Köpek Tıraşı- Sakinleştirici

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346 Puan

Golden 12 yaşında bir köpeğimiz var, tüyleri kırpılacak koyun yünü gibi aynı. Birbirine karıştı kirlendi, veteriner sakinleştirici verip yapacağını söylüyor bilginiz var mı sakinleştirici nedir bayıltır mı 12 yaşındaki köpeğe zararı var mıdır?

8 CEVAP

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346

Gerçekten 12 yaşında koca köpeği uyutup yapacağını söylemiş veteriner. Aslında benim köpeğim de değil arkadaşımın ve bana bunu söylediğinde asla bayıltmalarına izin verme diye kızdım da öyle götürmedi engel oldum. Şimdi de onun için yöntemler arıyorum. Bir pet kuaför arayacağım teşekkür ederim

blue_hpood
blue_hpood

128183

verir. her türlü sakinleştiricinin zararı vardır. yalnızca tüyleri açılamayacak hâldeyse traşı düşünmelisiniz. özellikle sıcak bir yerdeyseniz ve tüyler biraz bakımla açılacak gibiyse asla traş ettirmeyin, yazık günah. kürklü canlılar sıcaktan ve soğuktan bu kürkleri sayesinde korunurlar, yapabileceğiniz en büyük iyilik sürekli taramak olabilir. tüy bakımını aksatmamalısınız, sürekli fırçalayıp kürk içerisinde hava akışı olduğundan emin olmalısınız. aktivite harici üzerinde tasma bulundurmamalısınız. veterinerin sakinleştirici dediği şey bildiğiniz anestezi, 12 yaşındaki bir köpek için de yaşlı diyebiliriz, bence ciddi tüy sorunu yoksa asla yapılmaması gerek. eğer veteriner ciddi bir şey olmamasına rağmen getir traşlarız dediyse o veterinerden koşarak uzaklaşın.

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346

Tüyleri o kadar uzun karmaşık hale geldi ki köpeğe ağırlık yapıyor yani o zaman kendimiz biraz keselim diyoruz hani çırılçıplak yapmak değil de şekle sokmak açısından. Makasla yapabilir miyiz acaba.

blue_hpood
blue_hpood

128183

makasla da yapılabilir fakat sizin yapmanız zor olabilir, pet kuaföre gidip söylerseniz tek seferlik hem keserler hem de yıkarlar fakat traş istemediğinizi özellikle belirtin.

zibityus
zibityus

11845

naptınız son durum ne

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346

Henüz bir şey yapmadık yıkadık sadece uygun bir makasla kendimiz kesmeyi düşünüyoruz veya ilaç vermeden yapacak birini bulacağız

blue_hpood
blue_hpood

128183

kendiniz kesmeyin ani hareketle zarar verebilirsiniz, pet kuaföre götürün, ucundan kesmelerini rica edin. ayrıca sudan başka bir şeyle yıkamayın.

buseozpinar
buseozpinar

235

Veterinere değil de işinin ehli bir pet kuaföre giderseniz sakinleştirici falan vermezler hiç duymadım öyle şey mi olur yaaa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR