplendirme yapmaktan bıktım. İlanı açan kişi de bıkmış ama hala devam ediyor olacak ki böyle bir açıklama yazma gereği duymuş bence.

cat_expert
cat_expert

12742

Sağırlık veya görme kaybı olan kediler özel ilgi gerektiren kedilerdir.


Bu tür kedilerin ortamının sakin olması sık boğaz edilmemesi gereklidir, yani özetle bu tür özel durumu olan kediler küçük çocukların olduğu evler için uygun değildir zaten, hadi kedi sahibi bilmiyor olabilir bu durumu da götürdüğü veteriner hekim de mi hiç uyarmamış?

tengrist
tengrist

11583

Kesinlikle üslupta sıkıntı var bunu kabul ediyorum.
Dediğiniz gibi kendi bilmez insanlar tarafından çok mağdur ediliyorlar bunu söylemek istemiştim sadece, umarım karşılarına hep sizin gibi güzel insanlar çıkar♥

blue_hpood
blue_hpood

128183

kimler kedi besliyor şaşarsınız. siz iyi şartlarda bakmaya çalışıyorsunuz diye herkes öyle değil. tanıdığım biri var, neredeyse tüm kedileri engelli, bir tanesini bir sarhoşun elinden kurtarmış, gözlerini oymuş hayvanın, bir diğerine araba çarpmış, bir diğeri sağır, biri hasta, biri sakat.. hepsi sıkıntılı. bakınca çok güzel bir şey yapıyor gibi görünebilir fakat ben evin içerisini görünce anladım ki hayvanlar ölse daha iyidir. ev en az 2 senedir temizlik yüzü görmemiş, bırakın temizliği su yüzü bile görmemiş. yerler yapış yapış, kediler boxların üzerine pislemiş, her yerde kedi kedi kedi.. yaşam kalitesi sıfır.. insan bile mikrop kapar, gerçekten mikrop kapar. o yüzden sahiplendirirken iyi seçme gerekiyor, hatta sahiplenirken de mümkünse en çaresiz canları sahiplenmek gerekiyor. bahsettiğiniz canı biri kurtarsa hemen keşke..

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Aynen öyle. Kimse sahiplenmesin, sahiplenecek olan da ön yargıyla alıp en ufak bir problemde oklarını bu masuma yönlendirsin istemiş gibi resmen.


Sırf bu da değil, daha ne ilanlar var. Yıllarca bir kediye aile olup şehir değiştireceği, yanlış okumadınız, ülke falan değil, ŞEHİR DEĞİŞTİRECEĞİ için evladını sahiplendirmek isteyenini gördüm az önce. Bildiğim kadarıyla ülkemizde, kedi beslemenin yasak olduğu bir şehrimiz yok. Belki henüz bir düzen kurmadıkları için böyle bir karar vermişlerdir ama en kötü ihtimalle bir geçici yuva bulursun, birkaç haftada düzenini kurar, gider geri alırsın evladını. Kedisini kendi evladı gibi görmeyecek hiç kimse kedi sahiplenmemeli.


Herkese patili günler dilerim.

AhsenAise
AhsenAise

114776

Çok dürüst bir ilan, sahiplendirene değin metheden ve siz aldiktan sonra sizi aldığınıza alacağınıza bin pişman eden bir kedi ile karşılaşmaktan ise , baştan sizi kedi hakkında realist şekilde bilgilendiren bir ilan , açıkçası ilan sahibinin dürüstlüğü takdire şayan

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Elbette bi rahatsızlığı varsa bildirmeli. Huyu karakteri hakkında bilgi vermeli.. Ama bunu yaparken sevdiğinizde karşılığını size tırmalayarak veren **malınıza zarar veren gibi gibi söylemek doğru değil. **Sonuçta hepsi evladımızda olsa kedi olduklarını unutmamak lazım. Ben ilan sahibinin yorumunu örnek gösterdim bunun gibi nice kötü ilan var. Kediyi aldığınızda kırılan eşyalar yüzünden bin pişman olacağını düşünüyorsa bi insan zaten hiç yaklaşmasın bu olaya. Ev onun evi, eşya onun eşyası. Kırarda, yanından yürür geçerde. Keyfi bilir.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Evet kesinlikle sahiplenmek isteyenlerin çoğuda tuhaf. Sanki evlerine eşya alıyorlar.. Heves uğruna yada çocuğuna oyuncak için alıp mağdur ediyolar kapıya atıyolar.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Ne kadar pismiş kendi içindemi temizlemiyor 🤨 Canlarımız kimlere emanet

blue_hpood
blue_hpood

128183

mehtapkaplan yok maalesef temizlemiyor, hatta normal görüyor, hatta iyilik yaptığını düşünüyor. biraz problemli olduğunu düşünüyorum..

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

**blue_hpood **bencede sağlık sorunu varmış. Ketonmanya ben tatile gittim 1 hafta arkadaşıma bıraktım onunda kedisi vardı ayrı odalarda tuttu sağolsun. Beni sürekli görüntülü aradı gösterdi. Şehir değiştirice idareten güvendiğin birine emanet edersin sonra alırsın. Kendi çocuğumuzu nasıl bırakamıyorsak onlarda aynı çocuk gibi.


Ben yeni evliyim 7 ay kadar oldu. Annem eve kedi alma eşyaların mafolur yeni eşyalar dedi.. Aldım. Kirada olmasam bikaçtane daha alcam evime. Durumum biraz rahat olsa alırım. Bendeki çocuğa yeri geliyor kendi boğazımdan kısıp en iyisini alıyorum ona yediriyorum.

cemremio
cemremio

2212

Yuva çıkmasın diye yazmış resmen tövbe estağfurullah

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Ne kadar ekmek, o kadar köfte.. Çok söze gerek yok. Artık hayatta insanların genel olarak ‘samimiyetsizlik’ sorunu var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 432 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR