Kedim son 1,5 aydır zor zamanlar yaşıyor çünkü bir deri mantarı enfeksiyonuna sahip. Veterinerlere çok gitti ama çoğu bi çare bulamadı. Hatta bir tanesi mantar sadece ağız çevresinde iken eli ile orayı kazıyıp bu mama demişti. Şuan kedimin her yeri pul ve yara şeklinde. En son 1,5 hafta önce mantar aşısı oldu fakat şuan hala daha hızlı bir şekilde mantar yayılıyor. Artık çaresiz hissediyorum. Ne yapmalı?
Not: Yeşil izler yara için sıkılan sprey izleri.
o zamanlar 8 aylık olan kedime mantar teşhisi konduğu zaman ilk 1 hafta 3 günde bir ketoral mantar şampuanı ile yıkadım ve ilk gün tam bir kapsül olmak üzere 1 hafta boyunca Drontal kapsül hap ile ilk gün dışında diğer günler yarım kapsül drontal verdim ve aynı hafta içerisinde her gün mantarlı bölgeye iyice theraVet Derma Cream sürdüm . İlk bir hafta tedavisi bu şekildeydi.Aşağıya ilk bir hafta kullandığım ürünlerin aynen yazacağım.Bu arada veterinerin yazmadığı ama benim ekstradan kedimin bağışıklığını güçlendirmek için aldığım bir ürün de var o da Gimcat Multivitimain.Bu vitamini her gün 3 cm olacak şekilde kedime verdim.
*ketoral şampuan(eczanede 40 TL civarı)(3 günde 1 kedimi bu şampuanla iyice yıkadım,işkenceydi ama yapacak bir şey yok maalesef :(
*Drontal Dog Tasty 10 KG oral tablet köpekler için antihelmintik(400 TL)(bu ürün normalde köpekler için ama veterinerimiz 8 aylık kedime yazdı ve kullandık gayet faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü yaklaşık 1.5 ayda mantarı atlattık)(bu ürünün içinde 5 tam kapsül şeklinde ilaç var.İlk gün tam 1 ilacı ağzına dökün,diğer günlerde ise yarım yarım verin.)zaten bu ürün bir hafta içerisinde bitiyor.biz sonradan bir paket daha almadık.Kreme.vitamine ve şampuana devam ettik.
*TheraVet Derma Cream Wound Care Cream(300 TL)(Bu da kedi ve köpekler için mantar kremi.Bu krem bitene kadar günde 2 kere mantarlı bölgesine sürdüm.kediniz Yalayınca sorun olmuyor haberiniz olsun ama kremin yaranın üzerinde bi 20 dk durduğundan emin olun bence.)
Bu tedavide bir hafta içerisinde drontal zaten bitiyor.1 haftanın sonunda veterinere götürdük ve mantarında azalma olduğunu söyledi.Diğer 4 haftalık süreçte ise krem bitene kadar her gün sürmeye devam ettik.Vitaminini 1 ay önce mantarı bitmesine rağmen hala veriyorum.O zaten bağışıklık destekleyici bir vitamin.Ve ketoral şampuana 2 hafta boyunca daha 3 günde bir devam ettik,Sonraki 2 hafta ise 5 günde bire çıkardık.Ve yaklaşık 1.5 ayın sonunda mantarı atlattık çok şükür
Yukarıda anlattıklarım veterinerin bizim kedimiz için uygun gördüğü tedaviydi.Süreci sizle de paylaşmak istedim.
Ecosin tedavisini hiç uygulamadım.Top kekik önerisi üzerine de bende top kekik yoktu normal kekiği kaynatıp birkaç kere mantarlı bölgeye sıkmıştım ama kedim fısfıstan korkuyordu o yüzden 2-3 gün sıktım sonra da devam edemedim zaten.
drontal konusunda siz yine de veterinerle görüşün.Takviye edici gıdalarda her kedide aynı etkiyi göstermiyor maalesef,yavrunuza iyi gelmez belki.
Ama bizim mantar süreci bu şekildeydi.1 ay oldu atlatalı tüyleri de çıktı :))
Değerli vaktini ayırıp yazanlara teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz yöntemleri veterinerimizle paylaşacağız ve uygun görürse deneyeceğiz. Aşı konusuna gelirsek yapılan aşı durumun biraz ileri seviyeliğinden olabilir. Yapılan kan tahlilinde herhangi bir sorun çıkmadı. Tamamen deri ile alakalı olduğu için mantar veya uyuz denildi fakat veterinerler nedense bir türlü emin olamıyor. En iyisi deri numunesi alınıp bence bi mikroskop altına girmesi iyi olabilir. Böylece belki bu hastalığın türünü öğrenebiliriz.
gulcesena hesabını top kekik tarifini bir deneyin yorumları geri dönüşleri başarılı, çoğu kişi veterinerden sonuç alamayınca birde bu yöntemi deniyor
bu süreçte kedinizin bağışıklığını güçlendirmeniz çok önemli.
lütfen aşı yaptırmayın. aşılar, kedilerin karaciğerini feci etkiliyor. açıkçası ilk kedimi bu yüzden kaybettim. 2 aşı oldu, karaciğerleri gerçekten çok zayıfladı. bağışıklığı çöktü. lakin Over Myco Dermis'in mantar için olan jelini sabah akşam mantar olan yerlere sürerseniz iyi gelecektir.
Kedime hâla daha çoğu veteriner tanı koyamadı. Mantar tanısı değişti artık bilemiyoruz dendi. Uzman Üniversite Fakülte hocalarına göstermemiz gerek. Bir son sınıf öğrencisi ve İstanbul'dan bir hekim acil dedi. Araya bayram giriyor. Umarım bir sorun oluşmaz ve tedavisine kavuştururuz.
Aşı dışında bir şey yapılmadı mı? Benim kedim de mantar olduğunda aşı yapıldı bir de ecosin tablet verdiler onu suyla karıştırıp yıkamıştik bir hafta arayla öyle kurtulduk ama bu kadar ciddi görünmüyordu benim kedimde, çok üzüldüm yaraları çok büyük duruyor bir de mantar olduğu kesin mi yani herhangi bir tahlil inceleme vs yapıldı mı ? belki başka bir enfeksiyondur umarım kurtulur yavrucak
Evet bende top kekik önericem. Normal zamanda bile tüylerine o kadar iyi geliyor ki. Kaynatıp süzdükten sonra bir hafta kadar kullanabiliyorsun.
kedinizin mantar olduğu kesin ve net mi? gerekirse deri örneği alınıp baktırın, maliyetli fakat ne olduğunu öğrenirsiniz. hayvana gereksiz yere aşı yaptırmaya gerek yok. bence mantar olup olmadığı net değilken aşı tedavi vs yaptırmayın.
Kedimizi bugün sanıyorumki çok daha iyi bir veterinere götürdük. Bu veteriner bir çok test yaptı ve mikroskop altında inceledi. Enfeksiyon teşhisi koydu ve hatta bunun yanında uyuz + mantar bile olabilirmiş. Bir kaç adet aşı vurdu ve vurduğu aşılar kedime iyi geldi. Enfeksiyon çok garip bi enfeksiyon çünkü deriyi yakar biçimde ilerliyor ve hatta kedinin deri sıcaklığı normalin üstünde oluyor. Bu da ağrılara ve strese neden oluyor.
Kısacası eğer bir kediniz varsa herhangi bir hastalığı olmasa bile gidip iç-dış parazit hapı damlası veya iğnesi edinin. Veteriner hekiminizden kan tahlili isteyin. Hekiminiz alerjik bir yapıyla karşılaşırsa size alerji karşıtı mamalar önerecektir. Senelerdir kedi beslerim ama şunu anladım ki bu ülkede hayvan beslemek bile zor...
aşılar yerine mantar aşısı diyecektim.
Kan tahlilinde çıkması zor diye biliyorum ben de , doğrudan deriye bakılması gerekiyor genellikle ışık altında bakılıyor fakat her klinikte yok sanırım, benim kedimin tüylerinden ve derideki döküntülerden örnek alınmıştı mikroskop altında incelediler ve mantar tanısı o şekilde konmuştu, ben de aşıdan çok çekinmistim karaciğerini yoracağı için yaptırmak istemiyordum fakat diğer tedavilerin aşı kadar etkili olmadığını söylemişti veteriner bir de o dönem kimle konuşsam aşı ve ecosin yöntemi denemişti hep ben de o şekilde yaptırabildim ancak ve mantar çok illet bir hastalık kolay kolay kurtulunmuyor sürekli tekrarlayabiliyor vs ; bu arada önce kan testleri yapmışlardi organların durumu için genel sağlığı iyi durumda olunca aşı yapılmıştı
Ne tur asilar vurdu biraz bilgilendirir misiniz
Ne tur asilar vurdu biraz bilgilendirir misiniz
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor