Kedim Yarasa Yemiş Sorun Olur Mu?

Dumanlili
Dumanlili

907 Puan

Öncelikle kedimin kuduz parazit aşıları tam. Yarasayı yakalamış biraz yemiş gerisini zorla aldım ağzından . Aşıları olmasına rağmen rahat edemedim.

7 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Benim erkek kedim sinbad da 2 defa yarasa yakaladı balkondan. Birisinde tutup içeri getirdi ağzından zor aldım. İkincisinde ise baya boğuşmuşlar yarasayı öldürmüş hatta yarasa da kedimin ağzını ısırmıştı. Ama ikisinde de yemeden alabildim önünden. Benimkinin de aşıları tamdı. Veteriner kuduz aşısı varsa ve süresi geçmemişse sorun olmayacağını söylemişti ama yine de gözlemlemekte fayda var. Sadece kuduz değil başka enfeksiyonlar da olabilir. Eviniz nerede? Şehir içinde olan yarasalarda çok kuduz vakası gözükmüyor zaten. Mağara vb yerlerde koloni halinde yaşayan yarasalarda oluyor. Eğer büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve yarasayı atmamışsanız tahlil için laboratuvarlara gönderebilirsiniz ama onlar da kayıt alıyorlar kedinizi vs her ihtimale karşı.

Infernus
Infernus

111806

Apartmanların çatılarında yaşıyorlar. Benim yaşadığım yer de sizinki gibi. Kedinizin ağzını yüzünü göğsünü patilerini filan dikkatlice inceleyin yara veya diş izi gibi bir şey var mı? Eğer varsa o bölgeyi de dezenfektanlarla silin günde birkaç kez. Benim arabanın ilk yardım çantasında öyle bir sıvı vardı ama eczaneden de kolaylıkla edinebilirsiniz. Kuduz aşıları 1 yıllık oluyor süresinin geçmediğinden emin olun.

Dumanlili
Dumanlili

907

Küçük bir ilçede yaşıyorum açıkçası çevrede çok fazla hayvan (koyun, keçi, inek, tavuk) tarla bahçe vs var. Şehir içinde köy gibi diyebilirim. Yarasaların da nereden geldiğini bilmiyorum açıkçası. Yarasayı attım atmasam bırakmayacaktı. Çıldırdı aldım diye. Tahlil yaptırabilecek bir yer de yok yakınımda. Kediyi gozlemlemem en iyisi sanırım şu an.

Dumanlili
Dumanlili

907

Yara göremedim. Kuduz aşısı da daha 3 ay önce yapıldı. Umarım bişey olmaz

Winesummer
Winesummer

255

Kedim 7 aylik haftaya kuduz aşısı olacak..seferihisardayim bugun bir yarasayla oynadı ağzıyla yemeye yakalamaya çalıştı onu ..neyse ki başaramadı ama kuduz olma ihtimali beni korkutuyor tabi ki yüzde 1 de olsa.. küçük bir yarasaydi denilebilir .en az 10 gün izleyeceğiz artık çaresiz .biz de tehlikeli altına girdik dediğim gibi az da olsa ihmal etmemek gerekiyor aşıları 1 ay ihmal ettim simdi huzursuzum

buusracikk
buusracikk

15206

Şehir içinde yaşayan yarasalar çok nadir kuduz taşır ama eğer kedinizin aşısı varsa korkmanıza gerek yok. Benim de kedim kapının önünde bulup tutmuştu alamadım ağzına alıp kaçtı büyük ihtimalle yedi eve geri geldikten hemen sonra aşıya götürdüm kuduz aşısı yaptırdım herhangi bir sorun yaşamadık. Fare, yarasa gibi hayvanlar kedileri ısırabiliyor can havliyle ağız boyun ense kısımlarına iyice bakın diş veya tırnak izi var mı diye varsa veterinere kesinlikle götürün

septikbaykus
septikbaykus

17255

Bence yarasa yemesi bile tek başına bi sorun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 11846 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR