Tek Kedi Mi Çift Kedi Mi Bakıyorsunuz?

ozinom
ozinom

596 Puan

arkadaşlar merhaba,bugun ücretsiz sahipleneceğim kediyi görmeye gittim,bakan kişi çift olsalar daha mutlu olurlar dedi,fakat ekonomiyi de düşünmek lazım sonuçta 10 -15 sene yaşam süreleri bu dostlarımızın...sizler nasıl bakıyorsunuz..
tek kedim için 65-70 liralık bir mama+kum masrafı+aşı oyuncak + konserve mama vs vs..125 liraya yakın bir masraf çıkıyor..kedileri çiftlersem bu 250 liraya çıkar ve beni ekonomik olarak zorlar..kısırlaştırma durumları daha olacak vs vs..
fakat mama kum konserve mama gibi durumlardan daha düşük bir kaliteye geçersem 2 kediye rahatça bakılabiliyor ne dersiniz?
örnek: matısse veya bonacıbo mama dan 2 adet alsam kedılere..1 ay yeter bu da 60-70 lıra yapar...kum orta kalite birşey 30 lira,konserve mama haftada 2 den 10 günde 1 e düşersek falan filan 170-180 liraya 2 kedi bakılır...ama dediğim gibi kalite düşer...kedim 1 yaşına geldiğinde acana orijen n&d gibi üst seviye mamalara geçebilirken,2 kedide bir ömür orta sınıf yada düşük sınıf mamayla idare edilebilir?ne yapmak lazım çok kararsız kaldım...

2 CEVAP

alacatekir
alacatekir

643

Dostum, seni tebrik ediyorum, gün boyu sorularına kendi dilim döndüğünce cevap vermeye çalıştım. Bayağı inanarak, isteyerek, azimle kedi sahipleniyorsun. İnşallah devamı da böyle gelir.


İlk olarak manevi açıdan girmek istiyorum. Eğer iki kedi eve alacaksan şunları düşünmen lazım. Öncelikle kediler yavruyken bir araya gelirlerse çok daha iyi bir şekilde anlaşma ihtimalleri var. Tabii bu durum her zaman böyle gitmeyebilir. Sonradan eve getirilen kedilerde alan sıkıntısı ortaya çıkabiliyor. Sokak kedileri ve tekir tarzı kediler bu duruma daha alışkınlar ama bazı ırklar benim bildiğim kadarıyla alan kavgası yapabiliyorlar. Bunun dışında siz ne kadar dayanabilirsiniz bu duruma orayı da düşünmek lazım. Yani sabırlı bir insan olarak kendinizi görüyor musunuz? Belli olmaz belki iki kedinin huyu ortalığı yıkacak düzeyde olabilir. Her gün okuldan ya da işten neyse işte eve geldiğinizde evde bir yıkıntı bulabilirsiniz. Miyavlamalar sizi rahatsız edebilir. Neyse efendim, göz korkutmak gibi olmasın avantajlı tarafları da vardır.


Merak etmeyin kalite düşse bile kediye bakılır. Bir sıkıntınız olmasın. İlla ki 150-200 liraya mama almak zorunda değilsiniz. İndirimleri kovalarsınız, içerikleri ezberlersiniz, kediniz için yeterli olabilecek özellikteki mamaları araştırırsanız bu dediğiniz fiyata zaten çıkarsınız. Pahalı olan daha iyidir mantığı benim şahsi fikrime göre yanlış. Araştırırsanız, uygun fiyatlara indirimlerle birlikte daha da uygun fiyatlara evde iki kedi besleyebilirsiniz. İyi günler :)

ozinom
ozinom

596

teşekkür ederim Alaca hocam,2 tane tekir kedi alabileceğim yerdekiler,ama dediğin gibi aşıları kısırlaştırma olayları anlaşma durumları ses vs vs bir risk...en büyük etkende vet masrafları tabiki,ufacık bir iç parazit hapını yutturup 40 lira kedi başı isteyince ve 2 ayda 1 dış parazite,3 ayda 1 iç parazite geleceksin deyince..ekonomiyi düşünmek zorunda kalıyor insan...tek kedide sorun yok karşılarım rahatça ama borca harca girip 2.kediye bakmaktansa 1 kediye adam akıllı borçsuz harçsız bakmak da güzel bir seçenek sanki...
uzun uzun detaylı yardımcı olmussun yine eksik olma hocam...sağolasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2456 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR