Kızımı Özlüyorum...

kedicibirey
kedicibirey

2545 Puan

Arkadaşlar ben sokak kedileri beslerim, yıllardır. Nice kediler, belki yüz kedi geldi geçti. Fakat şu zamana kadar en eskilerden iki tane kızım vardı.


İki kızım da en az 7-8 yıldır benimle, ki yavruyken gelmedikleri için bence şu an en az 10 yaşında. Bu kızlarımdan biri, her akşam yemek saatinde buralarda olur idi. Tıpkı diğerleri gibi. İki gün gelmedi. Üçüncü gün bir geldi sokak kapısında yatıyor, sanki yardım etmem için gelmişti... Nefes alımı çok zordu, gözleri suluydu, halsizdi.


Ben de tabi maddi durumum iyi değil ama yine de öyle ölsün diye bırakamadım. Özele götüremedim. Ama hemen belediye veterinerini aradım ve verdim. İki gün sonra ise barınağa gidip durumunu öğrendim. Enfeksiyon kapmış, ama ölümcül değil dedi oradaki veteriner hekim.


Şimdi bu olayın üzerinden neredeyse 2 hafta geçti, bir daha barınağa gitmedim. Ama kurtulmuştur inşallah. Ama işte benim hep aklımın bir köşesinde o var. Onu gidip alsam yine sokağımıza bıraksam acaba vebal alır mıyım? Orada kalsa, hiç aç-susuz kalmaz. Belki de sahiplenir. Ki tekir kedi değildi, ırk kedisiydi. Ama yaşlı diye istemeyebilirler de.


Gitsem kızımı alsam, sokağımıza bıraksam nasıl olur? Bazen yemek veremediğim günler oluyor ama onun mekanı burası. Abisi benim. Şimdi ondan, iki kere art arda yaptığı bir büyük bir de küçük kızı kaldı... Büyük kızını da tanırdı o, o da onu tanırdı. Alsam mı sizce? Ama oraya gitsem ve sahiplendirilmediyse, öldü denilirse bu sefer de ona üzüleceğim...

4 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

barınaklarla ilgili haberlere hiç denk gelmediniz galiba? aç susuz kalmaz sandığınıza göre.. barınakta binbir türlü hastalık, açlık, susuzluk ve en sonunda da ölüm var, alın sokağa geri bırakın daha iyi. açın instagrama bir bakın ki kaç tane cins kedi var yuva arayan, kimse barınağa gidip de yaşlı, güçten düşmüş sokak kedisini sahiplenmez. en azından az siz ilgileniyormuşsunuz, gidip gelmeye devam eder, bu arada kısırdır umarım.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Lütfen gidin ve geri alın,barınağa terketmeyin o canı.
Zaten yıllardır sizinle ve kızlarıyla olmuş,ömrünün kalan yıllarını da o şekilde geçirsin.
Barınakta tekrardan viral enfeksiyon kapma riski çok daha yüksek.
Ayrıca iyi bakıldığını falan zannetmeyin,emin olun sizin bazen ilgilenememeniz bile barınaktaki bakımdan çok daha iyidir.
Hem o can yıllardır o sokakta büyümüş,şimdi bir anda özgürlüğü kısıtlandı,etrafında bir sürü hasta ya da değil yabancı kedi var.
Dediğim gibi hiç düşünmeden gidip alın.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Birde şunu eklemek isterim,
Eğer ölmüşse bile vicdan azabı çekmeyin asla.
Size iki güzel kızını bırakıp gitmiş,onları emanet etmiş öyle düşünün.
7-8 yıldır bakıyorum diyorsunuz,sokak şartlarında bir kediyi bunca yıl yaşatabilmiş ve bakabilmiş olmak bile gurur verici bir şey.
Ancak tabiki temennimiz umarız ki yaşıyordur ve umutla sizin onu almanızı bekliyordur :)

kedicibirey
kedicibirey

2545

Kısır değil arkadaşlar. Ama ölümcül bir şeyi yokmuş. Ve alacağım kızımı oradan tamam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 197 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR