Önemli Kedim Sürekli Parazit Kusuyor

Arkadaşlar sokaktan sahiplendiğimiz kedimiz yaklaşık 8-9 aylık geldiği günden beri sürekli parazit tedavisi uyguladığımız halde hala sorunu çözemedik. Sürekli kusuyor ve içinden hala parazitler çıkıyor. Bu durumu yaşayan var mı ? Ne yapmalıyız. Veteriner hap veriyor sürekli ama çözüm olmuyor

7 CEVAP

Cevabınız için teşekkür ederim daha önce BROADLİNE damlayı kullandık çok etkili olduğunu söyledi veteriner. Ama maalesef oda etki etmedi. Şuan ilçede olduğumuz için malesef veteriner sıkıntımız var. En yakın zamanda daha iyi bi veterinere götüreceğiz ama sizlerden bi fikir almak istedim.

Haklısınız. Teşekkür ederim onu araştırıp veterinerden bilgi alacağım

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Hekim neden hap veriyor? Neden damla ya da iğne uygulaması yapmıyor? Hap şeklinde olan parazit ilaçları en hafif olanları ve parazit sorunu bu derece yoğun olan kedilere etki etmez. Başka bir veteriner hekime götürmenizi tavsiye ederim acilen. İç parazit ölümcül olabilir.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Rica ederim ne demek. Broadline'dan bir tık daha etkili olan, Profender adında bir iç parazit damlası daha var. Bir de onu araştırabilirsiniz isterseniz. Ama tabii çok arka arkaya yapılırsa dozu fazla da gelebilir.

aslihan_e
aslihan_e

132186

Peki hangi süre arayla uyguladınız? Eczaneden Yomesan, Andazol 200 mg ve Kontil çiğneme tableti adlı hapları alın. Hepsinden birer çeyrek yutturun. 10 gün sonra bir daha yutturun, ondan iki hafta sonra da tekrar yutturun. Kediler için güvenli ilaçlardır. Bunları yuttuktan sonra canlı parazit kalması imkansız. Şunu da unutmayın, eğer kedinizin pire problemi varsa, özellikle dışarı çıkıyorsa, üstüne bir iki tane bile pire geçse iç paraziti olmaya devam eder. Pireler tenya taşıyıcısıdır. Böyle bir kedi ayda bir parazit ilacı almalıdır.

Caniverm kullandık ilk zamanlar küçük olduğu için 4 e bölüp 10 gün arayla verdik daha sonra ikiye bölerek verdik. Hala geçmedi Broadline kullandık üstünden 1 ay geçmeden tekrar kustu ve parazit vardı. Tekrar iki paket canivermi ikiye bölerek 10 gün içinde verdik. 3 gün sonra yine kustu ve hala parazit vardı. 10 gündür kusması yok inşallah bitmiştir. Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim. İnşallah bitmiştir ama eğer tekrar karşılaşırsak dediğiniz ilacı hemen deneyeceğim.

Bu arada dışarıya çıkan bir kedi değil evde yaşıyor. Hills ton balıklı kullanıyoruz ve kısır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.278 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR