3 Yaşında Hiç Dışarı Görmeyen Kedi

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155 Puan

Merhaba, genel anlamıyla korkak bir kedim var. Zaman zaman şehir değiştiriyorum yılda 1 kez daha önce geldiği ve bildiği farklı bir eve geliyor bununla ilgili sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki kedim ilk kez rahat rahat balkona çıktı ve yabancı bir kedi gördü. Kedi buna bayağı bir baksa da yüzüne bakmaya cesaret edemedi. Daha sonra alıp kucağıma içeri aldım. Kedimin nefes nefese kaldığını gördüm sanki kalbi de gürp gürp atıyordu. Yere koyduğumda bir süre sendeledi gidemedim sonra sakinleştirdim ama bu durum korkuttu beni. Genel olarak 6 kg olmasına rağmen evde atletik ve nefes sorunu olmayan bir kedi bunu net olarak söyleyebilirim. Sizce altta yatan bir hastalığı olabilir mi yoksa yaşadığımız durumları tecrübe eden var mı ne düşünüyorsunuz?

6 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Çok üzücü bir durum, geçmiş olsun. 😑 Kalp sorunu mu var acaba, çarpıntı ve sendelemeye kadar gitmesi bana bunu düşündürdü. Benim kızım da aynı ırk ve çok güvensiz, çok korkak geldiği ilk günden beri, bebekken almamıza ve 2 seneye yakındır bizde olmasına rağmen davranış bozukluğu boyutunda bu halleri hiç geçmedi. Hekiminizle ayrıntılı bir kontrolden geçirmenizi öneririm, bu konuda tam kapsamlı bir check-up en iyisi olur. Bir sorun yoksa içiniz rahatlar, sadece davranışsal bir sorun olduğunu anlamış olur onun üzerinde çalışırsınız, ödüllendirme ile pekiştirici ufak denemelerle. Umarım da sağlıksal bir sorun değildir.

Eylem_Ozdemir
Eylem_Ozdemir

1097

Benim kedim 1 yaşına kadar bırakın sokağa çıkmayı yoldan iş makinası geçtiğinde korkudan ağlaya ağlaya koltukların altına saklanırdı. Bir kere kucağımda yatarken çok korktuğunda sarıldım sakinleştirmek için o an nasıl korktuysa çenemi dudağımı ısırıp paramparça edip yine saklandı ve söylediğiniz gibi kalbi delicesine çarpıyordu hatta nefesi kesildi o an bir kriz gibi bir şey yaşandı. İlk kez karşılaştığı durumlar karşısında aşırı tepki vermesi bana normal geldi çünkü bu süreçleri bende yaşadım. Ama yine de şakası olmayan bir durum en azından bir kontrol ettirirseniz hekimler en doğrusunu size söyler. Çok korktuklarında kalp krizi geçirip ölen kediler olduğunu öğrendiğimden beri kedilerin korkusunu çok ciddiye alırım. Şu an o korkusunu yenip bahçeye çıkıp orada çimlere yatıp arabaları seyrediyor :) ama bu duruma gelene kadar çoookk şeyler yaşadık

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Fikri olan yok mu çarpıntıdan sendeledi neredeyse bayılacaktı

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Anlıyorum kediler ilginç canlılar sağı solu belli olmuyor, yaşadığınız kötü anı adına üzüldüm.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Check up yaptırmak mantıklı 2 yıl önce 1 kez yaptırmıştık temizdi

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Var mı başka düşüncesi olan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR