Kedilerim Asla Anlaşamayacak Gibilerdi Sonradan Anlaştı Diyen Var Mı?

suleren
suleren

13542 Puan

Benimkiler öyle gibi ve ne yapacağımı şaşırdım:(

7 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

yanlış şekilde tanıştırmış olabilirsiniz, suzionline instagram sayfasında tanıştırma diye bir başlık var, bakabilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

131121

Sizinki daha çok yeni, hemen pes etmeyin. Önemli olan birbirlerine zarar vermemeleri. Bir süre sonra kavgayı bırakabilirler. Kanlı bıçaklı erkek kedilerim kavga etmeyi bırakmıştı. Olur arada birbirlerine girebilirler. Bunlar normal şeyler. Bir süre sonra sürekli kavga etmeyi bırakabilirler. Aslında enerjilerini ne kadar atarlarsa o kadar az kavga ederler. Sizin kontrollü olmanız gerekli birbirlerine zarar vermemeleri için. Mesela ikisini de bel tasmasıyla bağlayıp aralarında patileri değemeyecek kadar mesafe kalacak şekilde günlük olarak belirli süre yan yana getirebilirsiniz. Birbirlerinin zararsız olduğunu anlamaları, bir arada olmaya alışmaları gerek. Tek kişiyseniz birini bir yere bağlarsınız birinin ipini siz tutarsınız. Bu şekilde besleyebilirsiniz. Ortak beslenme sanılanın aksine kedileri uzaklaştırmaktan çok yaklaştırıyor. Bu şekilde oyun da oynatabilirsiniz. Oyun da onları yakınlaştırır. Sadece bağlı olsunlar ki birbirlerine giremesinler. Siz tutup yaklaştırırsanız size zarar verebilirler. Tabi bağlı olduklarında yanlarında olmalısınız.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13331

Bu biraz karakter meselesi aslında 3 kedimiz var ikisi birbiriyle anlaşırken (birlikte falan uyumazlar asla)bir tanesi onları yanına bile yaklaştırmıyor. Her kedi koyun koyuna yatacak diye düşünmeyin

suleren
suleren

13542

Evimiz çok küçük maalesef yanlış bir tanışma oldu bu sebeple, ailem de sağ olsun hiç yardımcı olmadılar bu konuda.
Teşekkür ederim enerjilerini atmaya çalışıyorum elimden geldiğince daha çok çabalayacağım.

suleren
suleren

13542

İnanın ne yapacağımı şaşırdım artık. Bazısı odalara kapatın yavaş yavaş alıştırın demiş bazısı da öyle olmaz aynı odada dursunlar denmiş. Benimki gibi olup 15 günde anlaşanlar da olmuş ama ben pek sanmıyorum. Umarım her şey düzelir çok geriliyorum.

suleren
suleren

13542

birlikte oynayabildeler kafi başka bir şey istemem:(

aslihan_e
aslihan_e

131121

Her kedinin başka kediye tepkisi farklıdır, birini hemen severken diğerinden nefret edebilirler. Bu durumda yeni tanışan iki kedi birbirleriyle zıt düşeceklerse istedikleri kadar kapı altından koklaşsalar da yan yana geldiklerinde kavga başlayabilir. Önerilen siteyi de okudum, sakinleştirici reklamı yapması yüzünden bana pek güven vermedi ama tabi ki doğru yazılan birçok şey var. Sadece bu kapı altından koklaştırmanın kesin çözüm olduğuna inanmıyorum. Bazıları diyor ki "Yeni kedi ile eski kedinin yanında ilgilenmeyin eski kedi sizi kıskanır.", ben onlarca, yüzü geçkin kedi bakmış biri olarak buna karşıyım. Yeni kediyle ne kadar çok ilgilenirseniz, eskisinin yanında sevginizi gösterirseniz eski kedi de yeniye o kadar çabuk alışır, aynı şey yeni kedi için de geçerli. Siz onları yan yanayken sevip güvenilir olduklarını gösterin. Birinin bıyıklarını parmaklarınızla ovup diğerine koklatın bol bol. Bu sayede birbirlerine koku aşinalığı oluşur. Benim kedilerim beni genelde dinlerler ve kavga başlatan kişi ile konuşurum, hayır yapma falan derim. Birinin diğer kediye kötü bakışını görürsem hemen o anda uyarırım, baktığı kediyi kucağıma alır ona gösterir ve yine onunla uyarı tarzında konuşurum. Kedilere hem sevgi göstermeli hem disiplin sağlamaya çalışmalısınız. Kontrol sizin elinizde olmalı. Yavru sorun çıkarırsa onu uyarın. İsmini sertçe söylemeniz bile onda etki oluşturmaya başlayacaktır. Bazıları kedi uyarıdan falan anlamaz diyor ama kediler o kadar zekiler ki, uzmanlar da kedilerin birçok kelime öğrendiklerini kabul ediyor zaten. Önemli olan can ciğer olmaları değil birbirlerine zarar vermemeleri, kovalamamaları. Yavru büyüdükçe de illa ki değişimler oluşacaktır ama bu süre içinde dediğim gibi kontrolü sağlamanız gerekli. Asla başkalarının kedileri ile kendi kedilerinizin iletişimini karşılaştırmayın. Kediler insanlar gibi ilişkilerinde özneller. Benim kedimin biri başka bir yavruyu boğup öldürmeye kalkarken diğerine gördüğü andan itibaren babalık yapıyordu. 15 gün geçti onlar anlaşmış bunlar neden anlaşmadı diye düşünmeyin. Belki sizinkilerin anlaşmaları aylar sürecek, belki bir gün bir anda yan yana uyurken bulacaksınız. Tabi ki kesin anlaşacaklarına da kimse garanti veremez ama özellikle yetişkin kediler belirli yaştan sonra kavgaya daha az meyilli oluyor hele de kısırlarsa. Eğer biri yavru değil de iki yetişkin erkek olsalardı o zaman geçinemiyorlarsa çok daha olumsuz düşünebilirdik ama söz konusu yavru olunca o, oyunla falan alışmaya başlayacaktır yüksek ihtimalle ve o alıştığında bir şekilde yetişkini de ikna etmeye başlar genelde ama bu sürede yetişkinden dayak yemesini önlemelisiniz, disiplinli olmalısınız dediğim gibi yoksa yavrunun güvensizliği artar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.260 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR