Seçici Kedi İçin Orta Fiyatlı Kedi Maması?

Ayca00
Ayca00

3723 Puan

Merhaba, kedimi sokaktan sahiplendim eskiden catlife alıyordum sokakta bakarken sonrasında proplan somonlu aldım fakat kabız yaptı :/ sonrasında hills optimal care tuna aldım onu da çok iştahlı yemiyor gibi hissediyorum. Balıklı/orta fiyatlı önereceğiniz güzel mamalar var mı iştahlı yemesi için? Birde doğrusunu bulana kadar her ay mama değiştirmek sorun yaratır mı?

4 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111367

Benim kızım da hem iştahsız, hem seçici hem de aşırı sıkılgan her mamadan illaki birkaç gün sonra dahi sıkılmaya başlar, o yüzden ben de mecburen birçok mama denedim şimdiye kadar. Ayrıca Hills marka mamaların özellikle kitten olanları kilo aldırmada oldukça etkili ancak kediler pek beğenmiyor benim kızım da dahil. Aroma oranı daha düşükmüş.


Önerilerimin hepsi balıklı olamayacak maalesef ancak denemek isterseniz aklınızda bulunsun. Mama konusu en önemli husus olduğu için ücretten pek kısmamak gerekiyor sonra kliniğe çok daha fazlasını ödemek zorunda kalmamak için maalesef.


Şu ana kadar en sevdiği mama: Royal Canin Savour Exigent 35/30 Seçici Kedilere Özel Kedi Maması: https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/royal-canin-exigent-3530-hassas-secici-kediler-icin-kedi-mamasi-2-kg.html
İkinci olarak en sevdiği: N&D Ocean Morina Balıklı Bal Kabaklı Karidesli ve Kavunlu Tahılsız Yavru Kedi Maması: https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/n-d-ocean-morina-balkabagi-karides-ve-kavunlu-yavru-kedi-mamasi-1-5kg.html
Üçüncü olarak ise: Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması: https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/pro-plan-delicate-kuzu-etli-yetislin-kedi-mamasi-15kg.html Bu mama biraz kilo da aldırmıştı ve şu anda da kullandıklarımızdan birisi, tüy dökümüne de iyi gelmişti.
Dördüncü olarak ise: N&D Ocean Morina Balıklı ve Portakallı Ata Tahıllı Yetişkin Kedi Maması:
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/nd-morina-balikli-ve-portakalli-dusuk-tahilli-yetiskin-kedi-mamasi-15kg.html


Ben birden fazla mama çeşidi ile besliyorum sıkılmaması için mecburen, size de önerebilirim mama yeme miktarını oldukça etkiliyor. Ancak karıştırmamanız en iyisi olur, yoksa her iki mamaya da alıştığından ikisinden de sıkılacaktır. 2 gün birinden, 2 gün diğerinden vermek en iyisi oluyor bu tür iştahsız kediler için. Tabii iki mamaya da sindirim sistemi alıştıktan sonra. Ayrıca mama saklama koşulları da aşırı önemli; hava almış, bayatlamış mamayı da yemek istemiyorlar yada az yiyorlar. Ağzı sıkıca kapatılmış cam kavanozlarda saklamanızı öneririm ve bu kavanozlar çok da büyük olmamalı ki sürekli açıp mama almanız uzun sürmesin, mamanın en fazla 1 hafta içinde biteceği kadar büyüklükte bir kavanoz kullanmalısınız birden fazla adet olarak.

Cennet29
Cennet29

123930

Benim kedimde çok seçici sanabelle alabalıklı denedim bayıldı mavi reyon satıcısından almanızı tavsiye ederim. 400 gramlık deneme paketi 109 tl şuan. Ondan deneyebilirsiniz. mama geçişlerinde veterinerden probiyotik toz alıp kullanın ki bağırsakları bozulmasın hayvanın.

Prensesmincir
Prensesmincir

1232

ben kedimi ilk sahiplendiğim zaman piyasanın en kalite mamalarını alıyordum fiyatlar çok ucuzdu,zamanla 150 ye aldığım mama 500 olunca tabiki kalite düşmek zorunda kaldım kalite düştükçe kedim de kilo vermeye başladı lütfen buna dikkat ederek alın,Whiskastan uzak durun tavsiye olarak da hillsin ton balıklı maması var

Miay_8
Miay_8

262

Merhaba.
Benim teyzemin kediside çok seçiciydi çok mama denedik pahalı,ucuz hepsini denedik hepsi boşuna gitti yemedi ağzını bile sürmedi daha sonra proplan matkalı kedi mamZıyla tanıştık biraz fiyatı yüksek ama çok sevdi yani diyeceğim şu proplan deneyebilirsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR