Kedileri Anestezi Olmadan Tıraş Ettirmek?

Pisiuuu
Pisiuuu

4334 Puan

Kedim chinchilla cinsi bir kedi 3 yaşında. Tıraş ettirmek istiyorum fakat durduk yere anestezi almasını istemiyorum. Daha önce anestezi olmadan kedisini tıraş ettiren birileri var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Kedinize travma yaşatmak istiyorsanız tıraş ettirmek harika bir yöntem. Kedinizi seviyorsanız uzak durmanız gereken bir şeydir tıraş.


Egzama gibi sağlık problemleri olmadıkça keyfi olarak tıraş ettirmek tamamen o cana eziyet. Bazıları tüy dökümü çok olduğu için tıraş ettiğini iddia ediyor, daha da çok şaşırıyorum. Bir kere o hayvan o stresten dolayı daha çok tüy dökecek ileride. Ayrıca kediler zaten mevsim değişikliklerinde, örneğin yazdan kışa geçerkenki dönemde o ince tüyleri döküp daha kalın tüyler çıkarırlar. Hatta herkes mevsim değişikliklerinde ''kedim neden çok fazla tüy döküyor şu an'' diye başlık açıyor, ahanda bu yüzden :)


Veterinerlerin çoğu para kazanmak için uyarmıyor, aslında hepsi biliyor sağlık problemleri haricinde asla tıraş edilmemeleri gerektiğini. Eğer o kedinize değer veriyorsanız lütfen tıraş ettirmeyin. Egzama gibi ileri derece sağlık problemleri olmadığı sürece hiçbir kedi TIRAŞ EDİLMEMELİ. Bu ona eziyetten başka bir şey değildir.

cat_expert
cat_expert

12742

Niye traş ettirmek istiyorsunuz?


Ciddi bir deri hastalığı mı var yoksa keyfi olarak tüy döküyor koltuklar tüy oluyor diye mi?

blue_hpood
blue_hpood

128183

tüyleri traş ettirmenize gerek yok, ucundan biraz makasla kısaltsanız yeter. bunun için uyuduğu zamanlarda biraz kısaltabilirsiniz fakat bu havada traş asla olmamalı. anestezi harici zaten bir hekim traşa girişmez, tek derdi para olan bir hekim de anesteziden çekinmez. gratisten pembe bir fırça aldım, insan saçı için üretilmiş. böyle ürünleri de deneyebilirsiniz. orijinal furminatörle de haftada bir taramalısınız. bence traş ettirmeyin, şu durumda makasla kısaltmak en mantıklısı. traştan sonra daha ciddi cilt sorunları da oluşabilir, böyle bir risk de var.
bu arada keyfinize göre yıkamıyorsunuzdur umarım, yıkadıkça derilerindeki ph bozulur, sürekli yıkanan bir kedi zamanla artık dayanılmaz derecede kötü kokar. hekim tavsiyesi olmadan bir kedi yıkanmamalı. sürekli yıkanması ise ne kadar doğru bilmiyorum. umarım keyfi değildir.

Pisiuuu
Pisiuuu

4334

Tüy dökmesi benim için bir problem değil öyle olsa uzun tüylü bir kedi sahiplenmezdim mantıken. Hormonal olarak tüylerinde yağlanma var ve rutin şekilde özel şampuanı ile yıkamak gerekiyor. Fakat çok uzun tüylü olduğu için deriye ulaşmam çok zor oluyor. Tüylerini tıraş ettirmem gerekiyor ki deri sağlığını yapabileyim.

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Ben geçen sene kendi kedimi, böbrek hastalığına bağlı olarak tüy sağlığındaki bozulmadan dolayı, veteriner hekim tavsiyesiyle tıraş ettirmek zorunda kaldım. Normalde keyfi tıraşa sonuna kadar karşıyım, tıraşı keyfi yaptıracak olsaydınız asla yardımcı olmazdım ama sizinki de sağlık sorunu sebebiyleymiş. :)


Benim kedimin, bahsettiğim böbrek hastalığından dolayı anestezi almasını, veteriner hekimimiz zaten riskli bulduğu için biz mecburen anestezisiz tıraş ettirdik ancak kedim veteriner hekim korkusunu, kendisini tamamen teslim etme şeklinde dışa vurduğu için kaslarını adeta anestezi almış gibi serbest bırakarak yaklaşık yarım saat süren tıraş seansı boyunca sakince beklemiş tıraşın bitişini. Bu süreçte ben de onun yanında olmayı çok istedim ama veteriner hekimimiz, kedimin beni görmesinin onu heyecanlandıracağını söylediği için beni odaya almadı. Kedim çok travmatik ve her şeyden strese giren bir kedi olduğu için ben tıraş sonrası süreçten çok korkmuştum ancak kedim çok ilginç bir şekilde tıraştan sonra, eskisinden de enerjik bir kedi oldu, tıraş hoşuna bile gitti anlaşılan. Fakat buna rağmen yine de gerekmediği sürece yeniden tıraş ettirmeyeceğim.


Neyse çok uzattım, mesele benim kedim değil sizin kedinizdi. Özetle tavsiyem, kendi kedinizin veteriner hekim ziyaretlerindeki davranışlarını dikkate alarak karar vermeniz. Ziyaretlerde huysuzlaşıyorsa ve sağlık durumu anesteziyi kaldıramayacak gibi değilse anestezi şart. Fakat benim kedim gibiyse en azından tıraşı anestezisiz başlatıp sonrasında şart olduğuna karar verilirse küçük bir dozda, kendisini kısa süreliğine uyutacak ya da yalnızca uyuşturacak kadar bir miktarda anestezi verebilir hekim. Bunu siz kendiniz bu şekilde rica edebilirsiniz.


Kedinize sağlıklı ve uzun ömürler, size de patili günler dilerim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR