Mama Konusu Ve Somon Yagi Konusu

tyguler
tyguler

124312 Puan

suanki mamamiz brit care steril tavsanli ama 7 kglik paketimiz bitti. tuy dokulmesi var ama bunu suana kadar kullandigim hicbi mamayla azaltamadim, kilosu falan normal, diskisinda bi sıkıntı yok, brit care in baska aromalisini mi kullanmaliyim yoksa baska mama almam daha mi iyi olur. veterinerler genelde proplan royal canin falan oneriyor ama proplani ortalama 10 ay falan kullandik ama hicbi fayda goremedik biz.


diger konu da somon yagi kullanimi gerekli midir, tuylerine yarari var mi, ve fiyatı cok pahali olmayan bi marka onerisi yapabilir misiniz

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17247

Benim en tavsiye etmediğim mamalardan biri Brit Care markası. Kullanan kedilerin çoğunu bitmek bilmeyen bir ishal ile mahveden bir mama. Kağıt üzerinde içeriği çok temiz görünüyor, kendini içerik profesörü sanan insanlar da herkese övüyor. Yıllardır memnun kaldığı mamayı bu içerik profesörlerinin gazına gelip değiştiren, sonra da ''brit care yüzünden kedim ishal oldu geçmiyor'' şeklinde şikayetler oluşturan o kadar insan var ki. Anlayacağınız o ki şikayet oranı bayağı yüksek bir mama.


Royal Canin, Hills, Proplan gibi mamalar boş yere dünyada en çok kullanılan ve tavsiye edilen mamalar değiller. Kendini içerik profesörü zannedenler bu markaları sürekli gömüyorlar fakat öve öve bitiremedikleri mamalar bu markaların tırnağı bile olamazlar. Demek ki içeriği günümüzün kedilerine yarıyor arkadaşım bu kadar basit. Öve öve bitiremedikleri mamaları alanların çoğu pişman. Şimdi gelipte e ama benim kedime çok iyi geldi bir tek bunu seviyor gibi şeyler diyenler olacaktır. İstisnalar kaideleri bozmaz. Sırf senin kedine iyi geldi diye, şikayet oranı bu kadar yüksek bir mama tavsiye edilmez, tavsiye ediyorsan da aynı benim yazdıklarım gibi güzelce açıklayacaksın.


Eğer siz nadir olan yani Brit Care markasından memnun kalan kısımdaysanız bence mama değiştirmeyin. Memnun kaldığı mamadan kafa karışıklığı ile vazgeçenler genelde pişman oluyorlar. Ama memnun değilseniz, kafanızda soru işaretleri varsa ben size Hills, Virbac ve Royal Canin markalarını önerebilirim.


Tüy konusunda ise şunu demek isterim. British cinsi bir kediniz var, bu kedilerin tüyleri çok sıkı oluyor. Yani tekir bir kediye oranla çok daha fazla tüy dökebiliyorlar. Bahsettiğiniz tüy dökülmesi belki de aslında normal olan bir dökülmedir bunu bir gözlemlemenizi öneririm. Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Somon yağı konusunda fazla bilgim olmadığı için yorum yapmıyorum.


(yukarıdaki yazılarımda ''sen'' kelimesini çok kullandım fakat bu yazdıklarım size değil, genel bir eleştiri, yanlış anlaşılma olmasın diye uyarmak istedim)

blue_hpood
blue_hpood

128183

her gün fırçayla tarayıp haftada bir de furminatörle tarıyor musunuz?
her mamayı denedik hemen hemen demişsiniz, daha üst segment; acana, orijen, n&d tahılsız, taste of wild gibi mamaları da denediniz ve verimsiz mi kaldılar? somon yağını bilemiyorum, ben hiç kullanmadım fakat bol bol tavuk, kuzu, ciğer, balık vs haşlama suyuyla birlikte veriyorum, tüy dökümü bu aylarda artıyor, onun dışında normal seviyede. n&d az tahıllı kullanıyorum. hiç somon yağı vs kullanmadım. bunun dışında hâlâ anormal seviyede bir tüy dökümü varsa bir hekime gösterin derim.

Emirrckr
Emirrckr

13016

Açıkçası içeriği açık açık yazmayan mamaları çok tercih etmemeye bakıyorum.
Yine de Hill's,Royal Canin gibi mamalar kullanılabilir mamalar ki çok sayıda da memnun kullanıcısı olan mamalar.
Biz ise N&D kullanıyoruz nerdeyse 1 yaşında olacak kızımız ve çok memnunuz.
Tüy sağlığına olsun,gelişimine olsun fazlasıyla katkı sağladı.Şu an tam pofuduk,iri bir kedi :))
Tüy dökümü mevsim geçişlerinde illa oluyor zaten bunu engelleyebilmek mümkün değil ancak normal zamanlarda öyle rahatsız edici bir tüy dökümü yaşamıyoruz.
Somon yağı biz hiç kullanmadık,N&D zaten içerik olarak gayet yeterli bir mama ama yine de ekstra vitamin açısından Gimcat Kitten Paste'yi kullanıyoruz.
Aslında artık yaşına girecek kitten paste dönemi bitti ama ben bi ara stoklamıştım baya onları bitirince Multivitamin'e geçmeyi düşünüyorum.
Katkısı olmuş mudur emin değilim ama en azından gelişimine iyi geldiğini farkedebiliyorum.
Dediğim gibi somon yağı kullanmadık,çok gerekli görmedim ben.
Ama kullananların bir kısmı tüy dökümüne ve tüy sağlığına iyi geldiğini söylüyor.
Dilerseniz sizde araştırın.
En iyisi Mutamin diye biliyorum.
Ama yanlış yönlendirmek olmasın Vet's Plus'ta sanırım fena değil.
Kullanmaya karar verirseniz balık yağıyla ilgili çok sayıda soru başlığı var,onlara göz atabilirsiniz.

tyguler
tyguler

124312

her mamayi denedim demedim denedigim mamalardan verim alamadim dedim. kedime kendim de haslayip, pisirip etlerden verdim kutu yas mamalar da aldim ama yemedi onlari yediremedim. nd royal canin veya tekrardan brit care almayi dusunuyorum suan.

tyguler
tyguler

124312

bir sorum daha olacak royal canin mamalarinda vitaminler tam yeterli oluyor mu yoksa takviye gerekli midir ben baktigimda taurin orani falan yazmiyordu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 236 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR