Kedimde Pika Sendromu

selinay41
selinay41

16602 Puan

bugün duvarı ve yatak örtüsünü yaladığını gördüm internette araştırınca pika sendromu olabilir diye okudum demir ve kalsiyum eksikliğınden olabilirmiş bu sorunu yaşayan var mı ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum

7 CEVAP

Durukj
Durukj

5735

Merhaba daha önce bahçede beslediğim bir kedi de benzer bir şey olmuştu toprak yiyordu veterinere götürme şansım olmadı ama sanaldan bir veterinerle konuştum bana vitamin macunlarından vermemi önerdi ama sizin kedinizde pike sendromu olmayabilir de belki daha ciddi bir sebepten olabilir veya daha basit bir sebebi olabilir Kedinizin duvarı ve yatak örtüsünü yalamasının birkaç sebebi olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:
Pika sendromu: Bu, besin olarak kabul edilmeyen maddeleri yeme alışkanlığıdır. Toprak, kağıt, saç, boya gibi maddeleri yiyebilirler. Bu sendromun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, demir, kalsiyum, çinko gibi besin eksiklikleri veya psikolojik sorunlar olabilir.. Pika sendromu olan kedinizi veteriner hekime götürmeniz ve tedavi planını takip etmeniz gerekir.
Stres veya sıkıntı: Kediler stresli veya sıkılmış olduklarında, duvar gibi uygunsuz maddeleri yalayarak rahatlamaya çalışabilirler.Kedinizin stres veya sıkıntı kaynağını bulmaya ve ortadan kaldırmaya çalışın. Kedinize daha fazla ilgi gösterin, onunla oynayın ve zenginleştirilmiş bir ortam sağlayın.
Duvarın tadı, kokusu veya dokusu: Kediler duvardaki vernik, boya, yapıştırıcı gibi maddelerin tadını veya kokusunu çekici bulabilirler.Ayrıca dokulu boya gibi duvarın dokusunu da ilginç bulabilirler. Bu durumda, kedinizi duvardan uzak tutmaya ve ona güvenli oyuncaklar vermeye çalışın.
Duvarın nemli olması: Kediler bazen su ihtiyaçlarını karşılamak için duvardaki nemi yalayabilirler. Bu aynı zamanda duvarınızda su hasarı veya sızıntı olduğunu gösterebilir. Kedinize temiz ve taze su sunun ve duvarınızı kontrol ettirin.
Tıbbi bir sorun: Kedinizin duvar yalaması, altta yatan bir tıbbi sorunun belirtisi olabilir. Örneğin, ağızda ağrı, diş çürümesi, sindirim sorunları, alerji gibi durumlar kedinizin duvar yalamasına neden olabilir.Kedinizi düzenli olarak veteriner hekime götürün ve sağlık durumunu kontrol ettirin.
Kedinizin duvar yalaması zararsız görünebilir, ancak bazen tehlikeli olabilir. Duvar yalamak kedinize enfeksiyon, zehirlenme, bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, kedinizin bu davranışını önlemek için yukarıdaki önerileri uygulamaya çalışın. Eğer davranış devam ederse veya kedinizde başka belirtiler görürseniz, vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurun.

Durukj
Durukj

5735

Sürekli olarak yapmaya devam etiği bir şey mi yoksa sadece bir kez mi yaptı

selinay41
selinay41

16602

Sadece dün yaptı

Durukj
Durukj

5735

O zaman sebebi nemli olması veya kedinize cazip gelmesinden dolayı olabilir eğer bunu yapmaya devam ederse veterinere götürün ciddi bir sorun olabilir

sevilay28
sevilay28

4421

Benim kedim her sabah uyanır, deli gibi duvar, poşet yalar.. Plastik yer, terlik yer maalesef..

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Stres veya travma yaşıyor olabilir. Trixie matatabi ve catnip ile dikkatini doğru yöne çekebilirsiniz.

selinay41
selinay41

16602

Multivitamin biotin fln veriyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 297 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR