Erkek Kedi Kisirlastirma

nht
nht

2491 Puan

Erkek kediyi kisirlastirma yas ilerledikce daha mi riskli olur? Evet ise ne gibi?

7 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Yaş ilerledikçe aldığı anestezinin riski çoğalıyor.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Evet daha riskli olur..Kısırlaştırma erkek kediler için de oldukça faydalıdır. Bu operasyonla birlikte erkek kedilerde testis kanseri gelişme riski azalacaktır. Aynı zamanda prostat hastalıklarına yakalanma sorunları da ortadan kaldırılabilecektir. Geç kısırlaşan erkek kedilerde bu riskler daha fazla olacaktır.. Ben 7 aylıkken kısırlaştırdım oğlumu

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

4-5 yaşındaki kedi için bence pek riskli değil ama siz her türlü kontrollerini hemogram vs. yaptırdıktan sonra sonuçlara göre ameliyat ettirin. Sıkıntı çıkmayacağından emin olursunuz en azından.

nht
nht

2491

4 yada 5 yasindaki bir kedi icin cok mu risklidir?

nht
nht

2491

Birde gece miyavlamasi azalirmi yada bu yasa geldigi icin aliskanlik gecmezmi kisirlastirma olsa bile? Birde baska ne gibi negatif seyler olabilir?

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


4-5 yaşlarındaysa bazı kızgınlık belirtileri, kısırlaştırıldıktan sonra da alışkanlık olarak yapışabiliyor kedilere. Özellikle koku bırakmanın alışkanlığa dönüştüğünü çok sık duyuyorum kedi sahiplerinden. Bu bir risk, ama gerçek olmama ihtimali de olan bir risk. Yani kısırlaşmanın kedinizin sağlığına katacağı olumlu etkilerinden daha önemli olmaz diye düşünüyorum. :)


Bol patili günler diliyorum. :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Sadece kendi açınızdan düşünmeyin bu kısırlaştırma olayını. Bağırmayı bırakır yada bırakmaz onun sağlığı için gerekli bir uygulama kısırlaştırma. Her şeyden önce ömrü uzayacak kedinizin. Daha sağlıklı bir hayat sürecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR